Τέλος οι παρατάσεις για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας – «Έρχονται» τα κλιμακωτά πρόστιμα από το 2025

Από το 2025, τα πρόστιμα για τη μη εμπρόθεσμη πληρωμή των τελών κυκλοφορίας οχημάτων, αναμένεται να είναι κλιμακωτά, ενώ παράλληλα μπαίνει τέλος και στις γνωστές χρονικές παρατάσεις που δίνονταν.

Στόχος είναι να μην διπλασιαστούν τα οφειλόμενα ποσά τελών από την πρώτη κιόλας μέρα καθυστέρησης της καταβολής τους, με την προσθήκη προστίμου ίσου με το 100% των τελών, όπως γίνεται σήμερα, αλλά η προσαύξηση των τελών λόγω καθυστέρησης να κλιμακώνεται ανάλογα με τον χρόνο που περνά μετά τη λήξη της προθεσμίας καταβολής και να φθάνει στο επίπεδο του 100% μετά από τρεις μήνες καθυστέρησης.

Οι αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης προανήγγειλε αλλαγές στα πρόστιμα που επιβαρύνουν όσους καθυστερούν την εξόφληση των ετήσιων τελών κυκλοφορίας.

Συγκεκριμένα, από το 2025 μπαίνει τέλος στις παρατάσεις για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας και θα επιβάλλεται κλιμακωτό πρόστιμο ανάλογα με το χρόνο εξόφλησης των τελών.

Αυτό σημαίνει ότι όσο πιο νωρίς γίνει η εξόφληση της οφειλής μετά τη λήξη της προθεσμίας τόσο μικρότερο θα είναι το πρόστιμο που θα καλούνται να πληρώσουν οι κάτοχοι των οχημάτων.

Σήμερα επιβάλλεται οριζόντιο πρόστιμο ίσο με το διπλάσιο της αξίας των ετήσιων τελών ανεξάρτητα από τη διάρκεια καθυστέρησης της πληρωμής ακόμα και αν αυτή είναι μια ημέρα μετά την εκπνοή της καταληκτικής ημερομηνίας.

Ήδη, η ειδική ομάδα εργασίας που έχει συσταθεί στο υπουργεί Οικονομικών εξετάζει τις αλλαγές στο χρηματικό πρόστιμο για την εκπρόθεσμη καταβολή των τελών κυκλοφορίας.

Μοίρασε το άρθρο!