Τα μεγαλύτερα ζώα του κόσμου

30/07/2016

Από πρόσφατη έρευνα προκύπτει ότι οι ολλανδοί άνδρες είναι οι ψηλότεροι στον κόσμο με μέσο όρο ύψους το 1,83, ενώ οι Λετονές είναι οι πιο ψηλες γυναίκες με μέσο όρο 1,68 μέτρα. Όμως, αυτά τα ύψη μπροστά στα μεγέθη κάποιων «θεόρατων» ειδών του ζωικού βασιλείου είναι αμελητέα. Ας δούμε μερικά από τα μεγαλύτερα είδη της πανίδας απέναντι στα οποία ακόμη και οι Ολλανδοί φαίνονται νάνοι.

Η γαλάζια φάλαινα βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με 30 μέτρα μήκος κατά μέσο όρο! Μάλιστα, η γλώσσα του τεράστιου κήτους ζυγίζει όσο ένας ελέφαντας, ενώ η καρδιά του όσο ένα αυτοκίνητο. Παρόλα αυτά, το θαλάσσιο θηλαστικό τρέφεται σχεδόν αποκλειστικά με κριλ, ένα είδος ζωοπλαγκτόν που μοιάζει με μικροσκοπικές γαρίδες.

Μικρή στο μέγεθος αλλά μακριά, η μέδουσα με την ονομασία «Χαίτη Λιονταριού» διαθέτει πλοκάμια τα οποία μπορούν να φτάσουν έως τα 30 μέτρα μήκος και τα χρησιμοποιεί για να πιάσει μικρότερες μέδουσες.

Οι καμηλοπαρδάλεις είναι από τα πιο ψηλά θηλαστικά στον κόσμο με ύψος που μπορεί να φτάσει έως τα έξι μέτρα, ενώ έχουν από τα πιο μακριά πόδια του ζωικού βασιλείου. Επιπλέον, διαθέτουν πολύ μακριές γλώσσες, οι οποίες τις διευκολύνουν να τραφούν με φύλλα και έντομα από τα ψηλότερα κλαδιά των δέντρων.

Ο κροκόδειλος τους θαλασσινού νερού είναι από τα μεγαλύτερα ερπετοειδή και μπορεί να φτάσει έως και τα έξι μέτρα μήκος. Τα συγκεκριμένα ζώα ενεδρεύουν στην όχθη περιμένοντας μικρά αλλά και μεγάλα ζώα να πλησιάσουν για να ξεδιψάσουν και τα τραβούν προς τα μέσα, στο νερό. Μπορούν να καταβροχθίσουν έως και καρχαρίες!

Οι καφέ αρκούδες, αυτά τα παμφάγα θηλαστικά, μπορούν να ξεπεράσουν τα τρία ή και τέσσερα μέτρα σε ύψος, αν σταθούν στα πίσω πόδια τους

Οι αφρικανικοί ελέφαντες, που συγκαταλέγονται στα υπό εξαφάνισιν είδη από τη Διεθνή Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης, μπορούν να φτάσουν έως τα τρία μέτρα ύψος. Έχουν μεγάλα δόντια, το καθένα από τα οποία μπορεί να ζυγίσει έως πέντε κιλά και έχουν μήκος έως 30 εκατοστά.

Ο αφρικανικός ελέφαντας μοιάζει μικροσκοπικός μπροστά στη γαλάζια φάλαινα, συγκρίνοντας τα στο γράφημα

πηγή perierga

Διαβάστε επίσης στο RealOraiokastro

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ: Η ζωή είναι μια παραλία στο γιοτ …τροπικό νησί

Βρέθηκε η βαθύτερη μπλε τρύπα στον κόσμο

ΠΑΜΕ ΣΙΝΕΜΑ «Η Μάγκι Έχει Σχέδιο» της Ρεμπέκα Μίλερ

Μοίρασε το άρθρο!