Έχασε με ανατροπή ο Αστέρας 3-2 από τη Χιμπέρνιαν-“Ζωντανός” ο Ατρόμητος με τη Ντινάμο Μπρεστ έχανε 4-0 και μείωσε σε 4-3

Έχασε με ανατροπή ο Αστέρας, 3-2 από τη Χιμπέρνιαν

Κυριακόπουλος

Τα έκανε όλα σωστά στο πρώτο ημίχρονο, όλα λάθος στο δεύτερο. Ο Αστέρας προηγήθηκε με τα δύο γκολ του Γιώργου Κυριακόπουλου στο πρώτο ημίχρονο (το δεύτερο γκολάρα), αλλά δεν τα κατάφερε στο δεύτερο. Δέχθηκε τρία γκολ από τη Χιμπέρνιαν, γνώρισε την ήττα (3-2) στο “Easter Road” και με “όπλο” τα δύο εκτός έδρας γκολ θα παίξει για την πρόκριση από το δεύτερο στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League στη ρεβάνς του  “Θεόδωρος Κολοκοτρώνης” (2/8, 21:00).

1. ΠΡΟΔΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ

Άλλος Αστέρας στο πρώτο, άλλος στο δεύτερο. Στο πρώτο ημίχρονο η ελληνική ομάδα βρήκε δύο γκολ, είχε ευκαιρίες και για τρίτο. Κανείς δεν μπορεί να έχει παράπονο από τους παίκτες του Αστέρα ότι δεν πέτυχαν και τρίτο γκολ. Και τα δύο σε εκτός έδρας σε ένα (πρώτο) ημίχρονο, ικανοποιητική απόδοση συνιστά.

Μόνο που στο πρώτο ημίχρονο, ελάχιστες φορές κινδύνεψε η ομάδα της Τρίπολης. Ή – τουλάχιστον όταν κινδύνεψε – κατάφερε κι αντέδρασε εξαιρετικά. Στο δεύτερο άλλη εικόνα. Μπορεί οι Σκωτσέζοι να πίεσαν περισσότερο, αλλά και οι Αρκάδες ήταν πιο ευάλωτοι.

2. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, Ο “ΑΣΟΣ ΣΤΟ ΜΑΝΙΚΙ”

Όσοι έβλεπαν τον Αστέρα του Σάββα Παντελίδη από την περυσινή σεζόν, γνώριζαν ότι ο Γιώργος Κυριακόπουλος δεν παίζει απλά ως… αριστερός μπακ. Παίρνει όλη την πλευρά πάνω του, προωθείται ως εξτρέμ κι έχει καλή αλληλοκάλυψη με τον Σάββα Τσιλιανίδη, με τον οποίον ως συνήθως παίζει την πλευρά. Ο τεχνικός της Χιμπέρνιαν, Νιλ Λίνον, δεν το είχε… μελετήσει καλά. Γι’ αυτό και στο πρώτο ημίχρονο, ο Πατρινός μπακ-χαφ χτύπησε δύο φορές.

Στο 12ο λεπτό άνοιξε το σκορ, όταν ο Τσιλιανίδης με “ποδιά”… άνοιξε την μπάλα στ’ αριστερά κι ο Κυριακόπουλος νίκησε τον Μπογκντάν. Αλλά, το δεύτερο ήταν εκπληκτικό γκολ. Βολίδα εκτός περιοχής που αιφνιδίασε τον γκολκίπερ της ομάδας του Εδιμβούργου. Μπορεί η ομάδα της Τρίπολης να μην κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα, να γνώρισε την ήττα (3-2), αλλά αυτό το αποτέλεσμα κι αυτά τα δύο εκτός έδρας γκολ δίνουν στους “κιτρινομπλέ” την ελπίδα πρόκρισης.

