Άντονι Κουίν: 19 χρόνια χωρίς τον “Ζορμπά” – Η σχέση του με τη Ρόδο ΦΩΤΟ- ΒΙΝΤΕΟ

Το όνομά του έμεινε για πάντα δεμένο με την Ελλάδα με την ερμηνεία του ως Αλέξη Ζορμπά στην ομότιτλη ταινία του 1964 η οποία ήταν βασισμένη στο βιβλίο του Νίκου Καζαντζάκη “Βίος και Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά”. Ήταν βραβευμένος με Όσκαρ ενώ ο διασημότερος ρόλος του ήταν αυτός του Ζορμπά και πρωταγωνίστησε, μεταξύ άλλων, στις ταινίες Λόρενς της Αραβίας (1962), Τα Κανόνια του Ναβαρόνε (1961) και Λα Στράντα (1954).

  

Ο Άντονι Κουίν πέθανε στις 3 Ιουνίου 2001 από πνευμονία ενώ ο θάνατός του αποδόθηκε σε φυσικά αίτια. Ήταν 86 ετών. Με τον θάνατό του έσβησε ένα λαμπρό αστέρι του κινηματογράφου και πήρε την θέση του στο πάνθεον των σπουδαίων καλλιτεχνών.

Ο Κουίν ξεκίνησε την καλλιτεχνική του πορεία το 1936 με την ταινία “Λόγια (Paroles)” και μετά συνέχισε με την ταινία “Γαλαξίας”. Το 1937 παντρεύτηκε την Κάθριν ντε Μίλ, κόρη του παραγωγού και σκηνοθέτη Σέσιλ Ντε Μιλ ενώ στη συνέχεια ασχολήθηκε με το θέατρο και γνώρισε την επιτυχία με την ερμηνεία του στο έργο “Λεωφορείον ο πόθος” του Τένεσι Ουίλιαμς.

Από τους γάμους του και τους διάφορους κατά καιρούς ερωτικούς δεσμούς του ο ηθοποιός απέκτησε συνολικά 13 παιδιά. Πέραν της υποκριτικής, ο Άντονι Κουίν ασχολήθηκε σε ερασιτεχνικό επίπεδο με τη ζωγραφική. Πέθανε στη Βοστώνη το 2001.

Η “παραλία Άντονι Κουίν” βρίσκεται στη Ρόδο ανάμεσα στις παραλίες Φαληράκι και Λαδικό, μέσα σε έναν μικρό ορμίσκο, 15 χιλιόμετρα νότια από την πρωτεύουσα. Η παραλία είναι περίπου 250 μέτρα μήκος και ονομάστηκε έτσι από τους ντόπιους μετά το γύρισμα της ταινίας “Τα Κανόνια του Ναβαρόνε” τιμώντας έτσι τον διάσημο ηθοποιό.

Πηγή: Βικιπαίδεια , IMDb

Μοίρασε το άρθρο!