Α.ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗΣ Γ.ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Γ.Παπακωνσταντίνου: Περίτεχνη διαστρέβλωση των λεγομένων μας από συγκεκριμένο τοπικό site

13/05/2020

Παιχνίδια Παραπλάνησης…

Είναι διαχρονικά πάγια τακτική της παράταξής μας να μη σχολιάζει ενημερωτικές ιστοσελίδες για τις απόψεις τους, όσο και αν δε συμφωνούμε μαζί τους, όπως επίσης και να μη διαμαρτυρόμαστε όταν για δικούς τους λόγους μας αγνοούν. Ελάχιστες εξαιρέσεις σε αυτό τον κανόνα αποτελούν περιπτώσεις όπως η συγκεκριμένη, όπου δημοσιεύονται γεγονότα που είναι ψευδή. Σε απάντηση στην ιστοσελίδα «Πολίτες Ωραιοκάστρου» που ως δικαιολογία για τη στάση της να δημοσιεύσει ρεπορτάζ με ψευδή στοιχεία χωρίς να ζητήσει και τη δική μας άποψη και αναφέρει ως λόγο τον «αδικαιολόγητο “αποκλεισμό” τον τελευταίο καιρό του Polites Oraiokastrou από τις δραστηριότητες και τα δελτία τύπου -πλην του τελευταίου- της παράταξης του κ. Παπακωνσταντίνου, οδήγησε στη θεσμική πληροφόρηση από την πλευρά κ. Πατσαλά σχετικά με το αποτέλεσμα της συνάντησης στον Δρυμό, για το μείζων θέμα του δανειοθαλάμου στη θέση “ΚΑΜΑΡΑ” Δρυμού», έχουμε να πούμε ότι δυστυχώς για τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα αυτό είναι ψέμα το οποίο οφείλουμε να αποδείξουμε. Για το λόγο αυτό παραθέτουμε τη λίστα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μας στο τέλος του δελτίου τύπου, με όλους τους αποδέκτες των τελευταίων δελτίων τύπου, όπου φαίνεται ξεκάθαρα η ηλεκτρονική διεύθυνση της ιστοσελίδας «Πολίτες Ωραιοκάστρου». Επιπλέον, αυτό μπορούν να το επιβεβαιώσουν και οι υπόλοιποι παραλήπτες οι οποίοι βλέπουν στις αποστολές μας την ηλεκτρονική διεύθυνση της συγκεκριμένης ιστοσελίδας. Βέβαια, σε κάθε ενδιαφερόμενο, μπορούμε να δείξουμε και τις λίστες αποστολής των παλαιότερων δελτίων τύπου μας.

Στη δεύτερη παράγραφο της ίδιας απάντησης συνεχίζεται η περίτεχνη διαστρέβλωση των λεγομένων μας, όπου ο συντάκτης αναφέρει επί λέξει, «εμείς επιμένουμε, απορώντας ταυτόχρονα γιατί τονίζεται στο δελτίο τύπου ότι «κανένας δεν υπήρξε ποτέ υποψήφιος της παράταξης», αποκρύπτοντας την αρχή της ίδιας πρότασης που έχει ως εξής: «Το μόνο που ζήτησε επανειλημμένα ο κ. Παπακωνσταντίνου στην τηλεφωνική επικοινωνία που προκάλεσε ο ίδιος ο κ. Πατσαλάς, ήταν η ενημέρωση και η συμμετοχή όσων μελών του Τοπικού Συμβουλίου Δρυμού επιθυμούσαν να παρευρεθούν στη συγκεκριμένη ενημερωτική συνάντηση, εκ των οποίων κανένας δεν υπήρξε ποτέ υποψήφιος της παράταξης «ΔΥΝΑΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ», παραποιώντας με αυτό τον τρόπο πλήρως το νόημα της. Μπορεί να μας πει ποιο από τα επτά εκλεγμένα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Δρυμού υπήρξε ποτέ υποψήφιος με την παράταξη «ΔΥΝΑΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ»;

