Τα ρεπό του Χρυσοχοϊδη

Για να το πούμε με όρους Χατζηδάκη: Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης κάνει υπερωρίες στο «καθάρισμα» των Εξαρχείων και στην εκκένωση καταλήψεων και πληρώνεται σε ρεπό. Μόνο που τα ρεπό αφορούν την πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος, οπότε ο διακανονισμός είναι βλαπτικός για την κοινωνική ειρήνη. 

Δεν χρειάζονται αναφορές σε Άγρια Δύση και Κολομβία, ούτε σε Καμπούλ, την οποία κάποτε επικαλούταν ο ίδιος, για να περιγράψει κανείς το πρόβλημα ασφάλειας που είναι πλέον εκρηκτικό. 

 Οι μαφιόζικες εκτελέσεις διαδέχονται η μία την άλλη και το αναγνωρίζει ο ίδιος ο αρμόδιος υπουργός κηρύττοντας «πόλεμο» και επισημαίνοντας τους κινδύνους που συνεπάγεται αυτή η κατάσταση για τη δημοκρατία. 

Όμως, οι διακηρύξεις του Μ. Χρυσοχοΐδη δεν είναι καθησυχαστικές. Γιατί η πρακτική του δείχνει ότι έχει βαριές ευθύνες για τον εκτροχιασμό. 

Η ΕΛ.ΑΣ. απασχολείται με τη φύλαξη VIP στόχων, την επιτήρηση στην πλατεία Εξαρχείων, την καταστροφή του «Εμπρός». Όπως υπενθυμίστηκε με τη διαφυγή του Χρ. Παππά της Χρυσής Αυγής, υπάρχουν αυτονομημένοι θύλακες και όπως φάνηκε στην πλατεία Νέας Σμύρνης ο επαγγελματισμός λείπει και ο φανατισμός περισσεύει. 

 Η αστυνομία έχει πρόβλημα εκπαίδευσης, εκσυγχρονισμού, αποτελεσματικότητας, σε κάποιες περιπτώσεις διαφθοράς και δημοκρατικής κουλτούρας. Η απάντηση της κυβέρνησης σ’ αυτά τα ελλείμματα είναι η συγκρότηση της πανεπιστημιακής αστυνομίας για την καταπολέμηση ενός κατασκευασμένου εχθρού. 
 
Ο Μ. Χρυσοχοϊδης, με το μύθο του εξολοθρευτή της 17Ν, προβλήθηκε ως ο παντοδύναμος σερίφης που θα νοικοκυρέψει το ελληνικό σαλούν. Αλλά οι προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί δεν ικανοποιήθηκαν. Το αντίθετο συνέβη. 

Η ασφάλεια αναδεικνύεται σε αδύνατο σημείο της κυβερνητικής πολιτικής, κάτι που φαίνεται ακόμη και στις δημοσκοπήσεις. 

Η κυβέρνηση άνοιξε μόνη της το λάκκο στον οποίο έπεσε μέσα. Εκπαίδευσε το εκλογικό της ακροατήριο να περιμένει πολλά στον συγκεκριμένο τομέα και τώρα βρίσκεται εκτεθειμένη για τις κακές της επιδόσεις. 

Τίποτα δεν δείχνει ότι έχουν επίγνωση των ευθυνών τους και ότι αναθεωρούν τακτική και στρατηγική. Με διαρροές για την ανθρωπογεωγραφία και τον χάρτη της μαφίας κάνουν εκδουλεύσεις σε ΜΜΕ «πουλώντας» δήθεν «αποκλειστικές πληροφορίες». Τα ίδια και τα ίδια. Επικοινωνιακά κόλπα και τερτίπια. 

Πιο πιθανό είναι να αλλάξουν υπουργό παρά πολιτική. 

”ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ”

Μοίρασε το άρθρο!