Τέσσερις δήμαρχοι στηρίζουν την πρόταση του Αστ. Γαβότση για επέκταση του Μετρό προς τα δυτικά

Κοινή γραμμή για την επέκταση του Μετρό προς τα δυτικά χάραξαν οι δήμαρχοι Ωραιοκάστρου, Π. Μελά, Λαγκαδά, Βόλβης και Κιλκίς, κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Ωραιοκάστρου.

Επρόκειτο για μια πρωτοβουλία του Αστέριου Γαβότση, στο πλαίσιο διαβούλευσης επέκτασης του Μετρό, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Οι δήμαρχοι συμφώνησαν από κοινού στη πρόταση του δημάρχου Ωραιοκάστρου να γίνει σταθμός του Μετρό στην περιοχή, όπου βρίσκεται ο τερματικός σταθμός του ΟΑΣΘ, στη Σταυρούπολη, καθώς θα αποτελέσει το πρώτο βήμα επέκτασης προς όμορους δήμους. Όλοι οι δήμαρχοι συμφώνησαν πως πρέπει να μεγαλώσει ο κύκλος επέκτασης του Μετρό προς το δυτικό πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης , ώστε μελλοντικά να επεκταθεί και υπέργεια εξυπηρετώντας τους πολίτες ολόκληρης της Κεντρικής Μακεδονίας.

Συγκεκριμένα:

  • Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης πρότεινε να γίνει σταθμός του Μετρό στην περιοχή, όπου βρίσκεται ο τερματικός σταθμός του ΟΑΣΘ, στη Σταυρούπολη, καθώς θα μπορέσουν να εξυπηρετηθούν μ ΄αυτόν τον τρόπο τουλάχιστον 200.000 κάτοικοι, που βρίσκονται σε όμορους δήμους. Εφόσον υπάρξει γραμμή μέχρι εκείνο το σημείο θα μπορέσει να καταστεί δυνατή η επέκταση και προς άλλους δήμους. Αυτό επί της ουσίας σημαίνει βελτίωση του συστήματος των συγκοινωνιακών μέσων και εξοικονόμηση του χρόνου μετακινήσεων, ενώ θα υπάρξουν και σημαντικά οικονομικά οφέλη για εκείνες τις περιοχές. Σε κοντινή απόσταση από σταθμούς του Μετρό θα αναπτυχθούν εμπορικά κέντρα και επενδυτικές δραστηριότητες προσφέροντας θέσεις εργασίας, θα αναβαθμιστεί το αστικό περιβάλλον, ενώ θα ενισχυθεί και η ασφάλεια των περιοχών, καθώς θα υπάρχει μεγαλύτερη αστυνόμευση λόγω των σταθμών που θα δημιουργηθούν.
  • Ο δήμαρχος Π. Μελά, Δημήτρης Δεμουρτζίδης εξέφρασε τη στήριξη του στην πρόταση του Αστέριου Γαβόστη προτείνοντας παράλληλα στο σχέδιο να περιληφθεί και στάση του Μετρό στα ΚΤΕΛ Μακεδονία.
  • Ο δήμαρχος Λαγκαδά, Γιάννης Καραγιάννης εξέφρασε επίσης τη στήριξή του στην προσπάθεια του δημάρχου Ωραιοκάστρου επισημαίνοντας ότι οι συγκεκριμένη πρόταση αποτελεί το πρώτο αναγκαίο – αναπόσπαστο βήμα, ώστε το Μετρό ή ο Προαστιακός να περνάει μέσα και από τον Δήμο Λαγκαδά. Η δημιουργία προαστιακής γραμμής προς Περιβολάκι – Λαγκαδά και από εκεί προς Σταυρό είναι απολύτως ρεαλιστική και εφικτή, καθώς προϋπάρχει ήδη χάραξη της σιδηροδρομικής αυτής γραμμής, που χρησιμοποιούνταν από το 1917 μέχρι και το 1955
  • Ο δήμαρχος Βόλβης, Διαμαντής Λιάμας, από την πλευρά επεσήμανε ότι η επέκταση του μετρό προς Ωραιόκαστρο και Λαγκαδά και στην πορεία προς τη Βόλβη θα εξυπηρετήσει και θα ανακουφίσει τους δημότες της περιοχής του.
  • Ο δήμαρχος Κιλκίς, Δημήτριος Σισμανίδης, χαιρέτησε την πρόταση του Αστέριου Γαβότσης και τόνισε ότι ως όμορος νομός θα ωφεληθεί από τη συγκεκριμένη επέκταση του Μετρό, καθώς μεγάλος αριθμός δημοσίων υπαλλήλων αλλά και εργαζομένων στη Βιομηχανική Περιοχή του Κιλκίς, κατοικούν στη Θεσσαλονίκη

Οι δήμαρχοι συμφώνησαν να προγραμματίσουν στο αμέσως επόμενο διάστημα – από κοινού- συνάντηση, με τον πρόεδρο της Αττικό Μετρό, Γιάννη Μυλόπουλο και τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη

 

 

 

 

Μοίρασε το άρθρο!