Αφού λοιπόν ο συντάκτης δε θέλει να χρησιμοποιήσει ως αποδεικτικό στοιχείο τη δημοσίευση του διαλόγου του κ. Παπακωνσταντίνου με τον κ. Πατσαλά, γιατί δε ρωτάει τον κ. Πατσαλά εάν ο διάλογος είναι αληθής για να αποκαταστήσει, έστω και αργοπορημένα, το ανακριβές ρεπορτάζ του; Γιατί τελικά ταυτίζει την απάντηση του με τα ψεύδη του κ. Πατσαλά, χωρίς ουσιαστικά να ανακαλεί τίποτα, προσπαθώντας κιόλας να στοχοποιήσει και την «Ενωτική Κίνηση Πολιτών Δρυμού», κάτι που φυσικά επιθυμεί ο κ. Πατσαλάς για να αποπροσανατολίσει και να διχάσει τους πολίτες του Δρυμού;

Όσον αφορά την απάντηση του κ. Πατσαλά, η οποία χαρακτηρίζει ένα συντάκτη άρθρων σινερομάντζου λαϊκής κατανάλωσης και όχι κάποιον ο οποίος κατέχει μία υπεύθυνη θέση, θέλουμε να του αναφέρουμε τα εξής:

Τον ευχαριστούμε πολύ για τη μεγαλοψυχία του αλλά επιθυμούμε να μας μηνύσει, για την ακρίβεια τον προκαλούμε. Όντας και ο ίδιος δικηγόρος, εάν πιστεύει ότι δημοσιεύσαμε κάτι το οποίο τον προσβάλει και αφορά προσωπικά του στοιχεία και δεδομένα, θα χαρούμε ιδιαίτερα να αποδείξουμε στο ακροατήριο ότι αναγκαστήκαμε εξ αιτίας του να το κάνουμε, για να προστατευτούμε από τα ψέματα και τις συκοφαντίες που ο ίδιος είπε και δημοσιεύτηκαν εναντίον μας! Είναι κρίμα για τον ίδιο γιατί δε θέλαμε να δώσουμε δημοσιότητα, αλλά αυτός μας ανάγκασε και δυστυχώς γι’ αυτόν πιάστηκε στα πράσα.

Όσον αφορά τις προσωπικές του ύβρεις για το πρόσωπο του κ. Παπακωνσταντίνου τις αφήνουμε ασχολίαστες, γιατί δεν τιμούν κανένα και χαρακτηρίζουν μόνο τον ίδιο και τον τρόπο που πολιτεύεται. Δείχνουν τη σύγχυσή του και το γεγονός ότι παρά το νεαρό της ηλικίας του διαπνέεται από αντιλήψεις πολιτικών άλλης εποχής και δε διστάζει μπροστά σε τίποτα προκειμένου να πετύχει το στόχο του.

Γ.Παπακωνσταντίνου: Δεν συμμετέχουμε σε παιχνίδια αυτοπροβολής με βουκολικές επισκέψεις και στημένες φωτογραφίσεις

10/05/2020

Όχι στο διχασμό και στα παιχνίδια αυτοπροβολής του κ. Πατσαλά εις βάρος του Δρυμού

Tην Παρασκευή το βράδυ δέχθηκε τηλεφώνημα ο επικεφαλής της παράταξης μας κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου από τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Δρυμού κ. Κώστα Πατσαλά, να συναντηθεί μαζί του για να τον ενημερώσει για την εξέλιξη της υπόθεσης του δανειοθαλάμου στην περιοχή Καμάρα. Συμφωνήθηκε αυτή η συνάντηση να γίνει την Κυριακή 10 Μαΐου στις 11:00 το πρωί στο Κοινοτικό κατάστημα του Δρυμού και ζητήθηκε από τον κ. Παπακωνσταντίνου να ενημερωθούν και να παρευρίσκονται όσοι επιθυμούν από όλα τα εκλεγμένα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Δρυμού, όπως και μέλη της παράταξης μας, κάτι το οποίο και έγινε αποδεκτό από τον κ. Πατσαλά, ο οποίος και ανέλαβε την ευθύνη να καλέσει τους συναδέλφους του Τοπικούς Συμβούλους.

