ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ Γ. ΛΑΖΑΡΙΔΗ ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΝΔΙΑΙΤΗΜΑΤΟΣ-ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ

αρχείο λήψης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Με την προτεινόμενη διάταξη τροποποιείται το άρθρο 3 παρ.1 του Π.Δ. 463/78, βάσει του οποίου καθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας των καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

        Η τροπολογία αφορά τα παλαιά ενδιαιτήματα μικρών ζώων, που εκτελούν κοινωφελές λειτούργημα, συλλέγουν και περιθάλπουν αδέσποτα ζώα και βρίσκονται σε λειτουργία, ευρισκόμενα, όμως, σε απόσταση μικρότερη των 100 μ. από γύρωθεν κατοικίες, οι οποίες δεν δύναται να προσαρμοστούν στους όρους και τις προϋποθέσεις του ως άνω Π.Δ. 463/78, που άρχισε να γι΄αυτά να εφαρμόζεται από τις 17/ 12/2003 και εντεύθεν.

       Ο Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Γιώργος Λαζαρίδης, με την υπ΄αριθμ. Πρ. 1281/74 (10.10.2017), η οποία κατατέθηκε σε σχέδιο νόμου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την «Διακίνηση και Εμπορία Νωπών και Ευαλλοίωτων Αγροτικών Προϊόντων» ζητά για την τακτοποίηση πολλών συναφών περιπτώσεων, την μείωση της ανώτερης απόστασης από την πλησιέστερη κατοικία (από 100 μ. σε 50 μ.) των εγκαταστάσεων που λειτουργούν για την περίθαλψη αδέσποτων  ζώων.

       Η παρούσα τροποποίηση κρίνεται απαραίτητη για τις περιπτώσεις προ της 17η/12/2003, που δεν μπορούν, προφανώς να προσαρμοσθούν στους όρους του Π.Δ. του 1978, με την αυστηρή όμως προϋπόθεση για τις περιπτώσεις εγκαταστάσεων που δεν υπάρχει ήδη, να κατασκευασθεί συμπαγές τοιχίο περιφράγματος 1,5 μ. ύψους και συνολικού ύψους 3μ. , επιλύοντας με αυτή την πρόταση τις όποιες εκκρεμότητες υπάρχουν.

        Ο αρμόδιος Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κος Αποστόλου δεν έκανε αποδεκτή την υπ΄αρ. Πρ. 1281/74 (10.10.2017) τροπολογία του Γιώργου Λαζαρίδη, δεσμεύθηκε όμως να το πράξει σε επόμενη κατάθεσή της, κατόπιν σχετικής εισήγησης από πλευράς των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

 

Μοίρασε το άρθρο!