Φιλοζωική Ωραιοκάστρου: Αδιαφορία του Δημάρχου-Ενδιαφέρον από την πρόεδρο του Δ.Σ.

Ο ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΕΙΧΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΤΑ ΤΡΙΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΡΑΛΛΥ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗΣ ΦΙΕΣΤΑΣ ΜΕ ΣΤΑΒΕΝΤΟ ΒΡΉΚΕ ΧΡΗΜΑΤΑ!!!

Κάθε καινούριο περιστατικό και μια νέα απογοήτευση από τον δήμο μας.
Σήμερα μας ειδοποίησε ένα νέο παιδί που ερχόταν από Αθήνα για Γιάννενα, ότι στα νέα διόδια Ωραιοκάστρου, κατερρευσε στην άκρη του δρόμου σκυλί που παραπατούσε στην μέση της Εγνατίας, και θα προκαλούσε ατύχημα. Επικοινώνησε με την πρόεδρο της Φιλοζωικής, η οποία προσπάθησε επανειλημμένα αλλά χωρις επιτυχία να καλέσει την αρμόδια στον Δήμο Ωραιοκάστρου, και στην συνέχεια μάταια να βρει pet taxi να μεταφερθεί το ζώο σε γιατρό. Ο νεαρός που το βρήκε περίμενε καρτερικά στο κρύο μέχρι να βρεθεί εθελόντρια μέλος της φιλοζωικης και να μεταφέρουν με το δικό της όχημα το ζώο σε κτηνιατρική κλινική που εφημερεύει και που για μικρό χρονικό διάστημα από Οκτώβριο έως Δεκέμβριο 2019 εξυπηρέτησε τις ανάγκες
για λίγες στειρώσεις και περίθαλψη χτυπημένων ζώων.
Εκεί, η απάντηση ήταν ότι βέβαια θα περιθάλψουμε το ζώο αλλά επειδή η σύμβαση έληξε μόνο αν αναλάβει τα έξοδα ιδιώτης. Ο νεαρός κύριος ανέλαβε να πληρώσει τα πρώτα τουλάχιστον έξοδα και την νοσηλεία του ζώου. προκειμένου να γίνουν εξετάσεις και να μπει σε ορό. Η απορία του ήταν εύλογη:: Μα καλά, ο Δήμος σας τι κάνει; Τα Σαββατοκύριακα κλείνουν τα τηλέφωνα και δεν είναι προσβάσιμοι;; Με έκτακτα περιστατικά έχουμε να
κάνουμε, δεν υπάρχει Σαββατοκύριακο…
Το σκυλί έχει όγκους στους μαστούς, είναι αδύνατο, γεμάτο ψύλλους και πιθανόν να έχει λεισμανίαση. Περιμένουμε τις εξετάσεις του

Πριν λίγο καιρό σκυλίτσα αδέσποτη έπρεπε οπωσδήποτε να στειρωθεί, η υπεύθυνη του Δήμου μας είπε ότι μπορούμε να πάμε σε όποιον κτηνίατρο θέλουμε γιατί θα πληρωθούν οι κτηνίατροι και θα γίνουν νέες συμβάσεις, εμείς το πήγαμε, ο κτηνίατρος δεν ενημερώθηκε εγκαίρως και ζητάει τα χρήματα της στείρωσης από την φιλοζωικη.
Πριν λίγο καιρό σε άλλο ζώο που στειρώθηκε ενώ ίσχυε η μικρή αυτή σύμβαση, έπρεπε να φύγει από την κλινική αυθημερόν μετά το χειρουργείο γιατί δεν υπήρχε διαθέσιμος χώρος.Πάλι η φιλοζωική καλείται να μεταφέρει το εγχειρισμενο ζώο και να πληρώσει την φιλοξενία μετά το χειρουργείο..
Κύριε Δήμαρχε, βάσει του Νόμου ο Δημος είναι υπεύθυνος για την περισυλλογή, την μεταφορά, την στείρωση, την περίθαλψη, την θεραπεία, τον εμβολιασμό και την απαραίτητη νοσηλεία των αδέσποτων ζώων!! Οι φιλοζωικές οργανώσεις (που δεν πληρώνονται από κανέναν όπως νομίζουν πολλοί) βοηθούν όπου και όπως μπορούν. Δεν έχουμε παρά ελάχιστα έσοδα από τους κουμπαράδες που βάζουμε σε διάφορα καταστήματα, τις συνδρομές των μελών μας και κάποια μπαζαρ που κάνουμε. Δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε σε τόσα έξοδα και τόσα περιστατικά.
ΘΕΡΜΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ και δεν μπορεί να τα επωμιστεί όλα ο φιλότιμος κύριος που ενδιαφέρθηκε και δεν προσπέρασε! ( Τράπεζα Πειραιώς, λογαριασμός 5265094312860 φίλοι ζώων Ωραιοκάστρου, με αιτιολογία “Εγνατία”)
ΚΑΝΤΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΑΣ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ!!
( Η κυρία Λία Δρόσου, πρόεδρος του Δ.Σ στον Δήμο και εκπρόσωπος του Δημάρχου στην επικοινωνία του μαζί μας, κάνει φιλότιμες προσπάθειες να καλύψει την αδιαφορία και τις ελλειψεις του Δήμου, με προσωπικό ενδιαφέρον και ίσως κόστος, αλλά δυστυχώς αυτό δεν είναι αρκετό! )

 

Μοίρασε το άρθρο!