Χάλστατ: Ένα αληθινό μαργαριτάρι στην καρδιά της Αυστρίας

Το Χάλστατ είναι από τις λίγες πόλεις που δεν χρειάζεται να προσπαθήσει και πολύ για να πείσει τον επισκέπτη για την αυθεντικότητά του  

Το Χάλστατ βρίσκεται στην Αυστρία και αποτελεί έναν πολύ δημοφιλή τουριστικό προορισμό λόγω της ομορφιάς και της μοναδικότητας του. Έχει γίνει γνωστό με την ονομασία «το μαργαριτάρι της Αυστρίας» λόγω του εντυπωσιακού τοπίου που είναι σίγουρα ένα από τα ομορφότερα σε ολόκληρο τον κόσμο.

Θεωρείται το πιο πολυφωτογραφημένο χωριό των Άλπεων και όχι άδικα. Το Χάλστατ είναι ένα μικρό χωριό με εκπληκτική θέα που βρίσκεται μεταξύ του Σάλτσμπουργκ και του Γκραζ, στην περιοχή Salzkammergut της Αυστρίας.

Χάλστατ, το μαργαριτάρι της Αυστρίας στη σκιά των Άλπεων – Travel Inspiration

Είναι χτισμένο στην όχθη της ομώνυμης λίμνης Hallstättersee στους πρόποδες των Άλπεων, σε υψόμετρο 508 μέτρων και απαριθμεί περίπου 900 κατοίκους. Αποτελεί έναν από τους παλαιότερους κατοικημένους οικισμούς στην Ευρώπη που δίκαια έχει αναγνωριστεί ως ένα μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

Ο τοπικός «θησαυρός» είναι το αλάτι, το οποίο αποτελεί πηγή πλούτου για το Χάλστατ εδώ και αιώνες. Το αλάτι που βρίσκεται στους λόφους πάνω από το χωριό, το έχει αναδείξει σε κέντρο εξόρυξης αλατιού. Αξίζει κανείς να επισκεφτεί τα πιο παλιά ορυχεία αλατιού στον κόσμο που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή και να θαυμάσει μία από τις ωραιότερες σπηλιές του κόσμου με υπόγεια λίμνη. 

Το Χάλστατ πάντως είναι από τις λίγες πόλεις που δεν χρειάζεται να προσπαθήσει και πολύ για να πείσει τον επισκέπτη για την αυθεντικότητά του… αρκεί μια βόλτα στα χρωματιστά στενά του και τα πάντα θα πάρουν τον δρόμο τους, συνοδεύοντας την τεράστια φήμη που χρόνια τώρα κυκλοφορεί, να είστε σίγουροι…

Πηγή: travel-inspiration.gr

Μοίρασε το άρθρο!