Άρης-ΠΑΣ Γιάννινα 0-5: Ντροπιαστική βραδιά για τους κίτρινους στο Βικελίδης

Όνειρο για τους Γιαννιώτες, εφιάλτης για τους Θεσσαλονικείς. Με κορυφαίους τους Πίρσμαν και Περέα ( ήταν ηγετικός) ο ΠΑΣ πήρε μια από τις πιο «ηχηρές» νίκες της ιστορίας του, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Super League.

Εννιά γκολ σε εννιά ματς είχε ως τώρα η ομάδα του Μεταξά και μόνο σήμερα πέτυχε πέντε! Από την πλευρά τους οι γηπεδούχοι είχαν δεχθεί μόλις 6 τέρματα στα ίδια ματς και απόψε παραλίγο να δεχτούν άλλα τόσα!

Αν υπάρχει κάτι θετικό για τον Άρη είναι η συμμετοχή του Κριστιάν Λόπεθ που αγωνίστηκε για πρώτη φορά μετά την ρήξη χιαστών που υπέστη πέρσι.

Με τρία νέα πρόσωπα ο Άρης

Ο Άκης Μάντζιος παρέταξε τον Άρη με τον Δεληζήση στα στόπερ, τον Σάκιτς αντί του Σούντγκρεν και τον Ιτούρμπε αντί του Μπερτόγλιο. Βεβαίως ο Ματέο Γκαρσία άρχισε ως 10άρι, με τον Παραγουανό να καλύπτει το δεξί άκρο της επίθεσης. Η εντολή του Μάντζιου πάντως ήταν οι τρεις τους να εναλλάσσονται στις τρεις θέσεις κατά διαστήματα.

Από την πλευρά του ο Ηρακλής Μεταξάς παρέταξε την ομάδα του με την ίδια 11άδα την οποία κατέβασε και στο 3-0 με τον Ατρόμητο.

Γκολ από τα… αποδυτήρια ο ΠΑΣ

Ο ΠΑΣ Γιάννινα μπήκε με διάθεση να ψάξει το γκολ και κατάφερε να το κάνει πολύ νωρίς, εκμεταλλευόμενος τραγική αδράνεια στην άμυνα του Άρη. Ο Σάλιακας βρήκε κενό χώρο, σέντραρε από δεξία, και Σνάιντερ όντας αφύλαχτος στο πρώτο δοκάρι την έστειλε στα δίχτυα με κεφαλιά.

Πίεσε ο Άρης, αλλά δεύτερο γκολ οι Γιαννιώτες

Η εξέλιξη αυτή άλλαξε την εικόνα του ματς. Ο Άρης απέκτησε συντριπτική κατοχή, την ώρα που οι Γιαννιώτες «τραβήχτηκαν» πιο πίσω έχοντας πλέον το πολύτιμο 1-0. Η αλήθεια είναι ότι η Μάντζιου πίεζε, είχε κάποιες φάσεις με Καμαρά και Γκάμα, όμως δεν αυτό που λέμε ευκαιρίες μάρς.

Μάλιστα οι «κιτρινόμαυροι» είχαν κερδίσει και πολλά στημένα, ωστόσο από ελάχιστα κατάφεραν να ανησυχήσουν τους φιλοξενούμενους.

Σαν να μην έφτανε αυτό, ο ΠΑΣ, στην 2η ευκαιρία του πέτυχε και δεύτερο τέρμα, «παγώνοντας» ακόμη περισσότερο το «Βικελίδης».

To 2-0 ήρθε σε μία ακόμη «φαρμακερή» αντεπίθεση. Ο Πίρσμαν με υπέροχη κάθετη μπαλιά τροφοδότησε τον Μιλιντσεάνου μέσα στην περιοχή και ο Μολδαβός νίκησε με το αριστερό τον Κουέστα, που βρήκε την μπάλα αλλά δεν ήταν αρκετό για να αποσοβήσει το γκολ.

Μεγάλες φάσεις ο Άρης, αλλά…

Ο Άρης συνέχισε να πιέζει, αλλά και να είναι αναποτελεσματικός στην τελική προσπάθεια. Κορυφαία φάση ένα του σουτ του Ιτούρμπε μέσα από την περιοχή και αριστερά, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ.

