“Το 75% των αγώνων της Football League είναι στημένοι”

αρχείο λήψης111

720_523279_9fde3a5344-bbebbb6185217f7c

Χωρίς να …μασήσει τα λόγια του, εμφανίσθηκε ο Πορτογάλος αρχιδιαιτητής, Βίτορ Μέλο Περέϊρα, στο σεμινάριο διαιτησίας που διεξήχθη σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

«Η UEFA διαθέτει στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία προκύπτει, πως το 75% των αγώνων της Football League είναι στημένοι. Μη διανοηθείτε να εμπλακείτε σε στημένους αγώνες», φέρεται να είπε ο πρώην διεθνής διαιτητής, απευθυνόμενος στους διαιτητές, βοηθούς και παρατηρητές της Football League και της Γ’ εθνικής κατηγορίας, οι οποίοι συμμετείχαν στο σεμινάριο.

Ηταν το πρώτο σεμινάριο διαιτησίας για την αγωνιστική περίοδο 2017-2018, με την συμμετοχή 276 ατόμων (98 διαιτητές, 68 βοηθοί διαιτητές και 110 παρατηρητές διαιτησίας) από τις ΕΠΣ της νότιας Ελλάδας. Στόχος του σεμιναρίου ήταν να προετοιμάσει τις διαιτητικές ομάδες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ενόψει των νέων αγωνιστικών υποχρεώσεών τους την περίοδο 2017-2018.

Τα βασικά θέματα του σεμιναρίου ήταν οι πρόσφατες αλλαγές στους Κανόνες του Παιχνιδιού (Laws of the Game), τα μαρκαρίσματα που γίνονται εντός περιοχής και οι αποφάσεις που λαμβάνονται για τον καταλογισμό πέναλτι, οι παραβάσεις οφσάιντ, παιξίματος με τα χέρια, η προσπάθεια παραπλάνησης (θέατρο), οι διεκδικήσεις μεταξύ παικτών, οι αντιπαραθέσεις και διαφωνίες παικτών, η ομαδική δουλειά και συνεργασία των διαιτητών μεταξύ τους, η ανάγνωση/πρόβλεψη της εξέλιξης του παιχνιδιού (τοποθέτηση διαιτητών, πλεονέκτημα σε φάσεις, στέρηση σκοραρίσματος σε παίκτη που βρίσκεται σε προφανή θέση για γκολ και εσκεμμένα φάουλ).

Αντίστοιχο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί και την ερχόμενη εβδομάδα (18-21/9/2017) στη Θεσσαλονίκη για τους διαιτητές, βοηθούς διαιτητές και παρατηρητές διαιτησίας που προέρχονται από τις ΕΠΣ της βόρειας Ελλάδας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοίρασε το άρθρο!