Άγριες μέλισσες: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τις τρεις αδελφές Σταµίρη

Οι τρεις αδελφές, η Ελένη, η Ασημίνα και η Δρόσω βάζουν κάθε βράδυ «φωτιά» στην τηλεθέαση! Ας τις γνωρίσουμε καλύτερα…

Η 40χρονη ηθοποιός  υποδύεται την Ελένη, το πρωτότοκο παιδί μιας οικογένειας τριών κοριτσιών. Μια γυναίκα δυναμική, ντόμπρα και προπάντων αληθινή έτοιμη να δώσει όποια μάχη κι αν χρειαστεί για την επιβίωση της οικογένειας της. Είναι απόφοιτη της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου. Η καταγωγή της είναι από τη Σμύρνη, τη Μάνη και τα Καλάβρυτα. Ζει στα Εξάρχεια.

Τη Μαρία Κίτσου το ευρύ κοινό την γνώρισε το 2009 μέσα από την τηλεοπτική σειρά της ΕΡΤ «Καρυωτάκης», που αναφερόταν στη ζωή του ποιητή Κώστα Καρυωτάκη και στον έρωτα του με την ποιήτρια Μαρία Πολυδούρη. Η ερμηνεία της ως Πολυδούρη απέσπασε εξαιρετικές κριτικές. Λίγα χρόνια μετά, το 2012 κατέκτησε το Βραβείο «Μελίνα Μερκούρη» για την ερμηνεία στα «Ορφανά» του Ντένις Κέλι, σε σκηνοθεσία του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, στο θέατρο του Νέου Κόσμου. Για το ίδιο βραβείο ήταν υποψήφια και το 2008, για την ερμηνεία της στην παράσταση «Στον βυθό» του Μαξίμ Γκόρκι, σε σκηνοθεσία της Ρούλας Πατεράκη, στο Εθνικό Θέατρο, όπου ερμήνευε την κυνική Νατάσα.

3841_maria_kitsoy_20112017_1.jpg

Τηλεοπτικά εκτός από τη σειρά «Καρυωτάκης» συμμετείχε στις σειρές του Πάνου Κοκκινόπουλου «3ος Νόμος», «10η Εντολή και «Ου φονεύσεις». Σε συνέντευξη της κατά το παρελθόν έχει αποκαλύψει ότι έπασχε από κατάθλιψη, αγχώδη διαταραχή καθώς και από σύνδρομο ελλειμματικής προσοχής.

Αν και η ηθοποιός αποφεύγει να μιλάει για την προσωπική της ζωή εν τούτοις εξομολογήθηκε πριν λίγους μήνες τον έρωτα της για τον μουσικό Μίνω Μάτσα, λέγοντας χαρακτηριστικά «Ναι, ο Μίνως με κάνει πολύ ευτυχισμένη! Ευτυχώ στο πλάι του. Είμαι πολύ καλά, νιώθω πολύ τυχερή κι ευγνώμων γι’ αυτό που ζούμε». Οι καλά γνωρίζοντες τα πράγματα στον καλλιτεχνικό χώρο υποστηρίζουν ότι, η γνωριμία τους έγινε κατά τη διάρκεια της παράστασης «Ο ηλίθιος» στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, έργο στο οποίο ο Μίνως Μάτσας είχε αναλάβει τη μουσική επιμέλεια, ενώ η Μαρία Κίτσου είχε το ρόλο της Ναστάζια Φιλίποβνα.

 
Έλλη Τρίγγου (Ασημίνα)

Η 30χρονη ηθοποιός, υποδύεται την Ασημίνα, τη μεσαία αδελφή της οικογένειας. Γεννήθηκε το 1989 στην Πάτρα και έμεινε εκεί μέχρι την ηλικία των δύο ετών. Έπειτα χώρισαν οι γονείς της και ήρθε με τη μητέρα της στην Αθήνα. Για μια περίπου διετία επέστρεψε στη γενέτειρά της για να ζήσει με τον μπαμπά της. Την απόφαση της να γίνει ηθοποιός την πήρε μετά από ένα ταξίδι που έκανε στην Ισπανία. Είναι απόφοιτη κι αυτή του Εθνικού Θεάτρου κι έχει κάνει σπουδές και στον τομέα της Αισθητικής. Γεννήθηκε στην Πάτρα και μεγάλωσε στην Αθήνα. Έχει  δύο ακόμη αδέλφια, τη Μαντώ και τον Ηλία, 9 και 10 χρόνων αντίστοιχα. Ο πατέρας της Κώστας Τρίγγος είναι αρτοποιός και ασχολείται ερασιτεχνικά με το θέατρο.

Πριν δύο χρόνια απέσπασε το βραβείο β’ γυναικείου ρόλου – από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου – για την ερμηνεία της στη ταινία «Suntan» του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου. Στην ταινία αυτή συνάντησε για πρώτη φορά και τον Γιάννη Οικονομίδη με τον οποίο συνεργάστηκε στην παράσταση «Στέλλα Κοιμήσου» που ήταν sold out και τις τρεις χρονιές που ανέβηκε. Στη συνέχεια ήρθε ο μονόλογος «Ο Ευαγγελισμός της Κασσάνδρας» που την έθεσε υποψήφια για την χρυσή καρφίτσα της Μελίνας Μερκούρη. Και αμέσως μετά είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην παράσταση «Ερωτευμένος Σαίξπηρ», στο πλευρό του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου.

Συμμετείχε επίσης στον τρίτο κύκλο της βρετανικής σειράς «The Durrells» που γυρίστηκε στην Κέρκυρα και στο Λονδίνο. Η όμορφη Έλλη είναι πρώην σύντροφος του επίσης ηθοποιού Αργύρη Πανταζάρα, με τον οποίο χώρισαν τον περασμένο Φεβρουάριο, ύστερα από τέσσερα χρόνια σχέσης. Παράλληλα με τις «Μέλισσες» η Έλλη θα παίζει στο θέατρο Κιβωτός στη παράσταση «Ο ρινόκερος» του Ιονέσκο, στο πλάι του Άρη Σερβετάλη.

 
Δανάη Μιχαλάκη (Δρόσω)

Η μικρότερη από τις αδελφές «Μέλισσες», η 27χρονη Δανάη Μιχαλάκη, η οποία υποδύεται την πανέμορφη Δρόσω έχει καταγωγή από τη Σύρο και είναι κόρη του επίσης ηθοποιού Γιώργου Μιχαλάκη. Είναι απόφοιτη της Δραματικής Σχολής της Μιμής Ντενίση, λατρεύει τον χορό και τα ζώα και πέρυσι κέρδισε τις εντυπώσεις παίζοντας μαζί με τον Δημήτρη Γιώτη σε μια ιδιαίτερα επιτυχημένη stand up κωμωδία στον χώρο πολιτισμού «Ίχνος» της Λένας Αλκαίου στον Πειραιά.

Μοίρασε το άρθρο!