Τα πανέμορφα άγρια άλογα της Ισλανδίας

Το χιόνι και ο πάγος έχουν πάντα μια μυστικιστική ποιότητα, η οποία είναι ίσως αυτή που κάνει την Ισλανδία έναν τόσο μαγευτικό προορισμό. Ο φωτογράφος και σκηνοθέτης, Drew Doggett, από τη Νέα Υόρκη κατάφερε να συλλάβει ένα κομμάτι αυτής της μαγείας στη νέα σειρά φωτογραφιών του «In the Realm of Legends», όπου τόνισε τη μοναδική σχέση ανάμεσα σε αυτή τη γη και τα άλογα.

Παρόλο που έχει επισκεφτεί πολλά μέρη του κόσμου, αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο Doggett ταξίδεψε στην Ισλανδία. «Μου αρέσει να ταξιδεύω σε μέρη στη γη που είναι σχεδόν αδύνατο να επισκεφτεί κανείς. Η Ισλανδία είναι ένα σουρεαλιστικό μέρος και τα άλογα είναι οι τέλειοι σύντροφοι σε αυτήν την ασυνήθιστη αλλά εντυπωσιακή γη. Ο συνδυασμός των δύο είναι πραγματικά αξέχαστος», ανέφερε στο Bored Panda.

Η λήψη εικόνων για μια ταινία δεν είναι εύκολο κατόρθωμα. Ο Doggett πέρασε μήνες προγραμματίζοντας το γύρισμα δύο εβδομάδων. Αλλά και κατά την παραμονή του ήρθε αντιμέτωπος με αρκετές προκλήσεις όπως με τον καιρό.
 
 «Εκτός από τις έμφυτες προκλήσεις των ζώων, ο απρόβλεπτος καιρός της Ισλανδίας ήταν η πιο δύσκολη πτυχή της δημιουργίας αυτής της σειράς … έπρεπε να κάνω το καλύτερο δυνατό σε κάθε ευκαιρία μπροστά μου, διότι η βροχή ή ο άνεμος άλλαζαν τα σχέδια μου και έπρεπε να βρω καταφύγιο από τις καιρικές συνθήκες», πρόσθεσε.

Το αποτέλεσμα των φωτογραφιών αποδεικνύει ότι η σκληρή δουλειά του Doggett απέδωσε καρπούς. Δήλωσε επίσης ότι ελπίζει να βγάλει στους θεατές συναισθήματα νοσμαγλίας, έμπνευση και φαντασία.

Μοίρασε το άρθρο!