Δύο αλλαγές ο Μάντζιος, ακόμη δύο γκολ ο ΠΑΣ!

Ο Άκης Μάντζιος βλέποντας την κακή εικόνα της ομάδας του στο πρώτο μέρος, προχώρησε σε δύο αλλαγές με την έναρξη του Β’ μέρους. Έτσι Ιτούρμπε και Σάκιτς πέρασαν στον πάγκο, αντί των Μαντσίνι και Σάσα αντίστοιχα.

Ό,τι κι αν έκαναν όμως οι γηπεδούχοι δεν είχε αποτέλεσμα. Ο ΠΑΣ έχοντας τρομερή αυτοπεποίθηση και αποτελεσματικότητα τιμωρούσε κάθε λάθος των Θεσσαλονικέων με παραδειγματικό τρόπο.

Έτσι στο 54′ ήρθε και τ0 0-3 όταν μετά από νέα φοβερή ασίστ του Πίρσμαν, ο Περέα βγήκε τετ α τετ με τον Κουέστα για να τον νικήσει με θεαματική λόμπα.

Οι Γιαννιώτες συνέχισαν να κάνουν «πάρτι» και το στο 71΄ ήρθε το 4-0. Αυτή τη φορά από πέναλτι του Εραμούσπε από χέρι του Εντιαγέ (η φάση εξετάστηκε στο VAR).

«Κερασάκι» το πέμπτο γκολ

Απόψε όμως ήταν μια «μυθική» βραδιά για την ομάδα των Ιωαννίνων. Έτσι στο 85′ ο Μέντες Μορέιρα που ήρθε από τον πάγκο με «κεραυνό» έξω από την περιοχή έγραψε το απίστευτο 0-5!

Άρης-ΠΑΣ Γιάννινα 0-5
MVP: Δύσκολα να ξεχωρίσεις κάποιον καθώς αυτοί που δημιουργούσαν και αυτοί που εκτελέσουν λειτούργησαν ατομικά και ομαδικά σε άψογη αρμονία. Πίρσμαν (δυο ασίστ σήμερα) και Περέα (γκολ και φοβερές ενέργειες) όμως, ήταν ομολογουμένως εξαιρετικοί.

UP: Αυτό πιθανότατα θα είναι το πιο αποτελεσματικό επιθετικά ματς του ΠΑΣ Γιάννινα σε… όλη τη σεζόν. Αντεπιθέσεις φωτιά και τελειώματα για σεμινάριο από τους φιλοξενούμενους.

DOWN: Ο Άρης διέθετε την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος, ωστόσο απόψε πέρασε ένα εφιαλτικό απόγευμα κάνοντας παιδαριώδη λάθη.

Σκόρερ: 5′ Σνάιντερ, 35′ Μιλιντσεάνου, 54′ Περέα, 71’πεν. Εραμούσπε, 84′ Μέντες

Κίτρινες: 63′ Καμαρά, 83′ Μαντσίνι – 23′ Εραμούσπε, 51′ Ντομίνγκεθ, 68′ Κάργας

Κόκκινες:

Διαιτητής: Ράινσχραϊμπερ

Βοηθοί: Μπίτον, Μετσάμπερ

4ος: Τσακαλίδης

VAR: Άντλερ

Άρης (Ά. Μάντζιος): Κουέστα, Σάκιτς (46′ Σάσα), Μπράμπετς, Δεληζήσης, Γκάνεα, Τζέγκο (58′ Μάνος), Εντιαγιέ (82′ Ματίγια), Γκαρσία, Ιτούρμπε (46′ Μαντσίνι), Γκάμα, Καμαρά (82′ Λόπεθ).

ΠΑΣ Γιάννινα (Η. Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας (81′ Παντελάκης), Πίρσμαν, Καραχάλιος (81′ Λιάσος), Ντομίνγκεθ, Γκαρντάβσκι (81′ Οικονομόπουλος), Σνάιντερ, Μιλιντσεάνου (63′ Μέντες), Περέα.

Μοίρασε το άρθρο!