Αντιδράσεις για τη μαφιόζική επίθεση στον Τζήλο

Θύμα επίθεσης και ξυλοδαρμού έπεσε ο διαιτητής, Θανάσης Τζήλος, σήμερα το πρωί στη Λάρισα. Ο διεθνής ρέφερι μεταφέρθηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της πόλης με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Η ΕΠΟ με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο καταδίκασε το περιστατικό. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία, αναφέρει:

 «Για μια ακόμα φορά το παρακράτος των τραμπούκων του ελληνικού ποδοσφαίρου χρησιμοποιεί μεθόδους μαφίας, προκειμένου να επιβάλει κλίμα φόβου και αίσθημα απειλής προς πάσα κατεύθυνση, και με αυτό τον τρόπο να επιβάλλει τον δικό του “νόμο” στο άθλημα και όσους υγιείς ασχολούνται με αυτό.

Η προσχεδιασμένη, καταδρομική, άνανδρη, επίθεση κατά του διεθνή διαιτητή Θανάση Τζήλου αποκαλύπτει σε όλο του το μεγαλείο το πνεύμα, στο οποίο κάποιοι διακονούν την παρουσία τους στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία καταδικάζει με αποτροπιασμό και αηδία την επίθεση και τους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς της, οι οποίοι με τους τραμπουκισμούς τους δεν χτυπούν μόνο τα άθλημα, αλλά υπονομεύουν την ίδια την Ελληνική Κοινωνία και τη Δημοκρατία μας.

Είναι η ύστατη ώρα για πράξεις αντίστασης στη λαίλαπα των αλητών του ποδοσφαίρου κι αυτό πρέπει να γίνει αντιληπτό άμεσα από την Πολιτεία, τη Δικαιοσύνη, τους Έλληνες φιλάθλους, το ίδιο το οικοδόμημα του ποδοσφαίρου μας, από την Ελληνική Ομοσπονδία και τη Super League έως τις ακαδημίες που διδάσκουν στα παιδιά μας τις Αρχές και Αξίες του Αθλητισμού!
Μηδενική ανοχή σε πρακτικές παρακράτους και άμεση αποκάλυψη των ενόχων είναι η μοναδική απάντηση στους επαγγελματίες δολοφόνους του ποδοσφαίρου.
Ο Πρόεδρος της Ε.Π.Ο. κ. Ε.Γραμμένος βρίσκεται ήδη σε διαρκή επικοινωνία με τον Αθλητικό Εισαγγελέα κ. Σιμιτζόγλου, τις Εισαγγελικές Αρχές  και την Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας, ζητώντας “άμεση έρευνα σε βάθος για την εύρεση στοιχείων που θα οδηγήσουν στους δράστες”.

Για το συμβάν έχουν επίσης ενημερωθεί η Επιτροπή Παρακολούθησης των FIFA/UEFA, η FIFA και η UEFA, οι οποίες ήδη δήλωσαν την απόλυτη συμπαράστασή τους στον Θανάση Τζήλο, αλλά και τη στήριξή τους στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, με την οποία επιβεβαιώθηκε η πολιτική “μηδενικής ανοχής” σε αυτά τα φαινόμενα.
Εντός της ημέρας ο Πρόεδρος της Ε.Π.Ο. κ. Ε.Γραμμένος και τα μέλη της Κ.Ε.Δ. κκ. Μάριν και Λιντμπεργκ θα μεταβούν στη Λάρισα, προκειμένου να επισκεφθούν τον Θ.Τζήλο και να ενημερωθούν για τα συμβάντα».

Η Super League με ανακοίνωση της καταδίκασε την επίθεση. Αναλυτικά, η ανακοίνωση:
«H Super League καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση στο διαιτητή κ. Θ. Τζήλο. Τέτοια θλιβερά φαινόμενα δεν έχουν θέση στον αθλητισμό. Η διοργανώτρια αρχή εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στον κ. Τζήλο και ευελπιστεί ότι οι αρμόδιες αρχές θα κάνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να οδηγήσουν τους δράστες της επίθεσης ενώπιον της Δικαιοσύνης».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΕ

Με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, καταδίκασε η ΠΑΕ ΑΕΚ, την επίθεση που δέχθηκε σήμερα το πρωί, ο διαιτητής, Θανάσης Τζήλος. Στην σχετική ανακοίνωση, που φιλοξενείται στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ, αναφέρονται χαρακτηριστικά τα εξής:

