Άνθιμος VS Βαρνάβας: Η εκκλησία δεν έχει μια άποψη για τη ΔΕΘ

Μπορεί ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως Σταυρουπόλεως, Βαρνάβας να πρωτοστατεί με τους δημάρχους δυτικής Θεσσαλονίκης στην διεκδίκηση ακύρωσης της απόφασης ανάπλασης της ΔΕΘ και μεταφοράς της στα δυτικά της πόλης, ωστόσο η εκκλησία δε φαίνεται να έχει μία μόνο άποψη για το θέμα μιας και ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Άνθιμος, έχει τοποθετηθεί ξεκάθαρα από το 2013.

«Δηλώνω δεδηλωμένος εναντίον της μεταφοράς της Εκθέσεως σε οποιονδήποτε άλλο χώρο εκτός από αυτόν στον οποίο ήδη είναι», είχε δηλώσει το Δεκέμβρη του 2013 ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος εξηγώντας: «Είναι αλλιώς να είναι εδώ μέσα στον κόσμο και άλλο να είναι εκεί που λένε προς δυσμάς όπου τίποτε δεν είναι που να βοηθήσει ώστε να αναδείξει αυτή την υπόθεση». Μάλιστα από τότε είχε προβλέψει: «Δεν πρόκειται τώρα να γίνει κάτι τέτοιο γιατί οι συνθήκες είναι δύσκολες αλλά έστω και για το μέλλον η έκθεση πρέπει να είναι κοντά μας και να είναι μέσα στη ζωή μας και μέσα στην παρουσία του λαού μας και των παιδιών ιδιαιτέρως αλλά και εκείνων που έχουν μέσα στην έκθεση το μεγάλο πρόβλημα της διαθέσεως των εμπορευμάτων τους και των προϊόντων που επιθυμούν».

Από τη μια, λοιπόν, οι δήμαρχοι της δυτικής Θεσσαλονίκης με τον δικό τους Μητροπολίτη, τον κ.κ. Βαρνάβα που τους φιλοξένησε στην Μητρόπολη την περασμένη Δευτέρα κι από την άλλη ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης με αντίθετη άποψη με την οποία συντάχθηκε σε προγενέστερο χρόνο και ο Θεσσαλονίκης Ανθιμος. Το θέμα είναι βέβαια γιατί ασχολείται η Εκκλησία με τα κοσμικά θέματα. Αυτό όμως είναι μια άλλη συζήτηση…

Μοίρασε το άρθρο!