Τέλη κυκλοφορίας με το μήνα και για το 2017 – Όλη η τροπολογία

images (2)

Και φέτος θα ισχύσει η δυνατότητα πληρωμής τελών κυκλοφορίας για μερικούς μήνες με έκπτωση σε σχέση με τα ετήσια τέλη.

Αυτό προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή και επαναφέρει το καθεστώς που ίσχυε πέρυσι.

Πιο συγκεκριμένα, παρέχεται και για το έτος 2017 (ίσχυε για το έτος 2016) η δυνατότητα άρσης της ακινησίας (λήψη πινακίδων) οχημάτων, αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών ιδιωτικής χρήσης (ι.χ.) με μερική καταβολή των τελών κυκλοφορίας.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Για λήψη των πινακίδων για διάρκεια ενός (1) μηνός ο ιδιοκτήτης θα καταβάλλει τα τέλη για δυο μήνες (2/12 του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετήσιων τελών κυκλοφορίας),
  • Για διάρκεια τριών (3) μηνών θα καταβάλλει τα τέλη για τέσσερις μήνες (4/12 του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετήσιων τελών κυκλοφορίας)
  • Για χρήση για τους υπόλοιπους μέχρι τη λήξη του έτους μήνες θα καταβάλλει τα τέλη για τους μήνες που απομένουν προσαυξημένα κατά δυο μήνες.
  • Για παράδειγμα, ο φορολογούμενος που θέλει να πάρει τις πινακίδες κυκλοφορίας για ένα ΙΧ 3.500 κυβικών, μοντέλο του 2005, επιβαρύνεται με ετήσια τέλη 1.050 ευρώ. Μπορεί να πάρει τις πινακίδες για έναν μήνα πληρώνοντας 175 ευρώ, για τρεις μήνες πληρώνοντας τέλη 350 ευρώ και έως το τέλος του έτους (π.χ τον Μάιο) πληρώνοντας τέλη ύψους 875 ευρώ.

Η τροπολογία

12/04/2017

Μοίρασε το άρθρο!