ΤΑ ”ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ” ΤΟΥ Π.ΤΣΑΚΙΡΗ ΚΑΙ Π.ΣΚΑΡΛΑΤΟΥ

O υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων στον δήμο Ωραιοκάστρου

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μαζί με τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου Παντελή Τσακίρη πραγματοποίησε αυτοψία στην περιοχή «Αλώνια» κι ανακοίνωσε την έμπρακτη υποστήριξη του υπουργείου στον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής για αξιοποίησή της

Σε τροχιά εκκίνησης τίθεται ένα από τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά έργα στην ιστορία του δήμου Ωραιοκάστρου, αυτό που αφορά τη δημιουργία νέου δημαρχιακού μεγάρου, κέντρου υγείας, ενός σύγχρονου συνεδριακού και πολιτιστικού κέντρου αλλά κι ενός μοναδικού πνεύμονα πρασίνου στην κεντρική περιοχή «Αλώνια», η οποία επί σειρά ετών παρέμενε αναξιοποίητη.

Από τη συγκεκριμένη περιοχή των 24 στρεμμάτων, στην καρδιά του Ωραιοκάστρου, όπου βρέθηκε νωρίτερα σήμερα το πρωί μαζί με τον δήμαρχο Παντελή Τσακίρη, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε ότι έχει ήδη δώσει εντολή προς τη Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΜΟΔ Α.Ε.), ώστε να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την ένταξη του σχεδιασμού της δημοτικής αρχής Ωραιοκάστρου σε πρόγραμμα Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

Όπως ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, το αίτημα του δήμου για αξιοποίηση της περιοχής «Αλώνια» τού κατατέθηκε από τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου σε συνάντηση που είχαν για το θέμα αυτό στην Αθήνα. «Έχουμε ήδη δώσει εντολή στη ΜΟΔ να αναλάβει να κάνει τις μελέτες, για να δούμε πώς μπορούμε να εντάξουμε το συγκεκριμένο έργο σε πρόγραμμα ΣΔΙΤ. Πράγματι πρόκειται για έναν πάρα πολύ ωραίο χώρο για το Ωραιόκαστρο. Θέλω πάρα πολύ να βοηθήσω και να φτιάξουμε κάτι που θα μείνει για τους κατοίκους του Ωραιοκάστρου για πολλά χρόνια στο μέλλον ως ένα τοπόσημο της περιοχής, ως ένας πνεύμονας πρασίνου κι ένας χώρος πολιτισμού και συναντήσεως των ανθρώπων. Ένας τόσο ωραίος χώρος δεν μπορεί να μένει αναξιοποίητος και το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων δεν θα μείνει αδιάφορο στο αίτημα», σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, τονίζοντας: «Είναι κι εντολή του πρωθυπουργού να ενεργοποιήσουμε τα ΣΔΙΤ όσο μπορούμε περισσότερο. Όσο και να σας κάνει εντύπωση υπάρχουν χρήματα στον οργανισμό των ΣΔΙΤ, τα οποία παραμένουν αναξιοποίητα για πάρα πολλά χρόνια. Περιμένουμε καλές ιδέες και καλές προτάσεις και δημοτικές αρχές που έχουν όρεξη για δουλειά».

Σε μια έκταση 24 στρεμμάτων

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αποδεχόμενος σχετική πρόσκληση του δημάρχου Ωραιοκάστρου, επισκέφθηκε σήμερα το Ωραιόκαστρο, για να πραγματοποιήσει αυτοψία μαζί με τον κ. Τσακίρη στον χώρο που σχεδιάζεται να αναπλαστεί.

«Καλωσορίζουμε στον τόπο μας τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Είναι μεγάλη μας τιμή. Εισακούστηκε ένα πάγιο αίτημα χρόνων της τοπικής κοινωνίας για ανάπλαση της συγκεκριμένης περιοχής», ανέφερε μεταξύ των άλλων ο κ. Τσακίρης.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που παρουσίασε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου στον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, στην έκταση των 24 στρεμμάτων, την οποία καλύπτει η περιοχή «Αλώνια», προβλέπεται η κατασκευή νέου δημαρχιακού μεγάρου, κέντρου υγείας καθώς κι ενός συνεδριακού και πολιτιστικού κέντρου. Ακόμη, όπως πρόσθεσε ο κ. Τσακίρης, προβλέπονται εμπορικές χρήσεις αλλά και η διαμόρφωση ενός μεγάλου πάρκου πέντε στρεμμάτων.

