Ολοκληρώνεται την Κυριακή το 43ο Φεστιβάλ Βιβλίου
Το 43ο Φεστιβάλ βιβλίου αποχαιρετά τη Θεσσαλονίκη σήμερα την Κυριακή πραγματοποιώντας κύκλο παρέλασης βιβλίων και εκδηλώσεων διαρκείας 17 ημερών.
Φέτος ήταν αφιερωμένο στα κυπριακά γράμματα και ποίηση, συνέπεσε με την θλιβερή επέτειο των 50 χρόνων της εισβολής του Αττίλα στην Κύπρο. Πραγματοποιήθηκαν δυο βραδιές εκδηλώσεων για το γεγονός αυτό που συγκίνησαν πολύ με τις απαγγελίες ποιημάτων, ντοκιμαντέρ, σύνδεση με την Κύπρο, θεατρικά και μουσικά δρώμενα.
Όλο αυτό το διάστημα εκατοντάδες συγγραφείς έδωσαν το παρών στο χώρο του Φεστιβάλ, μίλησαν με το κοινό τους υπογράφοντας τα νέα τους βιβλία.
Με συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού υλοποιήθηκαν δυο εκδηλώσεις στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου με επιτυχία.
«Μην ξεχνάτε πως το βιβλίο είναι ο πυλώνας του πολιτισμού , η αφετηρία της γνώσης και αναζήτησης στην ιστορική διαδρομή της Ανθρωπότητας και δεν μπορεί να ξεπεραστεί από καμιά τεχνολογική εξέλιξη. Ανανεώνουμε τη 44η συνάντηση στο χώρο της παραλίας για την επόμενη χρονιά», καταλήγει σχετική ανακοίνωση του Συνδέσμου εκδοτών.