Το Ωραιόκαστρο μέσα στις περιοχές με τη μεγαλύτερη παραβατικότητα ανηλίκων

Μεγάλη επιχείρηση της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης βρίσκεται σε εξέλιξη από τα τέλη του Νοεμβρίου το 2023 για “χαρτογράφηση” ανηλίκων που έως τώρα ήταν σε “αχαρτογράφητα νερά”.

Ήδη μέχρι στιγμής έχουν ελεγχθεί περίπου 4.300 άτομα, στην πλειοψηφία τους ανήλικα παιδιά, που καθόταν ή έκαναν βόλτες σε πεζόδρομους, εκκλησίες, πάρκα, αθλητικά κέντρα διαφόρων περιοχών και δήμων της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης ή απλά έκαναν την βόλτα τους στην παραλία.

Η επιχείρηση πραγματοποιείται με εντολές των πολιτικών προϊσταμένων του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Οι ειδικές δράσεις και ο σκοπός τους

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι ειδικές αυτές δράσεις, που πραγματοποιούνται από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων με την συνδρομή αστυνομικών των Διευθύνσεων Ασφάλειας, Αστυνομίας, Άμεσης Δράσης και Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, έχουν ως σκοπό τη «συλλογή στοιχείων και την χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας». Τα στοιχεία που συλλέγονται, όπως ενημερώνει η ΕΛ.ΑΣ., θα αποτελέσουν αντικείμενο αξιολόγησης, αξιοποίησης και διερεύνησης για το σχεδιασμό στοχευμένων δράσεων σε περιοχές όπου διαπιστώνεται συσσώρευση περιστατικών ανήλικης παραβατικότητας.

Θεσσαλονίκη, Κορδελιό – Εύοσμος και Ωραιόκαστρο η μεγάλη παραβατικότητα

Σύμφωνα με τους ελέγχους που εκπονεί η ΕΛ.ΑΣ μεγάλη“ συσσώρευση” ανήλικης παραβατικότητας – βάσει των ελέγχων που έχουν πραγματοποιηθεί- εντοπίζεται σε περιοχές του δήμου Θεσσαλονίκη, όπως η Τούμπα, η Χαριλάου, η Ανάληψη, το κέντρο και το παραλιακό μέτωπο, καθώς οι Αρχές από τα τέλη του 2023 έχουν πραγματοποιήσει 10 ειδικές δράσεις ελέγχοντας εκατοντάδες ανήλικους. Επίσης, περιοχές με μεγάλη παραβατικότητα ανηλίκων – βάσει των ελέγχων που έχουν πραγματοποιηθεί από τα τέλη του 2023 είναι αυτές του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου, με τις Αρχές να πραγματοποιούν 6 ειδικές δράσεις χαρτογράφησης. Τέλος, μέρος με παραβατικότητα ανηλίκων, σύμφωνα πάντα με τις δράσεις της ΕΛ.ΑΣ., είναι περιοχές του δήμου Ωραιοκάστρου καθώς από τα τέλη του 2023 έχουν πραγματοποιηθεί 5 χαρτογραφήσεις.

«Να ξέρουμε τι γίνεται»

Όπως σχολίασαν στο “ΤyposThes” άτομα που γνωρίζουν για αυτές τις ειδικές δράσης “χαρτογράφησης” «αυτό γίνεται για να ξέρουμε τι γίνεται», γιατί έχει αυξηθεί πάρα πολύ η εγκληματικότητα των ανηλίκων είτε με την μορφή εκφοβισμού “Bullying” είτε με την μορφή συμμοριών που μαίνονται σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης και εμπλέκονται σε διάφορα περιστατικά και του κοινού ποινικού δικαίου.

Τωρινό φαινόμενο η ανήλικη εγκληματικότητα;

Στο ερώτημα αν το φαινόμενο της εγκληματικότητας των ανηλίκων είναι “μόδα” της εποχής, γνώστες του “αντικειμένου” είπαν ότι σαφώς και δεν είναι τωρινό και προϋπήρχε, απλώς τώρα υπάρχει μια έξαρση του φαινομένου και κάπως πρέπει να προληφθεί.

Μοίρασε το άρθρο!