ΤΑ ”ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ” ΤΟΥ ΓΡ.ΕΔΙΡΝΕΛΗ ΚΑΙ ΑΓΓ.ΘΕΜΕΛΗ

 

Γρ.Εδιρνέλης: Δεν πρέπει να αφαιρέσουμε από τους πολίτες πράγματα που έχουν πραγματικά ανάγκη

Ζητήματα που αφορούν τις χωματερές, για τον σχεδιασμό της διοίκησης για νέο δημαρχιακό μέγαρο στην θέση ”αλώνια”, τα σχολικά γεύματα, το γυμναστήριο του Δρυμού, για την σκηνή στην αίθουσα του κτηρίου ”ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ” όπου γίνονται θεατρικές παραστάσεις και όχι μόνο, για τον προϋπολογισμό, και άλλα θέματα που αφορούν άμεσα τους πολίτες, καθώς και την εν γένει λειτουργία του δήμου, έθιξε ο Γρηγόρης Εδιρνέλης  κατά την διάρκεια του 1ου Δημοτικού Συμβουλίου.  Ας δούμε και τα επίμαχα σημεία της τοποθέτησης του επικεφαλής της παράταξης ”ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ-ΑΝΑΤΡΟΠΗ”.

 Ο Γρηγόρης Εδιρνέλης, ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας χαρακτηριστικά τα εξής:

ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ

”Ένα θέμα που ταλανίζει τους πολίτες του δήμου μας, είναι οι χωματερές. Συγκεκριμένα στην Λητή έχει ”φυτρώσει”, μια πολύ μεγάλη χωματερή, που την έχω δει εγώ προσωπικά με τα μάτια μου, και πραγματικά το θέαμα ήταν απαράδεκτο. Πηγή μόλυνσης, αλλά και πηγή πυρκαγιάς. Ίσως θα πρέπει για την λύση αυτή των προβλημάτων, να δούμε τι κάνουν άλλοι δήμοι που έχουν λύσει αυτό το πρόβλημα, καθώς και να υπάρχει μια συνεργασία με τις περιβαλλοντικές οργανώσεις”.

ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΔΡΥΜΟΥ

”Στο γυμναστήριο του Δρυμού, μου έκαναν παράπονα πολίτες, ότι είναι χαλασμένα τα μηχανήματα θέρμανσης, με αποτέλεσμα μικρά παιδιά που αθλούνται μέσα στο κύριο, να υπάρχει μεγάλος κίνδυνος τραυματισμών, και η κατάσταση να είναι τραγική”.

ΝΕΟ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΣΤΑ ”ΑΛΩΝΙΑ”

”Ο χώρος στα ”αλώνια” πρέπει να παραμείνει ένας χώρος κοινόχρηστος για τους πολίτες, χώρος αναψυχής,χώρος αθλητικών δραστηριοτήτων, χώρος πάρκου και πρασίνου. Είναι από τους ελάχιστους τόσο μεγάλους χώρους ελεύθερους στο Ωραιόκαστρο, που με την κατασκευή ενός τσιμεντένιου μεγαθηρίου, που δεν το έχουμε και ανάγκη, θα αφαιρέσουμε από τους πολίτες άλλα πράγματα που έχουν πραγματικά ανάγκη”.

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ

”Τα σχολικά γεύματα έχουν σταματήσει εδώ και καιρό, και πρέπει να λάβουμε υπ’όψιν μας, ότι όλοι δεν είναι στην ίδια οικονομική κατάσταση, και πολλοί συμπολίτες μας, τα χρειάζονται. Άλλοι δήμοι που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα, μπήκαν όμως στην διαδικασία να το ”κυνηγήσουν” το θέμα.

Η ΑΥΛΑΙΑ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ”ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ” ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

”Η σκηνή στην αίθουσα του ”ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ”, ο μοναδικός χώρος στο Ωραιόκαστρο για πολιτιστικές εκδηλώσεις και ομιλίες, είναι σε άθλια κατάσταση, κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να γίνουν διάφορες εικαστικές παρεμβάσεις από ανθρώπους που γνωρίζουν. Σαν δήμος, το όλο θέαμα δεν μας τιμάει”.

ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

”Ξέρετε τι συμβαίνει με τον προϋπολογισμό; Μπορεί να έχει κάποια θετικά στοιχεία, αλλά η δυσκολία είναι όταν έρχεται σαν ένας ”όγκος” μαζί όλα τα θέματα, και θα πρέπει στην ψηφοφορία να τον ψηφίσεις όλα μαζί. Όταν λοιπόν υπάρχουν 5-10 θετικά, και τα άλλα κατά την γνώμη μας είναι αρνητικά, αναγκαζόμαστε τότε, να ψηφίσουμε κατά”.

