Άρης – Ολυμπιακός 0-1: Μυθική εμφάνιση Τζολάκη και πρόκριση των «ερυθρόλευκων»

Με τον Κωνσταντίνο Τζολάκη να κατεβάζει… ρολά, αποκρούοντας ακόμα και πέναλτι (Γκρέι στο 84’) και τον Ελ Αραμπί να «εκτελεί» τον Κουέστα στο 89’, ο Ολυμπιακός νίκησε στο «Κ. Βικελίδης» τον Αρη με 1-0 και πέρασε στα ημιτελικά του Κυπέλλου!

Ο Άρης ήταν αυτός που έπαιξε καλύτερα στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, αυτός που έχασε τις περισσότερες κλασικές ευκαιρίες, αυτός που είχε τη σπουδαιότερη φάση για το γκολ στο φινάλε, αυτός που έμεινε -έστω και για λίγο- με αριθμητικό πλεονέκτημα, ωστόσο ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που έφυγε από το «Κλεάνθης Βικελίδης» με την πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet. Με γκολ του Γιουσέφ Ελ Αραμπί στο 88′, οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν 1-0 τους «κίτρινους» για τρίτη φορά μέσα σε λίγες μέρες και πέρασαν στην τετράδα όπου τους περιμένει ήδη η ΑΕΚ. Κορυφαίος του αγώνα με διαφορά ο Κωνσταντίνος Τζολάκης με τέσσερις επεμβάσεις στις κλασικές ευκαιρίες των γηπεδούχων και άλλη μία στο κερδισμένο και εκτελεσμένο από τον Γκρέι πέναλτι του 84ου λεπτού, όταν αποβλήθηκε και ο Ανδρέας Ντόη. Υποτονική -τουλάχιστον- και αυτή εμφάνιση της ομάδας του Μίτσελ που έπαιξε με τη φωτιά, έχασε και αυτή τρεις ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, ενώ στο δεύτερο επέλεξε να περιμένει μαζικά στην άμυνα, χωρίς υποψία φάσης μέχρι το γκολ. 

Οι συνθέσεις των ομάδων:
Άρης (Άλαν Πάρντιου / 4-2-3-1): Κουέστα, Πίρσμαν, Μαζικού, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Νταρίντα, Ντουκουρέ, Ετέμπο, Ιτούρμπε (81′ Ματέο Γκαρσία), Μανού Γκαρθία (76′ Πάλμα), Γκρέι.
Ολυμπιακός (Μίτσελ / 4-2-3-1): Τζολάκης, Βρουσάι (86′ Σισέ), Ντόη, Παπασταθόπουλος, Ροντινέι, Εμβιλά, Σαμασέκου, Μπιέλ (86′ Ραμόν), Βαλμπουενά (62′ Χάμες), Μασούρας (71′ Γκάρι Ροντρίγκες), Μπακαμπού (70′ Ελ Αραμπί).
Διαιτητής: Ίστβαν Βαντ (Ουγγαρία)
Βοηθοί: Ίστβαν Άλμπερτ (Ουγγαρία), Βένσελ Τοτ (Ουγγαρία)
Τέταρτος: Στέφανος Κουμπαράκης (Κυκλάδων)
VAR: Κάταλιν Κούλκσαρ (Ουγγαρία)
AVAR: Κωνσταντίνος Ψάρρης (Ζακύνθου)

Μοίρασε το άρθρο!