ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΤΩΝ ΚΛΑΔΙΩΝ

 

αρχείο λήψης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος, Πρασίνου, Ανακύκλωσης και Πολιτικής Προστασίας του δήμου Ωραιοκάστρου, Κυριάκος Ιωσηφίδης κάνει έκκληση προς τους δημότες που αυτή την περίοδο κλαδεύουν στους ιδιωτικούς τους χώρους να επικοινωνούν με το εργοτάξιο του δήμου στο τηλεφωνικό νούμερο 2310688514 και να προβαίνουν σε συνεννόηση με την υπηρεσία πριν προχωρήσουν στην απόθεση ξερών χόρτων και κλαδιών.

Για την καλύτερη μηχανική αποκομιδή τα κλαδιά θα πρέπει να συσκευάζονται σε δέματα.

Σύμφωνα μάλιστα με τον κ. Ιωσηφίδη σε όσους δε συμμορφώνονται με την οδηγία της υπηρεσίας Πρασίνου και κάνουν κατάληψη στα πεζοδρόμια εμποδίζοντας την ομαλή διέλευση των πεζών, ρυπαίνοντας παράλληλα το χώρο θα επιβάλλονται πρόστιμα ύψους 50-300 ευρώ.  

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ RealOraiokastro  

Μερικοί άνθρωποι δεν πρέπει να καταλαβαίνουν τι σημαίνει περιβάλλον, γιατί κάνουν πράγματα που δεν είναι καλά, όπως : Πετάνε τα τσιγάρα αναμμένα κάτω, ενώ κανονικά δε θα έπρεπε ούτε σβησμένα να τα πετάνε. Ιδιαίτερα στα δάση εκτός από αναμμένα τσιγάρα, πετάνε άχρηστα αντικείμενα, μερικά μάλιστα από αυτά είναι πολύ επικίνδυνα, όπως π.χ. τα γυαλιά που όταν χτυπήσει πάνω τους ο ήλιος, είναι αιτίες για πυρκαγιές στα δάση.

Γι’ αυτό μην παίρνουμε παράδειγμα αυτούς τους ανθρώπους, ας κοιτάξουμε άλλους που κάνουν ακριβώς το αντίθετο. Είναι τόσο δύσκολο, να μην πετάμε ούτε ένα μικρό σκουπιδάκι κάτω, που ακόμα και αυτό μπορεί να μολύνει το περιβάλλον.Εμείς όμως πετάμε στίβες από κλαδιά,αρκεί να μην είναι στις αυλές μας.

Δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι νοοτροπία είναι αυτή να πετάμε παντού σκουπίδια και κλαδιά, και το άσχημο είναι που ρίχνονται και σε δύσβατα μέρη και καθίσταται δύσκολη η συγκομιδή. Ρε παιδιά αφού εμείς τα γευόμαστε ας προσέξουμε λιγο.

 

 

Μοίρασε το άρθρο!