Άλμα πρόκρισης για την ΑΕΚ, 2-1 τον Ολυμπιακό στο Φάληρο

images (1)

Η ΑΕΚ “χτύπησε” τον Ολυμπιακό στα στημένα και με γκολ των Αραούχο (6′), Πατίτο (64′), νίκησε τον Ολυμπιακό με σκορ 2-1 στο “Γ. Καραϊσκάκης” και είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου.

Με ενθουσιασμό μπήκε στο ματς ο Ολυμπιακός και επιθετικό προσανατολισμό στο παιχνίδι του, με σκοπό να επιβάλλει τον ρυθμό του και να αναγκάσει σε παθητικό ρόλο την ΑΕΚ. Οι φιλοξενούμενοι είχαν κοντά τις γραμμές τους, θέλοντας να απορροφήσουν την όποια πίεση στο ξεκίνημα του αγώνα. Αρχικά να παίξει με τον χρόνο και στη συνέχεια με το μυαλό των αντιπάλων της ήθελε η ΑΕΚ, πηγαίνοντας το παιχνίδι στα δεδομένα που την βόλευαν.

ΣΑΝ ΣΕ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ Ο ΑΡΑΟΥΧΟ

Ένα γκολ ήθελαν οι “κιτρινόμαυροι” στο Φάληρο και η ευκολία με την οποία το βρήκαν θα ξάφνιασε τον Χιμένεθ και τους παίκτες του. Ακατανόητος ο τρόπος που αμύνθηκε ο Ολυμπιακός περιμένοντας μια εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου, που με μια απλή μεταβίβαση έβγαλε μόνο του με τον Καπίνο τον Αραούχο και αυτός σκόραρε σαν σε προπόνηση…

Τρικυμία εν κρανίω για τους Πειραιώτες το πεντάλεπτο που ακολούθησε, όταν από λάθος του Ανδρούτσου ο Αραούχο γύρισε στον Μάνταλο που δεν μπόρεσε να σκοράρει εξ επαφής με προβολή, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Καπίνο νίκησε τον Αργεντίνο επιθετικό.

Η ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ ΤΟΥ ΦΙΓΚΕΪΡΑΣ

Ευτύχησε να ισοφαρίσει γρήγορα ο Ολυμπιακός. Καρντόσο και Μαρίν συνδυάστηκαν, η κεφαλιά του Σεμπά κόντραρε και ήρθε ο Φιγκέιρας να στρίψει καταπληκτικά το σώμα του και με εξωτερικό φάλτσο να αφήσει τον Ανέστη θεατή στην πορεία της μπάλας, πρώτα για το εσωτερικό του δοκαριού και στη συνέχεια στα δίχτυα για το 1-1 στο 13′.

Πήραν τα πάνω τους οι Πειραιώτες, έφτασαν την κατοχή μπάλας στο 60%, ωστόσο η ΑΕΚ συνέχισε να πιέζει σωστά στη μεσαία γραμμή δυσκολεύοντας αφάνταστα την δημιουργία των “ερυθρολεύκων”.

Παρ’ όλα αυτά οι δύο μεγάλες στιγμές του αγώνα έως το τέλος του 45λεπτου ανήκαν στον Ολυμπιακό. Από γύρισμα του Φιγκέιρας, ο Μαρίν στο 22′ σημάδεψε στην κίνηση το αριστερό δοκάρι του Ανέστη, που στο 42′ αντέδρασε σωτήρια στο τετ-α-τετ με τον Ρομαό και ο Φορτούνης στην επαναφορά αστόχησε απελπιστικά.

ΞΑΝΑ ΑΠΟ ΣΤΗΜΕΝΗ ΦΑΣΗ Η ΑΕΚ

Χωρίς τον ρυθμό του πρώτου μέρους κυλούσε το δεύτερο στο ξεκίνημα του, με τον Ολυμπιακό να διατηρεί μια φλύαρη υπεροχή και την ΑΕΚ να φτάνει ξανά σε ένα γκολ μέσα από στημένη φάση. Εκτέλεση κόρνερ του Μάνταλου από δεξιά, ο Βράνιες πήρε την κεφαλιά και ο εντελώς αφύλακτος Πατίτο (διαμαρτυρήθηκαν για κοντρόλ του Αργεντίνου με το χέρι οι “ερυθρόλευκοι”) μέσα στην μικρή περιοχή νίκησε τον Καπίνο για το 1-2 στο Φάληρο στο 64′.

Δύο λεπτά αργότερα από γύρισμα του Φορτούνη, ο Σεμπά στην κίνηση έστειλε την μπάλα χιλιοστά άουτ από το αριστερό δοκάρι του Ανέστη και ο Καπίνο στο 68′ σταμάτησε το δεξί σουτ του Μάνταλου.

Κυριευμένος από την απογοήτευση ο Ολυμπιακός, άνετη πλέον η ΑΕΚ, με το ματς να κυλά δίχως περαιτέρω συγκινήσεις. Μια κεφαλιά του Ρομαό στο 85′ πέρασε άουτ και τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του αγώνα, με την ΑΕΚ να παίρνει μια μεγάλη νίκη στο Φάληρο, κάνοντας άλμα πρόκρισης για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

πηγή sport24

Μοίρασε το άρθρο!