ΑΕΡΙΟ ΜΥΓΔΟΝΙΑΣ: ΠΙΑ ΕΝΤΕΛΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ;

 

Κάποια πράγματα πρέπει να λέγονται με το όνομα τους, και όταν αυτά συνοδεύονται με πραγματικά γεγονότα, τα οποία έχουν δημοσιευτεί και στα ΜΜΕ, τότε δεν μπορεί κανείς να τα αμφισβητήσει. Πολλά έχουν γραφτεί για το αέριο στην περιοχή της Μυγδονίας, και όχι μόνο, γι αυτό θα πρέπει να πάρουμε τα πράγματα με την σειρά. 

Στις 15 Μαρτίου του 2017 πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Γενικού Διευθυντή της Εταιρείας Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας Α.Ε. (ΕΔΑ ΘΕΣΣ), κ. Λεωνίδα Μπακούρα, με τον τότε Δήμαρχο Ωραιοκάστρου Αστέριο Γαβότση, ο οποίος συνοδευότανε από στελέχη της διοίκησης του. Η συγκεκριμένη συνάντηση, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, όπου και ο Αστέριος Γαβότσης, ”μετέφερε” το αίτημα των κατοίκων των περιοχών της Γαλήνης, της Λητής, του Δρυμού και του Μελισσοχωρίου,  αλλά και του Πενταλόφου και της Νεοχωρούδας για ανάπτυξη του δικτύου φυσικού αερίου ώστε να μπορούν οι πολίτες να απολαμβάνουν τα οφέλη της χρήσης του.

Ο κ. Μπακούρας με την σειρά του ανέφερε ότι στο Δήμο Ωραιοκάστρου έχει αναπτυχθεί δίκτυο μήκους 53,5 χλμ και συνεχώς πραγματοποιούνται νέες επενδύσεις για να εξυπηρετηθούν περισσότεροι δημότες,, και το συγκεκριμένο αίτημα, θα αξιολογηθεί για την ένταξη στο επόμενο Πρόγραμμα Ανάπτυξης της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, μετά από την απαραίτητη συλλογή αιτήσεων από τους δημότες, ώστε να πραγματοποιηθεί μελέτη για την αποτύπωση του συνολικού ενδιαφέροντος των πολιτών».

Φυσικά ο Αστέριος Γαβότσης, ο οποίος πίστευε ακράδαντα, ότι η επέκταση φυσικού αερίου σε περιοχές του διευρυμένου δήμου θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις τοπικής ανάπτυξης στον δήμο Ωραιοκάστρου, και ότι το φυσικό αέριο, θα ήταν ευπρόσδεκτο τόσο για τους δημότες όσο και για τις επιχειρήσεις, οι οποίες θα ωφεληθούν πολλαπλά από την χρήση του.

Στην πορεία θα πρέπει να επισημάνουμε, ότι ακολούθησαν και άλλες συναντήσεις, στις 27 Ιανουαρίου του 2018, όπου και αναφέρθηκε το γεγονός, ότι σε συνεργασία με τους προέδρους των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων έχουν ήδη συγκεντρωθεί μαζί με την περιοχή της Γαλήνης περισσότερες από 2.500 αιτήσεις ενδιαφέροντος για σύνδεση, καθώς και στις 1 Μαρτίου του 2019.

Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε, ότι ένα κράτος, ένας δήμος, ”έχουν συνέχεια”, και αυτό δεν αποτελεί µια φράση-κλισέ, αλλά δόγμα απαράβατο. Παρά τις επιμέρους διαφωνίες που είναι φυσιολογικό να υπάρχουν, οι στρατηγικές επιλογές δεν αμφισβητούνται µετά την αλλαγή της εκάστοτε κυβέρνησης και της εκάστοτε διοίκησης. Δυστυχώς όμως, εδώ στον δήμο Ωραιοκάστρου, έχουμε δει πολλές φορές, να μην υπάρχει αυτή η πολιτική ”ευγένεια”.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

Μοίρασε το άρθρο!