Ωράριο εργαζομένων: Έρχονται μεγάλες ανατροπές και αλλαγές

Το νομοσχέδιο, που παρουσιάστηκε στο υπουργικό συμβούλιο τον περασμένο Οκτώβριο, περιέχει το νέο πλαίσιο διευθέτησης του χρόνου εργασίας με συμψηφισμούς υπερωριών και ελαστικότερα ωράρια.

Από τις 19 Ιανουαρίου, ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης έχει ξεκινήσει τις διερευνητικές τηλεδιασκέψεις με τους κοινωνικούς εταίρους βάζοντας, μεταξύ άλλων, στο τραπέζι τις αλλαγές στις υπερωρίες και το 8ωρο, αλλά και τον συνδικαλιστικό νόμο και τις γονικές άδειες. Ο βασικός κορμός των διατάξεων του νομοσχεδίου ταυτίζεται με τις προτάσεις της Επιτροπής Πισσαρίδη για την εργασιακή μεταρρύθμιση.

Συγκεκριμένα, προβλέπονται οι εξής αλλαγές:

— Οι επιχειρήσεις θα μπορούν να απασχολούν, με συγκεκριμένες προϋποθέσεις, εργαζομένους ως 10 ώρες ημερησίως κατά μέγιστο, χωρίς πρόσθετη αμοιβή, εφόσον εντός 6μήνου εξοφλούν τις επιπλέον 2 ώρες πέραν του 8ώρου, με αντίστοιχη μείωση ωρών σε άλλες εργάσιμες ημέρες ή με ρεπό ή με ημέρες άδειας.

 

— Καθιερώνεται η ηλεκτρονική κάρτα εργασίας, με την οποία οι εργοδότες θα ενημερώνουν ψηφιακά για τα ωράρια και τις αλλαγές. Το νέο σύστημα θα επιτρέπει την online παρακολούθηση του ωραρίου των εργαζομένων.

— Οι αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο περιλαμβάνουν την καθιέρωση ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων κήρυξης απεργίας, τη δημιουργία ηλεκτρονικού συνδικαλιστικού μητρώου, την τροποποίηση των προνομίων των συνδικαλιστών, αλλά και αλλαγές στο καθεστώς του προσωπικού ασφαλείας, το οποίο απασχολείται κατά τη διάρκεια της απεργίας σε ευαίσθητους τομείς της οικονομίας.

Πηγή: Εφημερίδα «Ημερησία»

Μοίρασε το άρθρο!