Άνοιξε διάπλατα της «πύλες» της η ΕΚΘΕΣΗ των φορέων Κ.ΑΛ.Ο. (Κοινωνική Αλληλέγγυα Οικονομία)

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ

των Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών

A.Καμάρα 3, 54621 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, τηλ. 6998 282382

ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΝΑΠΗΡΩΝ & ΑΜΕΑ, ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 314/ 08-11-2018

Από χθες άνοιξε διάπλατα της «πύλες» της η ΕΚΘΕΣΗ των φορέων Κ.ΑΛ.Ο. (Κοινωνική Αλληλέγγυα Οικονομία) με οργανώτρια μια Κ.Ο. (Κυβερνητική Οργάνωση), η οποία ΕΒΓΑΛΕ ανακοίνωση – πρόσκληση στην Δημοσιότητα στις 3/10/2018 προς τους φορείς Κ.ΑΛ.Ο. δίχως να έχει την συγκατάθεση αρκετών φορέων Κ.ΑΛ.Ο. αφενός και αφετέρου χωρίς επίσημη ανάθεση μετά από διαγωνισμό του Υπουργείου Εργασίας, με αποτέλεσμα μετά από την καταγγελία του ΠΑ.Κ.Ο.Ε. στις 25/10/2018 (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 307) και άλλων φορέων, να υπογραφούν οι παράνομες και καταχρηστικές αναθέσεις από το Υπουργείο, από τον Υφυπουργό Ηλιόπουλο στις 26/10/2018 μετά την ανάδειξη των σκανδάλων που ακολουθούν.

Μάλιστα για να μας κλείσουν τα «μάτια» το Υπουργείο στις 05/11/2018 εξέδωσε μια Προδημοσίευση – όπως και τα προηγούμενα χρόνια – προκήρυξης για την χρηματοδότηση φορέων Κ.ΑΛ.Ο.

Για όλα τα παραπάνω και μετά την ανοικτή Πρόσκληση προς όλους τους Φορείς Κ.ΑΛ.Ο. στα γραφεία του ΠΑ.Κ.Ο.Ε. στις 07/11/2018 μετά από συζήτηση των εκπροσώπων των φορέων που συμμετείχαν αποφασίστηκαν τα παρακάτω:

1. Να διανεμηθεί σ’ όλους τους συμμετέχοντες στην έκθεση το Δελτίο Τύπου 314/8-11-2018

2. Να κατατεθεί αίτηση ακύρωσης των επίδικων αναθέσεων στο Ελεγκτικό Συνέδριο

3. Να πραγματοποιηθεί άμεση ανοικτή συνάντηση και συζήτηση με τους πολιτικούς υπεύθυνους του Υπουργείου (Υφυπουργό, Γεν. Γραμματέα με εκπροσώπους των φορέων Κ.ΑΛ.Ο.)

4. Την μεθόδευση των απαραιτήτων κινήσεων ώστε άμεσα να ενισχυθούν οι φορείς της Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας με ένα τουλάχιστον εργαζόμενο από το Υπ. Εργασίας

5. Την μεθόδευση άμεσης οργάνωσης ενός αντιπροσωπευτικού Συνεδρίου που θα οργανώσουν όλοι ανεξαρτήτως οι φορείς της Κοινωνικής & Αλληλέγγυας Οικονομίας

Για το ΠΑ.Κ.Ο.Ε. Παναγιώτης Χριστοδουλάκης

Για το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ, Δημήτριος Μιχαηλίδης

Για ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΝΑΠΗΡΩΝ & ΑΜΕΑ, ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, Γ Ρεθυμιωτάκης

Για την ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, Εμμαν Πατεράκης

Για την ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Ιωάννης Φραγκούλης

Μοίρασε το άρθρο!