Άρης και Ολυμπιακός έμειναν στο 1-1 αποτέλεσμα που δεν ευνοεί τους ”κίτρινους”

Σε ένα ματς που στο φινάλε του έγινε… ροντέο, Άρης και Ολυμπιακός έμειναν στο 1-1 στο «Κλ. Βικελίδης», αποτέλεσμα που δεν ευνοεί τους «κίτρινους» στην μάχη της δεύτερης θέσης. Η ομάδα του Άκη Μάντζιου ήταν αυτή που προηγήθηκε, αυτή που έχασε δύο τεράστιες ευκαιρίες για τη νίκη στο φινάλε, όμως και πάλι τελικά «έβγαλε» τα μάτια της μόνη της, μένοντας για τρίτο σερί εντός έδρας ντέρμπι χωρίς «τρίποντο». Ο δε αδιάφορος πρωταθλητής Ολυμπιακός πήγε στη Θεσσαλονίκη με σκοπό να δώσει χρόνο συμμετοχής στις ρεζέρβες του, είχε τον έλεγχο του αγώνα για 70 λεπτά και βρήκε το τέρμα της ισοφάρισης στο 82′ με ασίστ (Χασάν) και γκολ (Φορτούνης) από τις δύο αλλαγές του Μαρτίνς.

 Όσον αφορά στην εικόνα του ματς, από τα πρώτα δευτερόλεπτα και για ένα τέταρτο είχε πολύ γρήγορο ρυθμό, με τις δύο ομάδες να παίζουν επιθετικά ψάχνοντας το γκολ. Καλύτερος στο διάστημα αυτό ο Άρης, ο οποίος είχε τέσσερις φάσεις στην περιοχή του Ολυμπιακού εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι το κέντρο άμυνας των «ερυθρόλευκων» σε αυτό το τέταρτο έλαμψε δια της απουσίας του. Σεμέδο και Εμβιλά ήταν συνήθως εκτός… τηλεοπτικού πλάνου ή οπουδήποτε αλλού εκτός από εκεί που έπρεπε. Σαν αποτέλεσμα, η ομάδα του Μάντζιου πατούσε περιοχή όποτε ήθελε και κάπως έτσι δεν άργησε να βρει και το γκολ, σε μια φάση που η συνήθως εξαιρετικά στιβαρή και σοβαρή «ερυθρόλευκη» άμυνα παρουσιάστηκε πολύ στατική και αργή στην αντίδρασή της, με τον Μάνο να σκοράρει τελικά με διπλή προσπάθεια. Από αυτό το 1-0 στο 14ο λεπτό και έπειτα πάντως, το σκηνικό άλλαξε πλήρως. Όπως συνηθίζει, μετά το γκολ ο Άρης επιθετικά «εξαφανίστηκε», αφού αφοσιώθηκε στην ανασταλτική λειτουργία του, ψάχνοντας τις γρήγορες αντεπιθέσεις. 

Όσον αφορά στον Ολυμπιακό, παρά το γεγονός ότι η άμυνά του άργησε να «βρεθεί» και να μπει στο ματς, αποτέλεσμα των πολλών αλλαγών του Μαρτίνς στο αρχικό σχήμα, επιθετικά έκανε το γνωστό παιχνίδι του με την κυκλοφορία και την κατοχή μπάλας σε ποσοστό σταθερά κοντά στο 65%. Έχασε σημαντικές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος για να ισοφαρίσει, με σημαντικότερες τα δύο δοκάρια από Ντρέγκερ και Κάιπερς, όμως σε γενικές γραμμές η άμυνα των γηπεδούχων έκλεισε σωστά τους χώρους και δεν δέχθηκε πολλές φάσεις. Αρκετές ήταν και οι «χαλασμένες» επιθέσεις των «ερυθρόλευκων» με δική του ευθύνη, όπως κάποιες βιαστικές και άτσαλες επιλογές υπό καλές προϋποθέσεις, με αυτό το 1-0 να μένει ως το ημίχρονο. 

 Ίδιο ήταν το σκηνικό και στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Άρη να μένει εξαιρετικά παθητικός σε μεσαία γραμμή και επίθεση και τον Ολυμπιακό να γίνεται ολοένα και πιο κινητικός, ειδικά μετά τις μαζεμένες αλλαγές του Μαρτίνς, Οι «ερυθρόλευκοι» χάνουν δύο ακόμη σημαντικές ευκαιρίες με τον Ραντζέλοβιτς, πριν τη μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Άρη για το 2-0 με τον Σάσα, τη μοναδική των «κιτρίνων» επί της ουσίας σε όλο το ματς μετά το γκολ τους. Ο Ολυμπιακός έμεινε «ψηλά», πίεσε και τελικά βρήκε το γκολ της ισοφάρισης, με τον Φορτούνη στο 82′ έπειτα από έξοχη πάσα του Χασάν. Ωστόσο, το ματς είχε ακόμη… δρόμο. Μετά την ισοφάριση, οι Πειραιώτες ήταν αυτοί πλέον που οπισθοχώρησαν μαζικά και άφησαν όλο τον χώρο στον Άρη να πλησιάσει την περιοχή τους, όντας πολύ παθητικοί. Στο 88′ ο Τιάγκο Σίλβα έκανε πέναλτι-δώρο σε μια εξαιρετικά άτσαλη προσπάθεια, όμως ο Γκάμα αστόχησε από τη λευκή βούλα. Ένα λεπτό μετά, η «ερυθρόλευκη» άμυνα εξαφανίστηκε ξανά, όμως το πλασέ του Γκάμα εντός περιοχής πήγε δοκάρι και έξω. Κάπως έτσι έμεινε το 1-1 που σαφέστατα δεν ευνοεί την προσπάθεια του Άρη για την 2η θέση.

Μοίρασε το άρθρο!