Άρχισαν τα δωρεάν drive through rapid test Covid-19 στο Δ. Ωραιοκάστρου

Άρχισαν τα δωρεάν drive through rapid test Covid-19 στο Δ. Ωραιοκάστρου

Άρχισαν σήμερα το πρωί οι δωρεάν έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (rapid test), μέσα από το αυτοκίνητο (drive through) στο δήμο Ωραιοκάστρου, σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), στο πλαίσιο της προσπάθειας για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα βρίσκεται έως και την Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2021, εντός του Κονταξοπούλειου Δημοτικού Γυμναστηρίου, από τις 10.00 έως τις 15.00, και θα πραγματοποιεί δωρεάν μαζικό δειγματοληπτικό έλεγχο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (rapid test), μέσω της δράσης drive through (μέσα από το αυτοκίνητο) στους πολίτες.

«Ευχαριστούμε τον ΕΟΔΥ, το κλιμάκιο της Θεσσαλονίκης, που ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή μας και διενεργούνται στο δήμο μας rapid test για την ανίχνευση του Covid-19. Θεωρούμε πως η χρονική στιγμή μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων είναι κατάλληλη για την διενέργεια των τεστ, ώστε να έχουμε εικόνα της κατάστασης που επικρατεί στο Δήμο μας με τη διασπορά του κορωνοϊού. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν μέχρι την Πέμπτη και καλούμε τους συνδημότες μας να συμμετάσχουν», τόνισε η εντεταλμένη σύμβουλος Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτισμού, Χριστίνα Ζάπρα.

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες

Διευκρινίζεται ότι τα τεστ πραγματοποιούνται μόνο σε όσους προσέρχονται στο σημείο με όχημα (αυτοκίνητο ή δίκυκλο), ενώ τηρούνται όλες οι οδηγίες που προβλέπονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα (μάσκες, αποστάσεις ασφαλείας κλπ).

Οι πολίτες πρέπει να έχουν στείλει μήνυμα (sms) για την μετακίνηση τους με τον κωδικό 1 στο 13033.

Πρέπει να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους, τον Αριθμό Δελτίου Ταυτότητας, καθώς επίσης και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου στο οποίο επιθυμούν να αποσταλεί το αποτέλεσμα του rapid test.

Για την ομαλή διεξαγωγή των rapid test και την αποφυγή συνωστισμού, έχουν διατεθεί κλιμάκια δημοτικών υπαλλήλων. Σημειώνεται ότι καθ’ όλη την διάρκεια της διενέργειας των τεστ, σε συνεργασία με την Τροχαία, εφαρμόζονται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Λόρδου Βύρωνος εφόσον κρίνεται απαραίτητο.

Μοίρασε το άρθρο!