Ο Δ.Ο.Π.Π.Α.Ω. με απόλυτο σεβασμό και αγάπη παρουσίασε το βιβλίο του συντοπίτη μας Παναγιώτη Ασημεόνογλου

DSC05102

 

Το βιβλίο είναι ένα παράθυρο στον κόσμο, στη χαρά, στη φαντασία και στη ζωή. Ήταν και παραμένει ένα αναντικατάστατο αγαθό,γιατί με το βιβλίο αντιστεκόμαστε στη σκουριά της καθημερινότητας, και το  ταξίδι του έχει αφετηρία, πολλούς ή λίγους προορισμούς και κάποιες φορές σταθμούς ενδιάμεσα, αλλά όχι πάντα ένα τέρμα……είναι ένα ταξίδι του νου, της ψυχής, της φαντασίας, της καρδιάς αλλά και ένα ταξίδι στον εσωτερικό μας κόσμο…

Η αίσθηση λοιπόν που μας αφήνει το βιβλίο του συντοπίτη μας Παναγιώτη Ασημεόνογλου, ΣΑΝ ΑΝΘΗ ΚΕΡΑΣΙΑΣ, δύσκολα αποτυπώνεται με λόγια και αυτοί που θα το διαβάσουν, θα βιώσουν μία ιδιαίτερη εμπειρία, μία ιδιαίτερη συγκίνηση που ξεκινάει από τη στιγμή που θα κρατήσουν το βιβλίο στα χέρια τους, ανοίγοντας την πρώτη σελίδα, μέχρι να το ολοκληρώσουν φτάνοντας στην τελευταία του σελίδα.

Ο Δ.Ο.Π.Π.Α.Ω. με απόλυτο σεβασμό και αγάπη προς το έργο του συγγραφέα,παρουσίασε το βιβλίο αυτό,ένα βιβλίο που μας προσφέρει εικόνες που μας προβληματίζουν, που ανοίγουν τους ορίζοντες, σε βάζουν να δεις κι άλλους κόσμους άγνωστους, φανταστικούς ή πραγματικούς, και πηγαίνουν τη σκέψη μας ένα βήμα παραπέρα.

Την πολύ όμορφη εκδήλωση του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Πρόνοιας & Αλληλεγγύης Ωραιοκάστρου (Δ.Ο.Π.Π.Α.Ω.) και της προέδρου του Ρένας Αντωνιάδου με το βιβλίο » Σαν άνθη Κερασιάς» του συντοπίτη μας Παναγιώτη Ασημεόνογλου, στο κατάμεστο από κόσμο cafe bar FOCUS,την παρουσίαση έκανε η φιλόλογος Σεβαστή Τριανταφυλλίδου με μουσική επιμέλεια της Σχολής Μουσικής του Γιώργου Τομπάζη,,που για μια ακόμα φορά έδωσε το παρόν σε εκδήλωση του Δήμου,στο πιάνο ο Μυρόβλητος Στρομπίνης,και στην κιθάρα ο Πέτρου Νίκος.Η δημοσιογράφος Κατερίνα Μπελαντώνα προλόγισε την παρουσίαση του βιβλίου ,και λόγω ξαφνικής αδιαθεσίας της Νέλλυ Δελή την αφήγηση των κειμένων ανέλαβε η πρόεδρος.Την εκδήλωση τίμησαν  με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης,ο πρόεδρος της Αβάθμιας Εκπαίδευσης και μέλος του Δ.Σ.του Δ.Ο.Π.Π.Α.Ω. Βαγγέλης Χατζηαντωνίου,και ο Αντιπρόεδρος του Δ.Ο.Π.Π.Α.Ω. Νίκος Λοκοβίτης,

πηγή PoliteiaMeOrama.gr

φωτογραφίες PoliteiaMeOrama.gr

     

  Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:  
Ο Παναγιώτης Ασηµεόνογλου γεννήθηκε το 1982 στη Θεσσαλονίκη και µεγάλωσε στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης. Σπούδασε Φυσική στο Α.Π.Θ. και έκτοτε εργάζεται ως καθηγητής Μέσης Εκπαίδευσης.

Παρουσίαση

Οι σαμουράι είναι γνωστοί στο ευρύ κοινό από κινηματογραφικές ταινίες και βιβλία που εξυμνούν την πολεμική τους αρετή. Ποια ήταν όμως εκείνα τα πνευματικά και ηθικά εφόδια που τους έκαναν απαράμιλλους μαχητές και τόσο ατρόμητους στην όψη του θανάτου;
Στο πρωτότυπο αυτό σύγγραμμα παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό εκείνες οι ψυχοτεχνικές μέθοδοι -π.χ. αναλυτικές οδηγίες διαλογισμού Ζεν, σωστής αναπνοής και στάσης του σώματος, κ.λ.π.- καθώς και οι ηθικές αξίες που μπορούν να σμιλεύσουν στην ψυχή του καθενός το πνεύμα των σαμουράι.
Επεξεργασμένο για τις σύγχρονες προκλήσεις της καθημερινότητας, το βιβλίο αφορά όλους όσους διψούν για την Αλήθεια, αισθάνονται πως κάτι λείπει στη ζωή τους ή πως είναι «όχι αρκετοί», αλλά και όσους ασκούνται στις πολεμικές τέχνες, γυμνάζονται ή έχουν υπερφορτωμένο πρόγραμμα, προσφέροντάς τους μια εναλλακτική πηγή ενέργειας πλέον της συνηθισμένης και μια διέξοδο απ’ το στρες και απ’ την ανασφάλεια. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

– Πρόλογος
– Χαραγκέι
– Η σωστή στάση του σώματος
– Η σωστή αναπνοή
– Το χάρα στην αρχή και στο τέλος της ημέρας
– Ισορροπώντας συναισθηματικά στο χάρα
– Ζαζέν – καθιστικός διαλογισμός
Τι είναι διαλογισμός;
Μάθετε να ακούτε το σώμα σας
Η στάση του σώματος
Ξεκινώντας την άσκηση
Η Ανάσα της Γης
Η Ανάσα του Ουρανού
Ολοκληρώνοντας την άσκηση
Μερικές σημαντικές λεπτομέρειες
Τα 10 μυστικά της καλής άσκησης
Ανακεφαλαίωση
– Προσευχή
– Τα οφέλη το Χαραγκέι
– Το ήθος των πολεμιστών
Μπουσίντο – Μπούντο
Οι 7 αρχές του Μπουσίντο
Ο θάνατος στο Χαγκακούρε
– 21 συμβουλές ενός σαμουράι
– Η επαφή με τη φύση στο Αϊκίντο
– Η σκληρή δουλειά

Μοίρασε το άρθρο!