”Όλες οι εξετάσεις του ήταν αρνητικές! ” Τι λέει γιατρός του Διαβαλκανικού για τον Γκαρσία

Στο κεντρικό δελτίο του καναλιού ”Ε” μίλησε γιατρός που ήταν  ανάμεσα στους γιατρούς που εξέτασαν τον προπονητή του Ολυμπιακού στο Διαβαλκανικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για τον επί 15ετιας πρώην επιστημονικό συνεργάτη του ιδιωτικού νοσοκομείου Β. Χαλβατζούλη

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Πήγα στο Διαβαλκανικό, ήμουν παρών, εκεί συνάντησα και τον γιατρό του Ολυμπιακού και τον διοικητή ασφαλείας που συνόδευαν τον Όσκαρ Γκαρθία. Τον είδα μέσα στο ακτινολογικό εργαστήριο, έκανε τις εξετάσεις του, την ακτινογραφία προσώπου, σπλαχνικού κρανίου, έκανε την αξονική και εισήχθη μέσα στο νοσοκομείο.

Οι εξετάσεις όλες -και η ακτινογραφία σπλαχνικού κρανίου και η αξονική του- ήταν εντελώς φυσιολογικές. Αλλά επειδή ανέφερε ζάλη και συμπτώματα υποκειμενικά εγκεφαλικής διασείσεως, το νοσοκομείο ήταν υποχρεωμένο να κάνει εισαγωγή στον ασθενή προς παρακολούθηση.

Μίλησα με τους γιατρούς. Μου είπαν ότι εργαστηριακά όλες οι εξετάσεις ήταν αρνητικές. Δεν υπήρχε κάτι… Αλλά επειδή ανέφερε ενοχλήματα ζάλης και πόνου, πονοκεφάλου, έγινε προληπτική εισαγωγή “με συμπτώματα εγκεφαλικής διάσεισης”.

Οι εξετάσεις του ήταν φυσιολογικές, το κατάλαβε αυτό, ενημερώθηκε ο γιατρός του Ολυμπιακού, δηλαδή σε όποιο εργαστηριακό έλεγχο έγινε μέσα στο νοσοκομείο ήταν όλα αρνητικά.

Ακτινογραφία αρνητική, αξονική, δεν υπήρχε κάτι ιδιαίτερο τραύμα που να ενοχλεί, που σημαίνει ότι αν ήθελε θα μπορούσε να το υπομείνει.

Πληροφορήθηκα σήμερα ότι  ο κύριος Γκαρθία έφυγε το πρωί χωρίς να περάσει το 12ωρο που συνέστησαν οι γιατροί ότι πρέπει να παραμείνει για παρακολούθηση. Έφυγε κατά τις 8.30 το πρωί, υπέγραψε ο ίδιος, είπε “είμαι καλά” και έφυγε… Χωρίς να πάρει εξιτήριο… Δεν πήρε κάτι στο χέρι, είπε “υπογράφω και φεύγω, είμαι καλά”.

Έφυγε μόνος του. Δεν έκλεισε το 12ωρο μέσα στο νοσοκομείο, έφυγε στις 8.30… το πρωί είχα ενημέρωση ότι υπέγραψε μόνος του, οικειοθελώς, το εξιτήριο και έφυγε».

Όταν ρωτήθηκε εάν ο Ισπανός προπονητής μπορούσε να καθίσει στον πάγκο της ομάδας του, απάντησε:

«Προσωπική μου άποψη είναι, ναι! Όταν, όμως, ο άρρωστος σου λέει ότι έχω ζάλη και θέλω να μείνω, είσαι υποχρεωμένος να τον κρατήσεις. Τα υποκειμενικά ενοχλήματα δεν μπορεί να τα εκτιμήσει ο γιατρός»

Μοίρασε το άρθρο!