3. Η ΖΩΗ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΜΠΕΛΟΚ

Ο Σάββας Παντελίδης προτίμησε να πάει by the book και παρά τις πολλές προσθήκες του Αστέρα κατά την τρέχουσα (θερινή) μεταγραφική περίοδο, οι δέκα από τους έντεκα ήταν… “παλιοί”. Μόνον ένας ήταν “νέος”. Αλλά, αυτός αποδείχθηκε κι ο παίκτης-“κλειδί”. Ο Αργεντινός, Φράνκο Μπελόκ, όσο αγωνίστηκε πλάι στους συμπατριώτες του, Χουάν Μουνάφο και Ματίας Ιγκλέσιας τα πήγε εξαιρετικά. Μετά τον Γιώργο Κυριακόπουλο ήταν ο κορυφαίος των Αρκάδων.

Απορροφούσε όλη την πίεση στο χώρο του κέντρου. Ήταν ψύχραιμος. Μεταβίβαζε με ασφάλεια την μπάλα. Στο 56ο λεπτό πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου κι έμοιαζε το κέντρο του Αστέρα να είναι υπό κατάρρευση. Η ομάδα της Τρίπολης έχασε από τη δύναμή της στο χώρο του κέντρου. Έτσι, ήλθαν τα δύο γκολ και η ισοφάριση. Έπειτα το τρίτο και η ήττα.

4. ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΑΛΙΔΗ

Ήταν κακή η εικόνα του Αστέρα στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά δεν βοήθησε το γεγονός ότι ο Τριαντάφυλλος Πασαλίδης αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα κι άφησε την ομάδα με αριθμητικό μειονέκτημα για τα τελευταία λεπτά. Όταν, δηλαδή, σημειώθηκε και το τρίτο γκολ της Χιμπέρνιαν.  Δεν ήταν λανθασμένη η δεύτερη κίτρινη κάρτα που έφερε την αποβολή. Λανθασμένη ήταν η πρώτη, για διαμαρτυρία. Μικρές λεπτομέρειες, που μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

5. ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΕΙ

Μπορεί ν΄απώλεσε το προβάδισμα δύο γκολ, μπορεί “γκρέμισε” στο δεύτερο ημίχρονο ο,τι “έχτισε” στο πρώτο, μπορεί να γνώρισε την ήττα, αλλά ακόμη κι έτσι μπορεί να προκριθεί στο “Θεόδωρος Κολοκοτρώνης”. Οι Σκωτσέζοι δεν μπορούν να θεωρηθούν… υπερδύναμη. Ο σοβαρός Αστέρας – χωρίς τα λάθη του δευτέρου ημιχρόνου – και με όπλο τα δύο εκτός έδρας γκολ του Κυριακόπουλου μπορεί να βρίσκεται απέναντι στη Μόλντε (πιθανότατα, γιατί στο πρώτο ματς στη Νορβηγία νίκησε με 3-0 τη Λάτσι από την Αλβανία).

Γήπεδο: Easter Road Stadium

Διαιτητής: Αντρέας Έκμπεργκ (Σουηδία)

Βοηθοί: Μεχμέτ Τζουλούμ (Σουηδία), Στέφαν Χάλμπεργκ (Σουηδία)

4ος: Κρίστοφερ Κάρλσον (Σουηδία)

ΧΙΜΠΕΡΝΙΑΝ (Νιλ Λένον): Μπογκντάν, Γουίτακερ (46′ Γκρέι), Χάνλον (90’+4′ Πόρτεους), ΜακΓκιν, Σλίβκα, Μπόιλ, Μάλλαν, Στίβενσον, Καμπέρι, ΜακΓκρέγκορ, Αμπρόουζ.

ΑΣΤΕΡΑΣ (Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης, Κώτσιρας, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Κυριακόπουλος, Ιγκλέσιας, Μπελόκ (56′ Ρόλε), Καλτσάς (77′ Άνχελ), Μουνάφο, Τσιλιανίδης (86′ Χριστόπουλος), Μανιάς.