«Δική μας φιλοδοξία είναι να κάνουμε τον χώρο αυτό το σημείο αναφοράς της πόλης για τα επόμενα 50 – 70 χρόνια. Απευθυνθήκαμε στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων κι ο υπουργός πράγματι άκουσε το αίτημά μας», επεσήμανε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, σημειώνοντας ότι «ευελπιστούμε σε μια καλή και αγαστή συνεργασία, ώστε να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε αυτό το όραμά μας το συντομότερο δυνατό».

Για συγκάλυψη όλων των σοβαρών θεμάτων που ”καίνε” μίλησε ο Παντελής Σκαρλάτος

Πολλά και ενδιαφέροντα τα θέματα που έθιξε ο Παντελής Σκαρλάτος, κατά την διάρκεια του 1ου Δημοτικού Συμβουλίου. Θέματα που απασχολούν τον δήμο μας, τους τελευταίους πέντε μήνες της διοίκησης του Παντελή Τσακίρη, και χρήζουν απαντήσεως. Ας δούμε τα επίμαχα σημεία της τοποθέτησης του επικεφαλής της παράταξης ”α.ν.ν.α.σ.α.”, και στην πορεία θα δούμε τις απαντήσεις του δημάρχου στις ερωτήσεις των επικεφαλής των παρατάξεων, της προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, Λία Δρόσου, για τα αδέσποτα, καθώς και τις τοποθετήσεις των υπολοίπων επικεφαλής.

Ο Παντελής Σκαρλάτος, ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας χαρακτηριστικά τα εξής:

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

”Από το 2000 λειτουργεί στον δήμο μας μια θεατρική ομάδα,που τα τελευταία χρόνια συμμετέχει και ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης, Γιάννης Μαλούχος. Όλα αυτά τα χρόνια παίχτηκαν στον δήμο μας, πολλά αξιόλογα έργα με τεράστια απήχηση στο κοινό του δήμου Ωραιοκάστρου. Το 2019 ξεκίνησε ένα θεατρικό έργο, ”Η δε γυνή να φοβάται τον άντρα”, με την εκμάθηση των ηθοποιών να γίνεται δωρεάν στο κτήριο του ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ. Τώρα όμως που ήθελε να συνεχίσει τις πρόβες της στο συγκεκριμένο κτίριο, της ζητήθηκε από την σημερινή διοίκηση 60 ευρώ. Μπορεί αρχικά το ποσό να θεωρείται αστείο, αλλά θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας ότι είναι μια καθαρά ερασιτεχνική θεατρική ομάδα, και τα έξοδα της βγαίνουν πολλές φορές από τις τσέπες των συντελεστών”.

ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΔΗ.Κ.Ε.Ω.

”Έχουμε διαβάσει στα μέσα, ότι υπάρχουν απλήρωτοι εργαζόμενοι στη ΔΗ.Κ.Ε.Ω., κάτι που μας προκαλεί μεγάλη λύπη, και ρωτάω τον δήμαρχο, πως φτάσαμε έως εδώ. Ο νόμος 4623, σας δίνει το δικαίωμα, κάτι που ίσως ούτε οι σύμβουλοι σας, που προσλάβατε εσείς, ούτε η Γενική Γραμματέας του δήμου, φαίνεται να μην τον γνωρίζουν, ώστε να μπορούσατε από νωρίς να προχωρήσετε στην εκταμίευση των χρημάτων, και να πληρωθούν οι εργαζόμενοι, και να μην έχουμε τόσο ακραία φαινόμενα.”

