Το Facebook θα μας βρίσκει και δουλειά

b70bb0618d657474f8f0ea35e179bd5c_L

Στην αγορά εργασίας διευρύνει τις δραστηριότητές του το Facebook. Η δημοφιλής ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης σχεδιάζει να δώσει στους εργοδότες τη δυνατότητα να αναρτούν αγγελίες για την κάλυψη θέσεων εργασίας άμεσα στη σελίδα τους στο κοινωνικό δίκτυο, ενώ οι χρήστες θα μπορούν να κάνουν αίτηση γι’ αυτές τις θέσεις μέσω του Facebook.

Με τον τρόπο αυτό, το Facebook μπαίνει σε έναν νέο τομέα, στον οποίο μέχρι πρότινος κυριαρχούσε η σελίδα επαγγελματικής δικτύωσης LinkedIn. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, οι αιτήσεις των χρηστών θα αποστέλλονται -μαζί με τα στοιχεία που έχουν εισάγει στο κοινωνικό δίκτυο -στους εργοδότες μέσω Messenger, ενώ το Facebook ελπίζει πως έπειτα οι εργοδότες και τα άτομα που επιθυμούν να εργαστούν γι’ αυτούς θα συνεχίσουν την επικοινωνία από το Messenger μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας, είτε προσληφθεί κάποιος είτε το αντίθετο.

Η δυνατότητα ανεύρεσης εργασίας μέσω του Facebook θα είναι διαθέσιμη στους χρήστες από την προσεχή Τετάρτη, ωστόσο αρχικά θα δοθεί μόνο στους χρήστες εντός ΗΠΑ και Καναδά.

enoikonomia.gr

28/02/2017

 

Μοίρασε το άρθρο!