Γκολ: 63′ Αμπρόουζ, 77′ Γκρέι, 90’+3′ Καμπέρι / 12′, 35′ Κυριακόπουλος

Κίτρινες Κάρτες: 57′ Στίβενσον, ΜακΓκιν, 66′ Μπόιλ, 74′ ΜακΓκρέγκορ / 24′ Πασαλίδης

Κόκκινη κάρτα: 84′ Πασαλίδης (δεύτερη κίτρινη

Ατρόμητος

“Ζωντανός” ο Ατρόμητος με τη Ντινάμο Μπρεστ έχανε 4-0 και μείωσε σε 4-3

O Ατρόμητος ηττήθηκε 3-4 από τη Ντινάμο Μπρεστ στη Λευκορωσία, στο πλαίσιο του β’ προκριματικού γύρου του Europa League. Ξεκίνησε εφιαλτικά, αλλά με τρία γκολ από το 74′ και μετά έδωσε νέο ενδιαφέρον στη ρεβάνς της επόμενης Πέμπτης (2/7).

Πάμε να δούμε τα τέσσερα πράγματα που μάθαμε από τον αγώνα…

1. ΞΕΚΙΝΗΜΑ… ΕΦΙΑΛΤΗΣ

Το γνωρίζαμε ότι η Ντινάμο Μπρεστ είναι πολύ πιο έτοιμη ομάδα από τον Ατρόμητο. Άλλωστε έχει ήδη παίξει σε 17 αγώνες πρωταθλήματος. Επίσης λογικό ήταν να μπει πιο επιθετικά η ομάδα της Λευκορωσίας. Πού να περιμέναμε όμως ότι έως το 13′ οι Περιστεριώτες θα ήταν με 2-0 πίσω στο σκορ. Σε μια εξαιρετική ατμόσφαιρα στο Regional Sport Complex, όπως άλλωστε την είχε προαναγγείλει ο Γιάννης Κάργας στον Sport24 Radio 103.3, η Ντινάμο έβαλε το πόδι στο… γκάζι και εκτέλεσε δύο φορές τον Μίρκοβιτς ύστερα από 13 λεπτά αγώνα. Οι Λευκορώσοι προειδοποίησαν στο 4′, αλλά στο 5′ σκόραραν. Εκτέλεση κόρνερ, κενό στο κέντρο των μετόπισθεν και ο στόπερ Φιλίποβιτς πλάσαρε από κοντά (1-0).

Στο 12′ ο Μάντσον έκανε χέρι και ο Σαβίτσκι στο 13′ με πέναλτι α λα Πανένκα έκανε το 2-0. Η Ντινάμο ήταν μια ταχύτητα πάνω σε σχέση με τους “κυανόλευκους”. Η άμυνα πελαγοδρομούσε και πήγαινε πάντα δεύτερη πάνω στη μπάλα. Ο Ατρόμητος αδυνατούσε να κρατήσει μπάλα και ακόμα και μετά τα δύο γκολ, αφεντικό ήταν η γηπεδούχος ομάδας.

2. ΤΟ ΤΡΙΓΩΝΟ ΤΩΝ ΒΕΡΜΟΥΔΩΝ

Υπήρξαν τρεις ποδοσφαιριστές της Ντινάμο Μπρεστ που προκάλεσαν μεγάλα προβλήματα στον Ατρόμητο. Οι αμυντικοί του αδυνατούσαν να τους αντιμετωπίσουν. Φαμέγιε, Σαβίτσκι και Χομπλένκο… εξαφάνιζαν τη μπάλα και από το… πουθενά δημιουργούσαν ευκαιρία. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο του Ατρόμητου, οι Ρισβάνης και Χατζηϊσαΐας, αδυνατούσαν να τους αντιμετωπίσουν και αν μια ομάδα φαινόταν ότι είναι κοντά σε τρίτο γκολ, αυτή ήταν η Ντινάμο και όχι εκείνη του Περιστερίου, σε μια βραδιά που φαινόταν ότι θα εξελιχθεί σε… τραγωδία. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο 45λεπτο ο Ατρόμητος δεν έκανε ούτε μία άξια αναφοράς ευκαιρία. Ο πιτσιρικάς κίπερ Παβλιουτσένκο ήταν θεατής της αναμέτρησης.

3. ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟΥ ΚΑΝΑΝΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΤ ΤΡΙΚ ΤΟΥ ΣΑΒΙΤΣΚΙ

Βλέποντας την άσχημη εικόνα, ο Κάναντι έκανε δύο αλλαγές. Άφησε μοναδικό εξάρι τον Γαρουφαλιά, έχοντας δύο οκτάρια μπροστά, τους Μάντσον και Μπουσούλατζιτς. Ίδια προβληματική εικόνα και άλλα δύο γκολ για την ομάδα της Βρέστης, με ήρωα τον Σαβίτσκι, που έκανε χατ – τρικ. Στο 61′ βρέθηκε αφύλαχτος από κοντά και δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Μίρκοβιτς, ενώ στο 70′ με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή έγραψε το 4-0. Η βραδιά εξελισσόταν εφιαλτικά. Φανταστείτε ότι η πρώτη καλή ευκαιρία για τον Ατρόμητο έγινε στο 66′ με το μακρινό σουτ του Γαρουφαλιά.

Ο Έλληνας μέσος της Ντινάμο, Γιάννης Κάργας, ξεκίνησε ως δεύτερο εξάρι στο ματς, αλλά μετά τον τραυματισμό του Φιλίποβιτς και την είσοδο του Νεχάιτσικ, πέρασε στη φυσική του θέση στο β’ μέρος, σε αυτή του κεντρικού αμυντικού. Μάλιστα στο 55′ παραλίγο να σκοράρει με κεφαλιά.

 4. ΣΕ 14 ΛΕΠΤΑ ΟΛΑ… ΤΟΥΜΠΑ

Στο τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης όλα άλλαξαν για τον Ατρόμητο. Ενώ η ομάδα φαινόταν πως είναι καταδικασμένη, ένα αμυντικό λάθος ξανάβαλε την ελληνική ομάδα στο ματς. Ο Μανούσος δεν άφησε αναξιοποίητη την ευκαιρία και σκόραρε στο 74′ με σουτ σε άδεια εστία.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Μανούσος αντικαταστάθηκε, μπήκε ο Μούγιακιτς, ο οποίος στο 80′ πίεσε τον Βερέτιλο και τον υποχρέωσε σε αυτογκόλ στο 80′! Στο 88′ ήρθε το πρώτο ευρωπαϊκό γκολ του Κουλούρη! Και τι γκολ! Σουτ έξω από την περιοχή, εν στάσει, η μπάλα καρφώθηκε στα δίχτυα (4-3)!

Οι Περιστεριώτες έδωσαν πια νέο ενδιαφέρον στη ρεβάνς. Φαντάζεστε να πήγαινε την επόμενη Πέμπτη με 4-0 πίσω στο σκορ; Πλέον η πρόκριση είναι απολύτως εφικτή.

Γήπεδο: Regional Sport Complex

Διαιτητής: Χοσέ Μαρία Σάντσεθ Μαρτίνεθ

Βοηθοί: Ραούλ Καμπανέρο, Σοχέ Γκαγιέγο Γκαρθία

4ος: Ιγκνάθιο Ιγκλέσιας Βιγιανουέβα

 

ΝΤΙΝΑΜΟ ΜΠΡΕΣΤ (Αλεξέι Σπιλέφσκι): Παβλιουτσένκο, Βερετίλο, Φιλίποβιτς (45′ Νεχάιτσικ), Κίκι, Κάργας, Νόγιοκ, Οσουτσούκου (62′ Ζαλέσκι), Σαβίτσκι, Γιουζεπτσούκ (76′ Βίτους), Φαμέγιε, Χομπλένκο.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νταμίρ Κάναντι): Μίρκοβιτς, Νάτσος, Χατζηϊσαΐας, Ρισβάνης, Γιαννούλης, Μάντσον, Μπουσούλατζιτς, Μανούσος (75′ Μούγιακιτς), Βασιλακάκης (46′ Γαρουφαλιάς), Μπρούνο (46′ Μπρούνο), Κουλούρης

 

Γκολ: 5′ Φιλίποβιτς, 13′, 61′, 70′ Σαβίτσκι – 74′ Μανούσος, 80′ αυτ. Βερετίλο, 88′ Κουλούρης

Κάρτες: 36′ Οσουτσούκου, 82′ Χομπλένκο, 86′ Φαμέγιε – 25′ Κουλούρης

πηγή πληροφοριών:sport24

Μοίρασε το άρθρο!