ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της Δημοτικής Κίνησης Πολιτών Ωραιοκάστρου ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Η Δημοτική Κίνηση Πολιτών Ωραιοκάστρου ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ χαιρετίζει τη μαζική και αγωνιστική παρουσία των δημοτών του Δρυμού, Μελισσοχωρίου, Μονολόφου αλλά και άλλων περιοχών του Δήμου μας, που διατράνωσαν Τρίτη 18-9-2018 την καθολική και σαφή αντίθεσή τους στην απόφαση της πλειοψηφίας των δημοτικών συμβούλων του Δήμου Ωραιοκάστρου που γνωμοδότησαν θετικά στην παραχώρηση στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δανειοθαλάμων (λατομική εξόρυξη αδρανών υλικών) στην περιοχή ΚΑΜΑΡΕΣ του Δρυμού.

Οι πολίτες του Δήμου μας αφού αποδοκίμασαν στο σύνολο τους την απόφαση της πλειοψηφίας και των υπερασπιστών της, διατράνωσαν απερίφραστα τη θέλησή τους να προβούν σε όλες τις απαραίτητες κινήσεις (νομικές και αγωνιστικές) για να ανατραπεί στο σύνολό της η απόφαση αυτή, που προσθέτει μία ακόμη περιβαλλοντική επιβάρυνση στην ήδη καταταλαιπωρημένη περιβαλλοντικά ευρύτερη περιοχή του Δρυμού (λατομείο ΤΙΤΑΝ, ΧΥΤΑ Μαυροράχης, κ.λ.π) και την ευρύτερη λεκάνη της Μυγδονίας.

Καλεί δε τους δημοτικούς συμβούλους που υπερψήφισαν την γνωμοδότηση αυτή, να εξηγήσουν στους πολίτες ΤΙ ακριβώς μεσολάβησε και μετά από δύο αρνητικές αποφάσεις για το ίδιο θέμα, την τρίτη φορά ψήφισαν ΘΕΤΙΚΑ.

Επίσης καλεί την Δημοτική αρχή που κατέθεσε προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων για τη χορήγηση των δανειοθαλάμων, να εξηγήσει στους δημότες ΠΩΣ ΘΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ πλέον την προσφυγή της την ημέρα της δικασίμου αφού έχει πια γνωμοδοτήσει θετικά.

Η Δ.Κ.Π.Ω. ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ δηλώνει πως θα σταθεί αγωνιστικά στο πλευρό των κατοίκων του Δρυμού και της ευρύτερης περιοχής και θα στηρίξει ενεργά την προσπάθειά τους για να μην ανοίξει νέο νταμάρι στην περιοχή με ανεπανόρθωτες βλάβες στο οικοσύστημα και τους αγρότες – κτηνοτρόφους.

Το γραφείο τύπου της ΔΚΠΩ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Μοίρασε το άρθρο!