Όταν σταματήσει ο φόβος, θα αναδειχθούν τα ερείπια και η κοινωνική ένταση θα κορυφωθεί

 Να αρχίσουμε από  τα προφανή: Τα lockdown γονάτισαν την ελληνική οικονομία, που είχε αρχίσει να δοκιμάζεται προτού ενασκήσει ο κορονοϊός. Οι συνέπειες της πανδημίας επιδεινώθηκαν.

Τα βασικά οικονομικά και κοινωνικά μεγέθη καταρρέουν. Οι εργαζόμενοι χάνουν διαρκώς δικαιώματα, τα συστήματα Υγείας, Παιδείας, Πρόνοιας, Ασφάλισης αποδυναμώνονται.

Οι εκτιμήσεις των ανεξάρτητων πολιτικών παρατηρητών συγκλίνουν σε ένα συμπέρασμα: Όταν σταματήσει ο φόβος θα αναδειχθούν τα ερείπιά της. 

Οι πολίτες θα αντιμετωπίσουν σωρευτικά απαιτήσεις για φόρους, εισφορές, δάνεια, επιστροφές «διευκολύνσεων». Οι υποτυπώδεις ενισχύσεις, θα σταματήσουν.  Επιχειρήσεις θα βάλουν λουκέτο και η ανεργία θα αυξηθεί. Αντικοινωνικοί νόμοι που ψηφίσθηκαν νύχτα θα μπουν σε εφαρμογή.

 Αναπόφευκτα οι πολίτες θα βγουν στο δρόμο για να πάρουν πίσω τα δικαιώματα τους και η κοινωνική ένταση θα κορυφωθεί.

 Μία νέα λογική πλανάται πάνω από τα κεφάλια μας. Κύημα φόβου και απόρροια, κατά βάση, πειραματισμών. ”Τηλεοπτικοί” λοιμωξιολόγοι, αναβαθμισθέντες πρόεδροι ιατρικών συλλόγων, τηλεπραματευτάδες της νέας, αλάνθαστης, σκληρής, πλην…τίμιας προσέγγισης του κυβερνητικού σχήματος, ως προς το καλπάζων πρόβλημα. Τυχαίοι τύποι, που είδαν φως και μπήκαν και αρνητές της επιδημίας.

Συνθέτουν, όλα αυτά μαζί, την πασαρέλα της ατάκας και της αντιπαράθεσης του πληκτρολογίου, στην συνεχώς μειούμενη και στραγγαλιζόμενη ελευθερία και στα, κατά τα άλλα, δημοκρατικά μας δικαιώματα.
Μια νέα τακτική, ανθίζει. Από τα πιο μικρά χωριά, ως την ευρύτερη επικράτεια. Αγώνας να γίνεις ο καλύτερος δούλος του σαλονιού, ρουφιανεύοντας, αν χρειαστεί, τους απείθαρχους….
Μια νέα τάξη πραγμάτων, αργά, αλλά σταθερά, εγκαθιδρύεται και δεν θα έπρεπε διόλου να μας βρίσκει προ εκπλήξεως…

Μοίρασε το άρθρο!