Αν δεν είχαμε δώσει 20 εκατομμύρια ευρώ στα ΜΜΕ και τα δίναμε στο ΕΣΥ;

Η επιστράτευση ιδιωτών γιατρών που ανακοινώθηκε σήμερα το πρωί, δεν μπορεί να λύσει το σημερινό  γιγαντιαίο πρόβλημα.  Ακόμη και 1000 γιατρούς να επιστρατευτούν, δεν υπάρχει κανένα σχέδιο τι ειδικότητες θα επιλέξει , πώς και που θα χρησιμοποιηθούν. Το κυριότερο, χρειάζονται παράλληλα με τους ανθρώπους και υποδομές: το υπάρχον σύστημα έχει πλήρως φρακάρει, και πολλοί είναι οι γιατροί, που  διατυπώνουν σοβαρές επιφυλάξεις διότι θεωρούν πως μένουν ακάλυπτοι για τυχόν ιατρικά λάθη κατά τη διάρκεια της έκτακτης παροχής υπηρεσιών τους στο σύστημα δημόσιας υγείας.

 Βέβαια αν δεν είχαμε δώσει 20 εκατομμύρια ευρώ στα ΜΜΕ ίσως είχαμε εξοικονομήσει χρήματα για να προσλάβουμε γιατρούς. Θα μπορούσαμε για παράδειγμα, να επιτάξουμε τηλεοπτικό χρόνο και διαφημιστικό χώρο σε site. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, με τόσο θάνατο και με τόση οδύνη γύρω μας, να δημιουργηθεί επίδειξη αυταρέσκειας, που πολλές φορές καταλήγει επιθετική προς τους ανθρώπους που υποφέρουν είτε παλεύοντας για τη ζωή τους είτε πενθώντας για κάποια απώλεια είτε δίνοντας τη μάχη μέσα στα νοσοκομεία.

Η χώρα σήμερα πληρώνει με τραγικό τρόπο το τίμημα της αποτυχημένης διαχείρισης της πανδημίας. Με χιλιάδες νέα κρούσματα να διαπιστώνονται ημερησίως, με διασωληνωμένους ασθενείς στα νοσοκομεία να μη βρίσκουν πλέον κρεβάτι σε ΜΕΘ και με το κοντέρ των απωλειών να καταγράφει μισή εκατόμβη θανάτους καθημερινά, ενώ ακόμη είμαστε στην αρχή του τρίτου κύματος τα πανδημίας, η αποτυχία των μέτρων που ελήφθησαν, οι λάθος χειρισμοί και η απουσία εκείνων των μέτρων που έπρεπε να έχουν ληφθεί, είναι εμφανής παντού.

”ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ”

Μοίρασε το άρθρο!