Άρθρο “βόμβα” Γάλλου γιατρού: Το Λιόν-Γιουβέντους επιτάχυνε την εξάπλωση του κορονοϊού

Την άποψη ότι η αναμέτρηση Λιόν-Γιουβέντους για τους «16» του Champions League, που έγινε στις 26/2, ευθύνεται εν μέρει για τη διασπορά του κορονοϊού στη Γαλλία, ιδιαίτερα στην περιοχή της Λιόν, εκφράζει Γάλλος γιατρός.

Σε άρθρο του που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της ιατρικής ομοσπονδίας της Γαλλίας, ο Μαρσέλ Γκαριγκού-Γκρανσάμπ υποστηρίζει ότι ο αγώνας αυτός δεν θα έπρεπε να έχει διεξαχθεί και συγκρίνει τις συνεπειές του με εκείνες που φαίνεται πως είχε για το Μπέργκαμο η αναμέτρηση της Αταλάντα με τη Βαλένθια, που έγινε στο (ήδη «χτυπημένο» από την ασθένεια) Μιλάνο.

Το άρθρο του γιατρού αναδημοσιεύει η εφημερίδα «Equipe», σπεύδοντας όμως να το αντικρούσει, με στοιχεία που δείχνουν ότι δεν υπήρξε μεγάλη έξαρση της νόσου στην περιοχή της Λιόν, δύο εβδομάδες μετά το ματς.

 Σημειώνεται ότι η εφημερίδα «Parisien» υποστήριξε χθες (2/4) ότι η αναμέτρηση ρεβάνς των «16» του Champions League, μεταξύ της Παρί Σεν Ζερμέν και της Ντόρτμουντ, ίσως έπαιξε ρόλο στην γρήγορη εξάπλωση του κορονοϊού στο Παρίσι. Αν και το συγκεκριμένο παιχνίδι διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών στις 11/3, περίπου 5.000 οπαδοί των πρωταθλητών Γαλλίας είχαν συγκεντρωθεί έξω από το «Παρκ ντε Πρενς», σε μία περίοδο που είχε επιβληθεί απαγόρευση συγκέντρωσης άνω των 1.000 ατόμων. Μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, ο αριθμός κρουσμάτων της νόσου στη γαλλική επικράτεια “εκτοξεύθηκε” από τα 492 στα 7.660.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοίρασε το άρθρο!