Τι παθαίνουμε στην υγεία μας όταν δεν κάνουμε σεξ

Κανείς δε μπορεί να αμφισβητήσει το γεγονός ότι το σεξ, πέρα από τη θετική επίδραση στην ψυχοσύνθεση του ανθρώπου είναι πολύ ευεργετικό για την υγεία. Δυστυχώς οι ρυθμοί της σύγχρονης ζωής, η υπερβολική εργασία το άγχος το στρες αλλά η αποξένωση που παρατηρείται στις ανθρώπινες σχέσεις έχουν σαν αποτέλεσμα τη μείωση του αριθμού των σεξουαλικών συνευρέσεων. Δεν κάνουμε σεξ είτε επειδή δεν προλαβαίνουμε είτε επειδή δυσκολευόμαστε να βρούμε σύντροφο. Άραγε μπορεί η έλλειψη σεξ να έχει επιπτώσεις στην υγεία του οργανισμού; Οι επιστήμονες απαντούν θετικά.

Η έλλειψη σεξ σχετίζεται με την παρουσία άγχους. Όσο λιγότερο σεξ κάνουμε τόσο πιο πιθανόν είναι να είμαστε επιρρεπείς στις ασθένειες που οφείλονται στο άγχος μιας και η ερωτική επαφή εκτονώνει ένα μέρος του. Με το σεξ απελευθερώνονται στο σώμα μας οι ενδορφίνες και η ωκυτοκίνη που γενικότερα αυξάνουν το αίσθημα ευεξίας χαράς και χαλάρωσης στον άνθρωπο.

Μελέτη που δημοσιεύεται στο περιοδικό American Journal of Cardiology υποστηρίζει πως όταν ο άνδρας δεν κάνει σεξ, τα επίπεδα της τεστοστερόνης μπορεί να έλθουν σε ανισορροπία.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Μελέτης Ουρολογικών Παθήσεων η σεξουαλική επαφή μπορεί ακόμα να ρίξει την υψηλή αρτηριακή πίεση ενώ παράλληλα έχει βρεθεί ότι σταθεροποιεί τον καρδιακό σφυγμό. Το σεξ έχει τις ίδιες επιδράσεις στον οργανισμό μας όπως η άσκηση.

Μοίρασε το άρθρο!