Επίσης ο Γρηγόρης Εδιρνέλης, έθιξε και το θέμα του πνευματικού κέντρου στον Δρυμό, καθώς και για τις αναλύσεις του νερού, ότι πρέπει να υπάρχει κάποια ενημέρωση προς τους πολίτες.

Άγγελος Θεμελής: Υπάρχουν ακόμα δυνάμεις που μας πάνε δεκαετίες πίσω

Ζητήματα που αφορούν τον προϋπολογισμό, το φυσικό αέριο της Μυγδονίας, τους αμιαντοσωλήνες,  το 1ο και 2ο Νηπιαγωγείο της Λητής, καθώς και για τους παιδικούς σταθμούς σε Λητή και Δρυμό, έθιξε ο Άγγελος Θεμελής,  κατά την διάρκεια του 1ου Δημοτικού Συμβουλίου.  Ας δούμε και τα επίμαχα σημεία της τοποθέτησης του επικεφαλής της παράταξης ”ΛΑΪΚΉ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ”.

Ο Άγγελος Θεμελής, ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας χαρακτηριστικά τα εξής:

ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

”Δεν έχει ακόμα κοπεί το δικαίωμα των παρατάξεων αλλά και των φορέων, να κάνουν προτάσεις πάνω στον προϋπολογισμό. Εμείς σαν παράταξη, είχαμε προχωρήσει στις προτάσεις μας τις οποίες και καταθέσαμε στην οικονομική επιτροπή του δήμου, στην διαχείριση, στην οργάνωση, όταν ψηφίστηκε ο τρέχων προϋπολογισμός. Δυστυχώς όμως, από τις βασικές μας προτάσεις, καμία δεν έγινε δεκτή. Το είπε και ο κ.Εδιρνέλης. Υπάρχουν και θετικά σημεία, τα οποί όμως στην εξέλιξη  των αποφάσεων, η παράταξη μας τα ψηφίζει. Αυτά δυστυχώς είναι πολύ λίγα”.

ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΝΕ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΠΙΣΩ

”Μπήκαμε για τα καλά στον 21ο αιώνα, αλλά ακόμα υπάρχουν δυνάμεις που μας πάνε δεκαετίες πίσω, σε πάρα πολλά σημεία της κοινωνίας μας. Εύχομαι αυτές οι δυνάμεις να αντιμετωπιστούν και από την δημοτική αρχή, αλλά κυρίως από τους πολίτες του δήμου μας”.

ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

΄΄Όσον αφορά το αέριο, ναι μεν περνάει ο αγωγός από την Μυγδονία, αλλά η Μυγδονία δεν βλέπει αέριο. Έχει σκοπό ο δήμος να προβεί στις αναγκαίες ενέργειες, για να μπορέσει η περιοχή, να τροφοδοτηθεί επιτέλους με το αέριο;”

ΑΜΙΑΝΤΟΣΩΛΗΝΕΣ

”Υπάρχει πρόγραμμα από την δημοτική αρχή, να γίνει η αντικατάσταση στους αμιαντοσωλήνες στις περιοχές του δήμου μας”;

Δ.Ε.Υ.Α.Ω.

”Δεν γνωρίζω αν υπάρχει η προοπτική από τον δήμο, να ζητηθεί κάποια έκτακτη κρατική επιχορήγηση, για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στα προγράμματα της”.

1ο ΚΑΙ 2ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΛΗΤΗΣ

”Για το 1ο και το 2ο Νηπιαγωγείο της Λητής, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στις τουαλέτες. Είναι απαράδεκτο να υπάρχουν τέτοιου είδους προβλήματα στις μέρες μας, που να αφορούν τα νήπια της Λητής”.

ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΛΗΤΗΣ ΚΑΙ ΔΡΥΜΟΥ

”Αναφέρθηκε ότι οι συγκεκριμένοι παιδικοί σταθμοί, θα υπάρξει ενσωμάτωση τους στο Δ.Ο.Π.Π.Α.Ω. από την ΔΗ.Κ.Ε.Ω. Υπάρχει θέμα να κλείσουν; Εδώ θα πρέπει να καταργηθούν τα κριτήρια των νηπίων στους παιδικούς σταθμούς, για να καλύπτονται οι θέσεις των παιδιών, κάτι που θα έχει σαν αποτέλεσμα, να μην υπάρξουν απολύσεις εργαζομένων.

Μοίρασε το άρθρο!