Τα 70 κτίρια της Θεσσαλονίκης που θα είναι επισκέψιμα για ένα ΣΚ -Εμβληματικά σπίτια, πρεσβείες, γραφεία

Το Open House, η μεγαλύτερη γιορτή της αρχιτεκτονικής επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη για 11η χρονιά με δωρεάν ξεναγήσεις σε 70 κτίρια και χώρους με ενδιαφέρον, το Σαββατοκύριακο 25-26 Νοεμβρίου 2023.

Δημόσια και ιδιωτικά κτίρια σε όλη την Θεσσαλονίκη ανοίγουν τις πόρτες τους, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να εξερευνήσουν, ιστορικά κτίρια και σύγχρονες δημιουργίες που συνθέτουν την αρχιτεκτονική κληρονομιά της πόλης.

Το κοινό θα ξεναγηθεί δωρεάν στα κτίρια από τους 500 εθελοντές της δράσης, οι ξεναγήσεις των οποίων θα περιλαμβάνουν την αρχιτεκτονική σχεδίαση, την ιστορία, την κατασκευή και τη χρήση των κτιρίων που θα επισκεφτούν.  Είτε κάποιος είναι επαγγελματίας αρχιτέκτονας, είτε απλά ενδιαφέρεται για την αρχιτεκτονική, το Open House είναι μια μοναδική ευκαιρία να επισκεφθεί και να εξερευνήσει την πόλη του.

Πρόκειται, άλλωστε, για έναν από τους σημαντικότερους διεθνείς θεσμούς για την ανάδειξη και προώθηση της αρχιτεκτονικής. Η ιδέα ξεκίνησε από το Λονδίνο το 1992 και μέχρι σήμερα έχει διαδοθεί σε 60 πόλεις του κόσμου, μεταξύ των οποίων βρίσκεται η Θεσσαλονίκη, η Αθήνα και τα Χανιά.

Στην Ελλάδα η δράση ξεκίνησε το 2012 από τη Θεσσαλονίκη και έκτοτε γνωρίζει μεγάλη ανταπόκριση από τους λάτρεις της αρχιτεκτονικής και του design που περιμένουν πώς και πώς να εξερευνήσουν εμβληματικά και νέα κτίρια και να μάθουν τη βαθύτερη αρχιτεκτονική τους αξία και ιστορία.

Φέτος, λοιπόν, η Θεσσαλονίκη θα αποκαλύψει 70 κτίρια μέσα από το Open House και όπως κάθε χρόνο, το πρόγραμμα περιλαμβάνει πλήθος παράλληλων δράσεων: ξεναγήσεις, διαδρομές, διαγωνισμούς, διαδικτυακές ξεναγήσεις και πάρτι.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ Τα 70 κτίρια στη Θεσσαλονίκη

Μοίρασε το άρθρο!