ΑΕΛ – ΠΑΟΚ 1-1: Το σηκώνει στην Τούμπα

Όλα στραβά πήγαν στον ΠΑΟΚ στη Λάρισα, αφού εκτός από το 1-1 (64′ Γιακιμόφσκι, 55′ Πέλκας) που ανέβαλλε τη φιέστα κατάκτησης του τίτλου μετά από 34 χρόνια, για την επόμενη αγωνιστική στην Τούμπα με αντίπαλο τον Λεβαδειακό, οι “ασπρόμαυροι” είδαν τον αρχηγό τους, Βιεϊρίνια ν’ αποχωρεί από το ματς, τραυματίας, στο 33′ ενώ οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Πορτογάλος έχει πάθει ζημιά στο γόνατο.

Αναμφισβήτητα, η φάση της αναμέτρησης ήταν αυτή που ο Βιεϊρίνια κρατούσε το δεξί γόνατό του. Η στιγμή έφερε κατήφεια στους “ασπρόμαυρους” και όποιο και να ήταν το αποτέλεσμα, ακόμη και νικηφόρο που θα σήμανε τίτλο, το “πάρτι” θα επισκιαζόταν από τον τραυματισμό του καπιτάνο ο οποίος μάλιστα επέστρεψε στον πάγκο με πατερίτσες.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ Ο ΠΕΛΚΑΣ, ΑΛΛΑ…

Όταν έγινε αναγκαστική αλλαγή ο Βιεϊρίνια, το περιβραχιόνιο πέρασε στον Δημήτρη Πέλκα. Ο 26χρονος αρχηγός έπρεπε κάτι να δείξει και το έκανε! Στο 55′, ο έτερος κάπτεν του Λουτσέσκου, βρήκε την ευκαιρία μετά από απομάκρυνση της άμυνας της ΑΕΛ σε κόρνερ και έπιασε το σουτ που κατέληξε στην εστία του Κρίστινσον. Ο κίπερ των “βυσσινί” παρότι έπεσε σωστά ήταν δύσκολο να ελέγξει τη φάση, διότι μπροστά είχαν μείνει πολλά σώματα συμπαικτών και αντιπάλων.

Ο ΚΡΙΣΤΙΝΣΟΝ ΕΠΑΙΞΕ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ

Από τους βασικούς παράγοντες που στέρησαν από τον ΠΑΟΚ την ευκαιρία να πανηγυρίσει τον τίτλο, νωρίτερα, ήταν ο κίπερ, Κρίστινσον που πραγματοποίησε εξαιρετικές επεμβάσεις όποτε χρειάστηκε. Ειδικά στο 21′ που ο Λημνιός… χόρεψε τους Λαρισαίους και επιχείρησε με ωραίο πλασέ ν’ ανοίξει το σκορ. Δεν τα κατάφερε όμως γιατί ο Ισλανδός έβγαλε τη μπάλα με το ένα χέρι και ενώ βρισκόταν εκτός εστίας.

ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ

Γενικά, η ΑΕΛ δεν έκανε κακό παιχνίδι απέναντι στον ΠΑΟΚ κι ας είχε ελάχιστες τελικές. Οι ποδοσφαιριστές του Τζιανλούκα Φέστα πάλευαν στην άμυνα και προσπαθούσαν αρκετά να βγάλουν επικίνδυνες φάσεις. Δικαιώθηκαν, λοιπόν, χωρίς να έχει συμπληρωθεί δεκάλεπτο με τον Γιακιμόφσκι. Ο παίκτης της ΑΕΛ βρέθηκε σε σημείο για να σπάσει τη μπάλα στην περιοχή, όμως αντί αυτού σούταρε, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά με συνέπεια ο Πασχαλάκης να τη μαζέψει μέσα από την εστία του στο 64′. Με το βαθμό αυτό η ΑΕΛ έφτασε στους 31 και έκανε αποφασιστικό βήμα για την παραμονή, χωρίς ωστόσο να πατάει ακόμη γερά στα πόδια της.

 

Γήπεδο: AEL FC ARENA

Διαιτητής: Φωτιάς

Βοηθοί: Κωνσταντίνου, Ψάρρης

ΑΕΛ (ΦΕΣΤΑ): Κρίστινσον, Μιλοσάβλιεβιτς, Γιακιμόφσκι (85′ Γκόλιας), Σικάφκα, Μόρας, Μπέρτος (43′ Καρανικάς), Μπράλιτς, Ζίφκοβιτς, Νούνιτς, Γκόικοβιτς (29′ Ζίζιτς), Φατιόν.

ΠΑΟΚ (ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (36′ Γιαννούλης), Σάκχοφ, Ολιβέιρα (79′ Ζαμπά), Λημνιός (84′ Καρέλης), Πέλκας, Μπίσεσβαρ, Σβιντέρσκι.

Γκολ: 64′ Γιακιμόφσκι / 55′ Πέλκας

Κάρτες: 5′ Φατιόν, 87′ Μπράλιτς / 51′ Λημνιός

Μοίρασε το άρθρο!