Ένα εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη της Αμφίπολης

Έργο προϋπολογισμού ενός  εκατομμυρίου  ευρώ για την ανάδειξη του Τύμβου Καστά στην Αμφίπολη προωθεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Πρόκειται για το ευρωπαϊκό έργο «Bordeless Culture», στο οποίο συμμετέχει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και περιλαμβάνει την ανάδειξη του Τύμβου Καστά στην Αμφίπολη.

Το έργο είναι ενταγμένο στο διασυνοριακό πρόγραμμα Interreg Ελλάδα – Βουλγαρία.  Το έργο προϋπολογισμού 1 εκ. ευρώ περιλαμβάνει την  χαρτογράφηση και φωτογράφιση της ευρύτερης περιοχής της Αμφίπολης και των πολιτιστικών μνημείων που περιλαμβάνει, με τη χρήση σύγχρονων τεχνολογικών μέσω, όπως drones, ενώ θα παράγει και ένα βίντεοκαταγραφής – προβολής της περιοχής.

Επίσης, αναμένεται να εκδοθεί  τρίγλωσσος οδηγός στα ελληνικά, αγγλικά και βουλγαρικά, ο οποίος θα περιλαμβάνει τα αποτελέσματα της ανασκαφής στον Τύμβο Καστά, όπως και ενημερωτικό έντυπο υλικό, που θα διανέμεται στους επισκέπτες και τουρίστες της περιοχής. Στόχος είναι η βελτίωση του τουριστικού προϊόντος και η ενίσχυση του τουριστικού και πολιτιστικού προφίλ της Αμφίπολης.

 «Προχωρούμε με αποφασιστικότητα στην αξιοποίηση των 2,5 εκ. ευρώ που διασφαλίσαμε από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κι από το InterregΕλλάδας – Βουλγαρίας και εγγυούμαστε ότι όχι μόνο θα γίνουν όλα τα αναγκαία έργα στο μνημείο, αλλά κι ότι θα αναδείξουμε την ευρύτερη περιοχή της Αμφίπολης, ώστε με επίκεντρο το παγκόσμιο μακεδονικό μνημείο του Τύμβου Καστά να καταστεί πόλος παγκόσμιου τουριστικού ενδιαφέροντος», επισήμανε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Μοίρασε το άρθρο!