Έτσι σώθηκε ο Πέτρος Τατσόπουλος. Ήταν πάνω από 10 λεπτά αναίσθητος

Άγιο είχε ο Πέτρος Τατσόπουλος, ο οποίος κατέρρευσε σήμερα το πρωί στο στούντιο της εκπομπής του Τάκη Χατζή και της Λήδας Μπόλα στον Alpha.

Ο γνωστός δημοσιογράφος, συγγραφέας και υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ ήταν τυχερός μέσα στην ατυχία του, καθώς εκείνη την ώρα έτυχε να βρίσκεται στο κτίριο ο γνωστός πλαστικός χειρουργός Γιάννης Λύρας, ο οποίος ήταν προγραμματισμένο να εμφανιστεί στην εκπομπή για άλλο θέμα.

Ο συνδυασμός της παρουσίας του γιατρού ο οποίος του έδωσε τις πρώτες βοήθειες και του έκανε ανάνηψη, αλλά και το γεγονός ότι το ασθενοφόρο έφτασε μέσα σε 15 λεπτά, ήταν καθοριστικής σημασίας για τον Πέτρο Τατσόπουλο. «Ήταν πάρα πολύ τυχερός. Η καρδιά του επρόκειτο να σταματήσει σύντομα».

«Του εύχομαι να πιστέψει στον θεό»

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τη Μάρα Ζαχαρέα, ο Γιάννης Λύρας αποκάλυψε ότι κανονικά θα εμφανιζόταν στη χθεσινή εκπομπή. Ωστόσο λόγω των γεγονότων στη Μόρια η παρουσία του στο στούντιο αναβλήθηκε και προγραμματίστηκε για σήμερα. 

«Δε θα ήμουν σήμερα στο στούντιο αν είχε γίνει η χθεσινή εκπομπή».

Όπως εξήγησε ο Γιάννης Λύρας «έτυχε να είμαι μπροστά, έτυχε να προσκληθώ αμέσως και να μου δοθεί ο χώρος για να δράσω, πριν έρθει το ασθενοφόρο. Η διάγνωση της καρδιακής ανεπάρκειας έγινε γρήγορα. Είχε μία καρδιά που δεν έσπρωχνε αίμα».

«Ήταν πάνω από 10 λεπτά αναίσθητος»

Ο Πέτρος Τατσόπουλος «ήταν μακρόν πάνω από 10 λεπτά αναίσθητος. Διεκομίσθη σταθερός και έχοντας τις αισθήσεις του στο νοσοκομείο».

Εξήγησε ακόμα πως οι γιατροί πριν γίνουν πλαστικοί είναι εκπαιδευμένοι και στην ανάνηψη και στην σταθεροποίηση των ασθενών στα επείγοντα.

Τέλος, ο Γιάννης Λύρας παρομοίασε αυτό που συνέβη στον Πέτρο Τατσόπουλο «σαν να πέφτει ένα αεροπλάνο ή ένα αυτοκίνητο με 200 χιλιόμετρα πάνω σε έναν τοίχο. Δεν το ξέρει κανένας ότι θα συμβεί. Ούτε ο κύριος Τατσόπουλος το ήξερε. Είναι μία αιφνίδια κατάσταση».

Μοίρασε το άρθρο!