Την Κυριακή το πρωί προσήλθαν στο Κοινοτικό Κατάστημα Δρυμού ο κ. Παπακωνσταντίνου με τα μέλη της παράταξης μας κ. κ. Γεώργιο Καλλιντζή και Βασίλη Γιάμπαστο, όπου και συνάντησαν τον κ. Πατσαλά μόνο του στο γραφείο. Σε ερώτηση που του τέθηκε εάν έχουν ενημερωθεί οι Σύμβουλοι του Τοπικού για να έρθουν προκειμένου να τους περιμένουμε, μας απάντησε ουσιαστικά ότι δεν τους ενημέρωσε. Για να δικαιολογηθεί ανέφερε ως πρόφαση ότι έστειλε μήνυμα μόλις λίγα λεπτά πριν τη συνάντηση μας, προφανώς για να ελαχιστοποιήσει και τις όποιες πιθανότητες υπήρχαν να παρευρίσκονται εάν τους είχε ενημερώσει εγκαίρως. Τότε οι εκπρόσωποι της παράταξης μας δήλωσαν ότι θα αποχωρήσουν, μη αποδεχόμενοι αυτή τη θεσμική εκτροπή του κ. Πατσαλά. Στην επισήμανση μας ότι δε διοικεί μόνος του άρα και δεν μπορούμε να συζητούμε μόνο με αυτόν, αλλά εκπροσωπεί ένα εκλεγμένο Διοικητικό Συμβούλιο που πρέπει να συμμετέχει και να ενημερώνεται, μας απάντησε ότι «Εγώ διοικώ, δε διοικώ με παρέα».

Όλη η ανωτέρω αυταρχική και εγωιστική συμπεριφορά σε ανθρώπους οι οποίοι προσήλθαν μετά από δική του πρόσκληση, είναι καταγεγραμμένη και έγινε δημόσια από τον κ. Πατσαλά. Αφού είδαμε ότι δεν πρόκειται να έρθει κανένα από τα εκλεγμένα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Δρυμού, γιατί δεν τους κάλεσε ως όφειλε, αποχωρήσαμε. Αρνηθήκαμε να συμμετέχουμε στη συνεχιζόμενη θεσμική εκτροπή του κ. Πατσαλά. Δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να συμμετέχουμε σε παιχνίδια αυτοπροβολής με βουκολικές επισκέψεις και στημένες φωτογραφίσεις στα ανοιξιάτικα λιβάδια της «Καμάρας», εκτός και αν αυτές έγιναν για να μάθουν επιτέλους αυτοί που συμμετείχαν πού βρίσκεται η «Καμάρα». Αντιστεκόμαστε σε αυτές τις θεατρικές παραστάσεις του κ. Πατσαλά, μέσα από τις οποίες θέλει να κρύψει τη συνεχιζόμενη απουσία του από όλα τα σημαντικά προβλήματα του Δρυμού. Θα του συστήναμε αυτή του την προσπάθεια και την ενέργεια να τη διοχετεύσει, έστω και τώρα, στην επίλυση των προβλημάτων του Δρυμού. Ας αφήσει το παρασκήνιο, το διχασμό του Δρυμού, το ψέμα και τη διαστρέβλωση της αλήθειας, και ας ασχοληθεί με το προσκήνιο.

