Αεροπορικά ταξίδια-Κορωνοϊός: Μέχρι και 4 ώρες για την επιβίβαση!

Δύσκολες και χρονοβόρες θα είναι πλέον οι αεροπορικές μεταφορές. Όπως λένε οι ειδικοί τα δεδομενα αλλάζουν, ορισμένοι δε, ισχυρίζονται ότι μόλις χαλαρώσουν τα περιοριστικά μέτρα σε χώρες του κόσμου, η επιβίβαση σε ένα αεροπλάνο θα μπορούσε να διαρκέσει έως και τέσσερις ώρες.

Ειδικός προειδοποιεί ότι θα μπορούσε να ζητηθεί από τους επιβάτες να φτάνουν στα αεροδρόμια έως και τέσσερις ώρες νωρίτερα για να καταστούν δυνατοί οι υγειονομικοί έλεγχοι και τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης.

 Οι πτήσεις, αναφέρουν επίσης διεθνή Μέσα, θα είναι πιο ακριβές επειδή οι αεροπορικές εταιρείες θα επιτρέπεται να έχουν περιορισμένο αριθμό ατόμων ώστε να διασφαλίσουν ότι τηρούνται οι αποστάσεις των δύο μέτρων.

Αυτό θα ανεβάσει τις τιμές των εισιτηρίων και θα οδηγήσει σε «άβολες» εμπειρίες πτήσης για ακόμα πέντε χρόνια, δήλωσε ταξιδιωτικός εμπειρογνώμονας στους Times.

«Ακόμα και αν αρχίσει να βρέχει εμβόλια απόψε, εξακολουθούμε να κοιτάμε δύο χρόνια τουλάχιστον μέχρι να επιστρέψουμε σε επίπεδα που παρατηρήθηκαν πριν την πανδημία, και μάλλον πρόκειται να είναι περισσότερο πέντε χρόνια», δήλωσε ο Άντριου Τσάρλτον, διευθύνων σύμβουλος της Aviation Advocacy στους Times. «Θα υπάρχουν λιγότερες πτήσεις, λιγότερες διαθέσιμες θέσεις, οι τιμές θα αυξηθούν και θα υπάρξουν πολύ άβολες συνθήκες λόγω των απαιτήσεων για χρήση προστατευτικών μέσων ασφαλείας και τη διατήρηση της κοινωνικής απόστασης», συνέχισε.

Ωστόσο, ο Κρις Τάρι, αναλυτής στην Airline, ισχυρίζεται ότι η διατήρηση της απόστασης δύο μέτρων μεταξύ των επιβατών θα σήμαινε ότι το 80% των θέσεων θα πρέπει να είναι άδειο. Για να διασφαλιστεί ότι οι αεροπορικές εταιρείες εξακολουθούν να είναι κερδοφόρες, θα πρέπει να αυξήσουν εκθετικά τις τιμές των εισιτηρίων, είπε στους Times. Αυτό θα σήμαινε επίσης ότι οι διαδρομές που χρησιμοποιούνται σπάνια, θα μπορούσαν να καταργηθούν.

Τα αεροπορικά ταξίδια έχουν μειωθεί δραματικά σε παγκόσμιο επίπεδο για να σταματήσουν την εξάπλωση του κορωνοϊού από χώρα σε χώρα, με τα αεροδρόμια να είναι άδεια και να δέχονται έναν μικρό αριθμό πτήσεων επαναπατρισμού.

Η Lufthansa ξεκινά τις πτήσεις ξανά τη Δευτέρα, αλλά ζητώντας από τους επιβάτες να φορούν μάσκα προσώπου ή κασκόλ που καλύπτει το στόμα και τη μύτη.

Όσοι ελπίζουν πάντως ότι φέτος το καλοκαίρι θα ταξιδέψουν σε κάποια δημοφιλή χώρα θα απογοητευθούν καθώς μεγάλοι ευρωπαϊκοί προορισμοί όπως η Ιταλία, η Ισπανία και η Γαλλία επλήγησαν σημαντικά από τον κορωνοϊό.

 

 

Μοίρασε το άρθρο!