Όταν η οικολογική συνείδηση συναντά τη γλυπτική μέσα από καταπληκτικά σχέδια

05/03/2016
Ο Νεοζηλανδός περιβαλλοντικός καλλιτέχνης Martin Hill από το 1992, σε συνεργασία με τη σύντροφό του Philippa Jones, έχουν επικεντρωθεί στη δημιουργία γλυπτών απολύτως αναρμονισμένων με το φυσικό περιβάλλον, φτιαγμένα από οργανικά υλικά όπως πάγο, ξύλο και πέτρες που επιστρέφουν στη φύση μετά το τέλος του έργου. Αποτέλεσμα αυτού είναι η δημιουργία κυριολεκτικά μοναδικών συνθέσεων. Ακομα κι αν βρεθείς στο ίδιο φυσικό περιβάλλον στις ίδιες καιρικές συνθήκες είναι αδύνατον να αναπαραχθεί το ίδιο αποτέλεσμα. Η μόνη απόδειξη ότι τα έργα τους έχουν υπάρξει είναι οι φωτογραφίες, οι οποίες έχουν εκτεθεί σε γκαλερί παγκοσμίως, έχουν δημοσιευθεί και συλλέγονται σε όλο τον κόσμο.
Ice Circle. Δημιουργήθηκε πρόσφατα στη λίμνη Wanaka της Νέας Ζηλανδίας κόβοντας ένα ημικυκλικό κομμάτι πάγου από την παγωμένη επιφάνεια της λίμνης.©Martin Hill and Philippa Jones.
Autumm Leaf Circle. Diamond Lake, Wanaka, New Zealand. 2011. ©Martin Hill and Philippa Jones.
Anthapocene. Ross Ice Shelf, Antarctica. 2014. Το έργο έγινε με τη βοήθεια του Antarctica New Zealand & Scott Base. ©Martin Hill and Philippa Jones.
Burning Issues. Albert Burn Saddle, Mt Aspiring National Park, New Zealand, 2013. ©Martin Hill and Philippa Jones.
Embodied. Diamond Lake, Wanaka, New Zealand, 2013. ©Martin Hill and Philippa Jones.
Σύμφωνα με τον Hill, η κυκλική φύση των γλυπτών τους έχει ως στόχο να ενθαρρύνει τους θεατές να σκεφτούν τις βιώσιμες πρακτικές που μπορούν να αντληθούν από τη φύση. ©Martin Hill and Philippa Jones.
Interconnected. Albert Burn Saddle, Mt Aspiring National Park, New Zealand, 2012. ©Martin Hill and Philippa Jones.
"Δημιουργούμε τα γλυπτά μας στα σημεία που μας αρέσει να βρισκόμαστε." ©Martin Hil and Philippa Jones.
πηγή lifo gr

Μοίρασε το άρθρο!