”ΑΛΚΥΟΝΙΔΑ” ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ

Από ότι πληροφορηθήκαμε, ο δήμος Δέλτα θα αποχωρήσει από τον σύνδεσμο, μετά από τις άστοχες ενέργειες του δημάρχου. Προχθές το βράδυ, ο δήμαρχος κάλεσε επειγόντως τον πρόεδρο του τοπικού Πενταλόφου, για την διενέργεια τοπικού συμβουλίου, όπου και πάρθηκε απόφαση, για την παραχώρηση οικοπέδου, χωρίς να υπάρχει η διαβεβαίωση από τους άλλους δύο δήμους, ότι θα συμμετέχουν στον σύνδεσμο. Θεωρώ ότι το έργο για τις ”Αλκυονίδες”, είναι πολύ σημαντικό για το πρόβλημα με τα αδέσποτα, και μετά την εξέλιξη αυτή, γιατί μετά και την αποχώρηση του δήμου Δέλτα, που όπως φαίνεται θα πραγματοποιηθεί, πολύ φοβάμαι ότι θα αναγκαστούμε να προχωρήσουμε σε τροποποίηση του καταστατικού, κάτι που θα διαρκέσει τουλάχιστον δύο χρόνια.Πως λοιπόν προχωράμε στην παραχώρηση οικοπέδου, όταν δεν είμαστε σίγουροι, για το τι πρόκειται να ακολουθήσει.”

ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ

Υπάρχουν κάποια μηχανήματα στον χώρο του εργοταξίου, ιδιοκτησίας κάποιου κ.Βασιλειάδη, που αυτά θα έπρεπε να επιστραφούν, προτού ο ιδιοκτήτης απαιτήσει κάποιο ενοίκιο για την χρήση τους. Αν γνωρίζεται κάτι δήμαρχε, θα ήθελα να ενημερώσετε το σώμα, και αν ζητηθεί ενοίκιο, πως θα καλυφτεί αυτό το ποσό, αφού δεν υπάρχουν χρήματα στον προϋπολογισμό για τέτοιο σκοπό.”

ΑΔΕΙΕΣ ΛΑΤΟΜΕΙΟΥ

”Έχω πληροφορίες, ότι τις τελευταίες ημέρες, ή έχουν εκδοθεί οι άδειες, ή πρόκειται να εκδοθούν, για την λειτουργία του λατομείου. Στο 1ο δημοτικό συμβούλιο, είχαμε ταχθεί όλες οι παρατάξεις κατά. Θα ήθελα να ρωτήσω τον δήμαρχο, αν έχει κάποια εικόνα, και τι σκοπεύουμε να πράξουμε σαν δήμος.”

ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ

”Από το πρώτο πάλι συμβούλιο, είχαμε πάρει μια απόφαση, για τον έλεγχο των δημοτικών επιχειρήσεων. Δυστυχώς όμως δήμαρχε το θέμα αυτό το έχετε παγώσει εδώ και μήνες, και μάλιστα άκουσα ότι έχετε σκοπό να πάρετε ορκωτούς λογιστές, που στοιχίζουν κάτι δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Μάλλον όμως με αυτό τον τρόπο, προσπαθείτε να συγκαλύψετε, ή να αφανίσετε το θέμα από την επικαιρότητα.  Δική μας πρόταση είναι, ο έλεγχος να ξεκινήσει άμεσα, με μια επιτροπή που θα συμμετέχουν όλοι οι επικεφαλής των παρατάξεων, μαζί με ελεγκτές του δημοσίου.”

ΚΛΟΠΗ ΝΕΡΟΥ

”Για την κλοπή νερού τι έχει γίνει; Γιατί μιλάμε για ένα ποσό 400.000-500.000 ευρώ ετησίως, και θα έπρεπε ήδη να πάρετε τα μέτρα σας, ούτως ώστε, το φαινόμενο αυτό να απαλειφθεί. Και ρωτάω, η μέτρηση γίνεται σήμερα κανονικά, και αν ναι, με πιο τρόπο.”

Τέλος έγινε αναφορά από τον κ.Σκαρλάτο, για την στέγαση του τοπικού συμβουλίου Ωραιοκάστρου, που κάποτε πρέπει να αποκτήσει ένα γραφείο, από την στιγμή που όλες οι υπόλοιπες κοινότητες έχουν, για τα ΚΤΕΛ να υπάρχει κάποια ενημέρωση στο σώμα για τις ενέργειες του δημάρχου, κλείνοντας με την ατάκα: ”Τι δουλειά έχει ο Γεωργιάδης στα αλώνια.”

Μοίρασε το άρθρο!