Ανεπιθύμητος ο Αλαφούζος για τους οπαδούς του Παναθηναϊκού

”ersona non grata» είναι πλέον ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού Γιάννης Αλαφούζος για τους οπαδούς της ομάδας. 

Η κακοδιαχείριση που οδήγησε τους «πράσινους» στο χείλος της ολοκληρωτικής κατάρρευσης και σε αγωνιστικό τέλμα είχε ήδη προκαλέσει τη ρήξη στις σχέσεις των οπαδών με τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού και ιδιοκτήτη του Σκάι. Ωστόσο η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η στάση του Γιάννη Αλαφούζου στη δίκη για τα στημένα παιχνίδια, όπου έπαθε «αμνησία» και ακύρωσε όλες τις καταγγελίες που είχε κάνει στο παρελθόν σε βάρος του Ολυμπιακού και του Βαγγέλη Μαρινάκη. 

 Οι οργανωμένοι οπαδοί σήκωσαν υβριστικό πανό κατά του Γιάννη Αλαφούζου για τη σχέση του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ενώ είχαν ετοιμάσει και «χορογραφία» με φωτογραφίες και συνθήματα κατά του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ της ομάδας. 

Η κατάθεση του Γιάννη Αλαφούζου δημιούργησε τραγελαφικές καταστάσεις στη δίκη και προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις από τους οπαδούς της ομάδας, καθώς η μόνιμη απάντηση του ήταν πως «δεν θυμάται» και πως «έχει περάσει καιρός». Σημειώνεται πως ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός υπήρξε ένας από τους ανθρώπους που κίνησε την όλη υπόθεση με βροχή καταγγελιών, ωστόσο το κλίμα μεταξύ του Γιάννη Αλαφούζου και του Βαγγέλη Μαρινάκη άλλαξε υπο την «ομπρέλα» της ΝΔ αφού ξεκίνησε η διερεύνηση της υπόθεσης.  

 Σύμφωνα με δημοσιεύματα του συντηρητικού Τύπου, οι δύο επιχειρηματίες είχαν καθίσει στο ίδιο τραπέζι με προτροπή της ηγεσίας της ΝΔ, προκειμένου να αποτραπεί μια σύγκρουση, που θα έπληττε την κυβερνητική προοπτική της, εξαιτίας οπαδικών διαφορών. Έτσι αναπτύχθηκε μια πολιτική, επιχειρηματική και μιντιακή συμμαχία των πρωταγωνιστών για το «καλό» της ΝΔ. 

Η «Θύρα 13», ο μεγαλύτερος σύνδεσμος οπαδών του Παναθηναϊκού, είχε προϊδεάσει για τη στάση της με ανακοίνωση που εξέδωσε λίγα 24ωρα πριν τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ και στην οποία χαρακτήριζε τον Γιάννη Αλαφούζο ως τη «μεγαλύτερη ντροπή του συλλόγου» και «ανίκανο», που «δεν είναι αντάξιος της ιστορίας του Παναθηναϊκού και δυστυχώς έχει τις τύχες του στα χέρια του». «Μη μας περνάτε και για ηλίθιους […] Φυσικά δεν περιμένουμε τίποτα από την Ελληνική δικαιοσύνη και από το ελληνικό κράτος, καθώς αυτοί είναι πού συντηρούν τόσα χρόνια, αυτό το νεόπλασμα στον Ελληνικό αθλητισμό».

Μοίρασε το άρθρο!