«Η ΠΑΕ ΑΕΚ καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την άνανδρη επίθεση εναντίον του διαιτητή Θανάση Τζήλου. Τέτοιες ενέργειες πλήττουν βάναυσα το ελληνικό ποδόσφαιρο και συμβάλλουν στην καλλιέργεια κλίματος πλήρους αποσταθεροποίησης, το οποίο είναι χρέος όλων μας να αποτρέψουμε. Κάποια στιγμή επιβάλλεται όλοι να καταλάβουμε πως η ελληνική διαιτησία θα πρέπει να πάψει να λειτουργεί υπό καθεστώς τρομοκρατίας και οι αρμόδιες αρχές οφείλουν να επιληφθούν εναντίον εκείνων που υποθάλπουν τέτοιες πρακτικές».

Η ΠΑΕ Ατρόμητος καταδικάζει, μέσω ανακοίνωσή της, την επίθεση αυτή. Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ατρόμητος:
«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στο διαιτητή Αθανάσιο Τζήλο. Αυτά τα περιστατικά δεν έχουν θέση στο ελληνικό ποδόσφαιρο και θα πρέπει κάποια στιγμή να εξαλειφθούν. Όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις πρέπει να ενωθούν ώστε να κινητοποιηθούν ενάντια σε αυτά τα περιστατικά και η άμεση εύρεση των δραστών της επίθεσης είναι αναγκαία».

Την επίθεση στον διαιτητή Θανάση Τζήλο καταδίκασε με ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Συγκεκριμένα αναφέρει:
«Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση που δέχθηκε ο διαιτητής Θανάσης Τζήλος. Το νέο χτύπημα κατά της ελληνικής διαιτησίας φανερώνει ότι η μαφία στο ελληνικό ποδόσφαιρο ζει και βασιλεύει, κάτι που σε κάθε περίπτωση δεν τιμά κανέναν εξ όσων αποτελούμε κομμάτι του ποδοσφαίρου. Και επειδή από λόγια «χορτάσαμε», θα πρέπει άμεσα να ενεργοποιηθούν οι Αρχές προκειμένου να προστατευθούν τόσο οι άνθρωποι που αναμειγνύονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο όσο και το ίδιο το χιλιοταλαιπωρημένο άθλημα στη χώρα μας. Εκτός και αν βολεύει να λειτουργεί το ποδόσφαιρο σε συνθήκες τρομοκρατίας. Περαστικά στον κ. Τζήλο. Περαστικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Με ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Ολυμπιακός, καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση που δέχθηκε σήμερα το πρωί ο διαιτητής Θανάσης Τζήλος και ταυτόχρονα επιτίθεται στην διοίκηση της ΕΠΟ. Συγκεκριμένα αναφέρει:
«Μία ακόμα κακή μέρα για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Έτσι όπως το κατάντησαν οι δήθεν «εξυγιαντές του». Με μία Ομοσπονδία που διαρκώς βυθίζει το ποδόσφαιρο στην ανυποληψία και μας διασύρει διεθνώς και με τον τρόπο που χειρίζεται τους θεσμούς και με την εικόνα του Πρωταθλήματος και της Εθνικής μας ομάδας, με ανθρώπους ανίκανους που υποβαθμίζουν το άθλημα σε κρίσιμες θέσεις.
Η επίθεση στον διαιτητή Τζήλο είναι μια ακόμα απόδειξη ότι το ποδόσφαιρο έφτασε στο ναδίρ και ότι επικρατεί τελικά ο υπόκοσμος που έχει ποτίσει τον οργανισμό του. Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ καταδικάζει απερίφραστα κάθε τέτοια ενέργεια».

Καταδικάζοντας το γεγονός η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, τοποθετήθηκε για την επίθεση που δέχτηκε σήμερα ο διαιτητής Θανάσης Τζήλος στη Λάρισα. Με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην επίσημη σελίδα της στο διαδίκτυο, αναφέρεται: «Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση στον διεθνή διαιτητή κ. Θανάση Τζήλο. Η Πολιτεία και οι ποδοσφαιρικές αρχές πρέπει επιτέλους να ασχοληθούν σοβαρά με την εύρεση και την καταδίκη των ηθικών και φυσικών αυτουργών τέτοιων επιθέσεων, που δίνουν την αίσθηση πως ο υπόκοσμος είναι ισχυρότερος από τους νόμους».

Μοίρασε το άρθρο!