ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ…ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ

Αναρωτιόμαστε γιατί το συγκεκριμένο τοπικό site, έχουμε πολλές φορές αναφερθεί για την εξάρτηση που έχει με την παραπληροφόρηση, και με τον γυρολόγο του που έχει προσεγγίσει όλες τις παρατάξεις και στο τέλος τρώει πόρτα, με την μεγαλύτερη αυτή του πρώην δημάρχου, δεν ασχολείται με την επιστημονική φαντασία. Tώρα βέβαια κάνει αγωνιώδης προσπάθεια να προσεγγίσει τον Π.Τσακίρη, ο οποίος βέβαια προσπαθεί να τον αποφύγει ευγενικά. Το  ξεχάσαμε. Αυτό τον καιρό γράφει και τα δελτία τύπου της παράταξης ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ.

Τους ενόχλησε η αναφορά που κάναμε για την νέα αντιδήμαρχο καθημερινότητας. Μα εμείς μεταφέραμε τα εύσημα που δέχτηκε από τους επικεφαλής για την μέχρι τώρα δουλειά της. Αυτό σας πείραξε; Αφήστε λοιπόν τις ανοησίες γιατί με αυτές δεν γίνεται ενημέρωση. Ούτε βέβαια με τα παραμυθάκια σας ότι το email που στάλθηκε για τους 80 που αποχώρησαν από την παράταξη, ήταν του πρώην δημάρχου. Εμείς το email που πήραμε σαν RealOraiokastro.gr, ήταν της ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ, όπως φυσικά έπρεπε να είναι αφού αφορούσε το 95% των μελών.

Άσχημη εντύπωση προκάλεσε το γεγονός της αναφοράς του Π.Τσακίρη στο πρόσωπο του νεαρού τοπικού αποστάτη, που μετά από πολύμηνο αγώνα με την α.ν.α.σ.α. κατέληξε σε άλλη αγκαλιά για μια καρεκλίτσα και ένα ικανοποιητικό μισθό, για το καλό του τόπου βεβαίως βεβαίως…Μέσα στην βουβαμάρα που επικράτησε, δεν ήταν τυχαίο το γεγονός να  γιουχάρεται από το βάθος της εκδήλωσης. Αγαπητέ μας δήμαρχε, αυτά είναι τα πρότυπα που προσπαθείς να περάσεις στην νεολαία μας;

Φωτογραφίες από εδώ, βαρύγδουπες συνεντεύξεις από εκεί, σε ένα σημείο του δρόμου που εδώ και δύο δεκαετίες υπάρχει αυτό το πρόβλημα. Οι πολίτες δεν χρειάζονται ελπίδα και μεγάλα και παχιά λόγια, χρειάζονται αλήθειες και πολιτικό τσαγανό, γιατί στο τέλος καταντούν μια φτηνή δημαγωγία. Κάτι που είναι υποχρέωση σας, δεν χρειάζεται να το διατυμπανίζετε τόσο, λες και λύσατε το θεώρημα του Αϊνστάιν.

Επίσης θα θέλαμε να σας τονίσουμε, και αν θέλετε το παίρνετε υπ όψιν σας, τα πολλά και ανούσια δελτία τύπου, κουράζουν τον κόσμο, και στο τέλος γίνονται σαν τον βοσκό με τα πρόβατα, γιατί ακόμα και για ένα σοβαρό γεγονός, ο κόσμος δεν θα τα ανοίξει να τα διαβάσει.

Σαν θετικό κρίνεται το πρόγραμμα για το πλύσιμο των δρόμων και το πλύσιμο των κάδων, που μετά και τις ενέργειες του πρώην αντιδημάρχου, Χρήστου Παναγιωτίδη, το πλυντήριο μπήκε σε λειτουργία. Τα πρώτα δείγματα γραφής της νέας αντιδημάρχου καθημερινότητας, Σοφίας Δημητριάδου, είναι θετικά, και πιστεύουμε να υπάρχει συνέχεια στον ευαίσθητο αυτό τομέα της καθαριότητας.

Παράταση της προθεσμίας για ρύθμιση οφειλών προς τους δήμους και τα νομικά πρόσωπά τους, έως τις 31 Δεκεμβρίου 2019, προβλέπει τροπολογία που αναμένεται να κατατεθεί στην βουλή. Να θυμίσουμε ότι η προηγούμενη προθεσμία έληγε στις 17 Νοεμβρίου.

Με ανακοίνωση τους, 80 μέλη της παράταξης ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ, αφού δηλώνουν ότι ουδέποτε δέχτηκαν πρόσκληση από τους εκλεγμένους της μετά τις εκλογές για να συζητήσουν την πορεία της παράταξης, δηλώνουν ότι για τους παραπάνω λόγους, και επειδή δεν εκφράζουν τις αρχές της παράταξης, δεν επιθυμούν να είναι πλέον μέλη αυτής της παράταξης “Πολιτεία με Όραμα” και εύχονται το καλύτερο για αυτόν τον τόπο που ζούμε. Να θυμίσουμε ότι και άλλα περίπου 10 μέλη, αποχώρησαν για τους ίδιους ακριβώς λόγους. 

Πριν από τις δημοτικές εκλογές ο Π.Τσακίρης είπε πολλά ψέματα για την προηγούμενη διοίκηση, σήμερα όμως που θα έπρεπε επιτέλους να πει την αλήθεια στους πολίτες, πάλι φοβάται. Φοβάται γιατί έτσι θα παραδεχτεί ότι μας έλεγε πολλές «ανοησίες» για το μηδενικό έργο του Α.Γαβότση, γι αυτό και δεν έκανε ούτε μια αναφορά στο πρόσωπο του πρώην δημάρχου για την κατασκευή του νέου σχολικού κτιρίου, σύγχρονων προδιαγραφών όπως παραδέχεται ο ίδιος, του 2ου δημοτικού σχολείου Παλαιοκάστρου. 

Θετικό βήμα η συνάντηση εργασίας στο γραφείο του που είχε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης με τον πρόεδρο της «ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης Α.Ε.» Στέφανο Τσόλη, με αφορμή τις κυβερνητικές ανακοινώσεις για μεταφορά περίπου του 1/3 του συγκοινωνιακού έργου του ΟΑΣΘ στα ΚΤΕΛ γιατί είναι υπό συζήτηση σχεδιασμός που  περιλαμβάνει και τις γραμμές που εξυπηρετούν περιοχές που ανήκουν στα διοικητικά όρια του δήμου Ωραιοκάστρου.

Με ανακοίνωση του ο Παντελής Σκαρλάτος μιλάει για την καύση απορριμμάτων που αποτελεί σοβαρό κίνδυνο υποβάθμισης του φυσικού περιβάλλοντος αλλά και της δημόσιας υγείας των συμπολιτών μας, και ζητάει από τη δημοτική αρχή να ενεργήσει άμεσα προκειμένου να ενημερωθούν όλοι για την υπάρχουσα κατάσταση και στη συνέχεια να υπάρχει απόφαση από κοινού για τους τρόπους αντίδρασης σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Ανοργάνωτη και πολύ πρόχειρη η εκδήλωση στο Κονταξοπούλειο με την Γιώτα Νέγκα, που είχε σαν αποτέλεσμα ο περισσότερος κόσμος να φύγει απογοητευμένος, και βασικά ταλαιπωρημένος, αφού τα καθίσματα των επισήμων ήταν περισσότερα από αυτά των απλών…πολιτών.

Μοίρασε το άρθρο!