Τι θα συμβεί εάν υποψήφιος των Πανελληνίων νοσήσει με κορονοϊό

Για το ενδεχόμενο ανοίγματος των φροντιστηρίων, των μικρότερων βαθμών εκπαίδευσης και των κέντρων ξένων γλωσσών αλλά και για το τι θα συμβεί εάν κάποιος υποψήφιος των Πανελλαδικών Εξετάσεων νοσήσει με κορονοϊό μίλησε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Για το ένα self test που διεξάγεται από εδώ και στο εξής για τους μαθητές των σχολικών μονάδων σημείωσε πως τα ζήτημα τέθηκε στην επιτροπή των ειδικών και πλέον «προχωράμε σε συνολική αποκλιμάκωση σε πολλές δραστηριότητες».

Αναφορικά με τα πανεπιστήμια, υποστήριξε ότι στόχος του υπουργείου Παιδείας σε συνεργασία με την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης είναι ο εξορθολογισμός συνολικά του ακαδημαϊκού χάρτη στη βάση ακαδημαϊκών κριτηρίων και κριτηρίων βιωσιμότητας.

Εν συνεχεία υπενθύμισε, ότι από τη φετινή χρονιά τα παιδιά της Γ΄ Λυκείου θα μπορούν να υποβάλλουν μηχανογραφικό για εισαγωγή σε πανεπιστήμιο μέσω των εξετάσεων είτε να υποβάλλουν ένα παράλληλο μηχανογραφικό για να εισαχθούν στην κατάρτιση, στα δημόσια ΙΕΚ ενώ για την ελάχιστη βάση εισαγωγής σημείωσε ότι βοηθά να αναβαθμιστεί το κύρος των πανεπιστημιακών σπουδών.

Μοίρασε το άρθρο!