Έδειξε χαρακτήρα ο ΠΑΟΚ από τη ψυχρολουσία στην ανατροπή με 3-2 την Σπαρτάκ Μόσχας

Ο ΠΑΟΚ παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0 στο 17′ από την Σπαρτάκ Μόσχας έφτασε στην ανατροπή του σκορ μέσα σε 15′ λεπτά και πήρε έστω και μικρό προβάδισμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς στην Μόσχα. 

Ο φετινός ΠΑΟΚ μπορεί να καταφέρει πολλά πράγματα καθώς έχει μάθει πλέον να αντιδρά και να δείχνει χαρακτήρα ακόμα και όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά.

Κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι στο ματς με την Σπαρτάκ Μόσχας οι Ρώσοι θα βρίσκονταν μπροστά στο σκορ στο 17′ της αναμέτρησης με 2-0. Και επίσης κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι το πρώτο ημίχρονο θα έβρισκε τον ΠΑΟΚ προηγούμενο με 3-2.

1. ΑΝΤΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΨΥΧΡΟΛΟΥΣΙΑ Ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ πλέον έχει αποκτήσει και Ευρωπαϊκό μέταλλο και αυτό το έδειξε και κόντρα στην Σπαρτάκ Μόσχας. Εκεί που άντεξε και στη ψυχρολουσία του να βρεθεί πίσω στο σκορ με 2-0 πριν τη συμπλήρωση είκοσι λεπτών αγώνα.

Η Σπαρτάκ με δυο φάσεις, δυο σουτ, προς την εστία του Πασχαλάκη στα πρώτα 17 του αγώνα έφτασε να προηγείται με 2-0 με τα γκολ των Ποπόφ και Πρόμες στο 7′ και το 17′ αντίστοιχα.

Ο ΠΑΟΚ όμως έβγαλε αντίδραση και μάλιστα αρκετά δυναμική αφού πριν τελειώσει το ημίχρονο κατάφερε όχι απλά να μειώσει ή να ισοφαρίσει αλλά να κάνει την ανατροπή σε 15 λεπτά. Αρχικά μείωσε με την εκτέλεση πέναλτι του Πρίγιοβιτς στο 29′, εν συνεχεία έφερε το ματς στα ίσια στο 37′ με τον Λημνιό μετά από εξαιρετική ενέργεια του Μάτος και ολοκλήρωσε την ανατροπή με τον Πέλκα στο 44′ ύστερα από νέα ωραία προσπάθεια του Μάτος.

2. Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΕΛΚΑΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΜΟΙΡΑΙΟΣ

Ο Πέλκας ήταν εκ των καλύτερων ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι με την Σπαρτάκ Μόσχας. Ο αρχηγός της ομάδας της Θεσσαλονίκης έδειξε και πάλι δείγματα του ταλέντου του στο πρώτο μέρος έχοντας αρκετές καλές ενέργειες, σωστό άνοιγμα της μπάλας και σωστές τοποθετήσεις από τις οποίες μάλιστα πέτυχε και το γκολ που έφερε ,μπροστά στο σκορ τον ΠΑΟΚ.

Ο διεθνής μέσος έκανε και ένα αρκετά καλό δεύτερο 45λεπτο αλλά ήταν και μοιραίος για τον ΠΑΟΚ καθώς θα μπορούσε να του δώσει αέρα δυο γκολ ενόψει της ρεβάνς στην Μόσχα αλλά αστόχησε σε μια φάση που αν βρεθεί ξανά δέκα φορές δύσκολα θα αστοχήσει.

Ήταν το 64′ λεπτό όταν ο ίδιος έκλεψε την μπάλα βγήκε τετ α τετ αλλά το πλασέ που επιχείρησε πέρασε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Μαξιμένκο.

Συνολικά βέβαια ο Έλληνας αρχηγός έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι με τρεξίματα τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα και βοήθησε και στην αμυντική λειτουργία του ΠΑΟΚ.

3. ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΟ 3-2 ΤΟΥ ΠΑΟΚ

Ήταν μια από τις φάσεις που θα θυμόμαστε για αρκετό καιρό. Η Σπαρτάκ Μόσχας έχει κερδίσει πέναλτι και ο βοηθός του Λουτσέσκου τρέχει να πει κάτι στον Πασχαλάκη για την εκτέλεση του Πρόμες.

Ένα λεπτό αργότερα ο Έλληνας γκολκίπερ με εξαιρετική επέμβαση στην αριστερή του γωνία απομακρύνει το πέναλτι του Πρόμες και κράτησε το 3-2 που έδωσε τη νίκη στον ΠΑΟΚ και το μικρό προβάδισμα για την πρόκριση ενόψει της ρεβάνς στη Μόσχα σε μια εβδομάδα.

Σίγουρα θα πρέπει να μάθουμε τι είπε ο συνεργάτης του Λουτσέσκου στον Πασχαλάκη και οδήγησε σε αυτή την εξαιρετική απόκρουση. 

Γήπεδο: “Τούμπα”

Διαιτητής: Ορέλ Γκρίνφιλντ (Ισραήλ)

Βοηθοί: Ιντάν Γιαρκόνι, Ρόι Χασάν

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Χατσερίντι, Βαρέλα, Κρέσπο, Μαουρίσιο, Κάνιας, Πέλκας, Ελ Καντουρί (61′ Ουάρντα), Λημνιός (79′ Ζαμπά), Πρίγιοβιτς.

Σπαρτάκ Μόσχας (Μάσιμο Καρέρα): Μαξιμένκο, Εσένκο, Γκιγκό, Μποκέτι (90′ Ρασκάζοφ), Κομπάροφ, Φερνάντο, Ζομπνίν, Ποπόφ (64′ Τιμοφόεεβ), Λομοβίτσκι, Λουίζ Αντριάνο (78′ Ζε Λουίς), Πρόμες

Γκολ: 29′ Πρίγιοβιτς, 37′ Λημνιός, 44′ Πέλκας/7′ Ποπόφ, 17′ Πρόμες

Κάρτες: 58′ Ελ Καντουρί/19′ Ζιγκό, 39′ Ζομπνίν, 72′ Λομοβίτσκι, 83′ Φερνάντο

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Μοίρασε το άρθρο!