Όσον αφορά την ιστοσελίδα Πολίτες Ωραιοκάστρου, θέλουμε να ρωτήσουμε το συντάκτη της σε ποιες πληροφορίες στήριξε το ρεπορτάζ του, γιατί όλους εμάς, πλην του κ. Πατσαλά, που κάναμε την επικοινωνία και προσήλθαμε στη συνάντηση, δεν μας ρώτησε και δε ζήτησε κανένας τη μαρτυρία μας για το τι συνέβη. Διαψεύδουμε λοιπόν και διαμαρτυρόμαστε έντονα για τη συκοφαντική είδηση ότι είχαμε θέση όρο για τη συνάντηση την παρουσία της «Ενωτικής Κίνησης Πολιτών Δρυμού» και τον καλούμε να ανακαλέσει και να αποκαταστήσει την αλήθεια. Το μόνο που ζήτησε επανειλημμένα ο κ. Παπακωνσταντίνου στην τηλεφωνική επικοινωνία που προκάλεσε ο ίδιος ο κ. Πατσαλάς, ήταν η ενημέρωση και η συμμετοχή όσων μελών του Τοπικού Συμβουλίου Δρυμού επιθυμούσαν να παρευρεθούν στη συγκεκριμένη ενημερωτική συνάντηση, εκ των οποίων κανένας δεν υπήρξε ποτέ υποψήφιος της παράταξης «ΔΥΝΑΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ». Προς επίρρωση και απόδειξη όλων των ανωτέρω, πέρα από τις μαρτυρίες των παρευρισκομένων για την αλαζονική και αυταρχική συμπεριφορά του κ. Πατσαλά στο γραφείο του στη Δημοτική Κοινότητα Δρυμού, παραθέτουμε στο τέλος του Δελτίου Τύπου το διάλογο που διημείφθη το βράδυ της Παρασκευής στην τηλεφωνική πρόσκληση του κ. Πατσαλά προς τον κ. Παπακωνσταντίνου.

Τέλος, όσον αφορά τη θέση της παράταξης μας, αυτή παραμένει και είναι σταθερή κατά οποιασδήποτε λήψης αδρανών υλικών από την περιοχή της «Καμάρας», όπως εκφράστηκε στη δεύτερη ψηφοφορία του Δημοτικού Συμβουλίου, όταν και ο κ. Πατσαλάς μαζί με την πρώην διοίκηση παρουσίασαν όλες τις παραμέτρους του θέματος που τεχνηέντως είχαν αποκρύψει κατά τη διάρκεια της πρώτης ψηφοφορίας, και κυρίως την προσφυγή του Δήμου στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Διάλογος μεταξύ κ. Πατσαλά και κ. Παπακωνσταντίνου

Πατσαλάς: Γιώργο θα έχεις δει τα δημοσιεύματα, έτσι έχει ανοίξει πάλι εκεί το ζήτημα με την «Καμάρα»

Παπακωνσταντίνου: Ναι

Πατσαλάς: Λοιπόν, και έχουμε ξεκινήσει τώρα μία διαδικασία συζητήσεων με τις παρατάξεις, ενημέρωσης, κτλ., έτσι; Λοιπόν, σε προσκαλώ να ‘ρθείς την Κυριακή αν σε βολεύει, διαφορετικά να το κάνουμε Δευτέρα, έτσι από ‘δω με όποιον επιθυμείς από την παράταξη, είτε μόνος, είτε μαζί με κάποιον άλλο να έχουμε μία συζήτηση επί του θέματος, μια ενημέρωση, κτλ, έτσι;

Παπακωνσταντίνου: Κοίταξε, την Κυριακή θα είμαι εκτός, θα είμαι στην Κατερίνη

Πατσαλάς: ΟΚ

Παπακωνσταντίνου: Εκτός αν το κάνουμε Κυριακή πρωί

Πατσαλάς: Πρωί; Εντάξει, δεν έχω πρόβλημα εγώ

Παπακωνσταντίνου: Ναι, κατά τις 11 η ώρα δηλαδή

Πατσαλάς: Α, εντάξει, κανένα πρόβλημα

Παπακωνσταντίνου: Απλά θα ήθελα όμως να είναι το Δ.Σ. του Τοπικού

Πατσαλάς: Ναι

Παπακωνσταντίνου: Να είναι και αυτοί εκεί πέρα, να κάνουμε μια κουβέντα, ενημέρωσε τους

Πατσαλάς: Κοίταξε, εγώ σε καλώ σαν πρόεδρος, έτσι… Τώρα άμα θέλεις να κάνεις μία κουβέντα με το Δ.Σ. μπορεί να γίνει και μετέπειτα ας πούμε, εντάξει; Λοιπόν, δεν…

Παπακωνσταντίνου: Λοιπόν κοίταξε, δεν είναι θέμα προέδρου αυτή τη στιγμή, καλά κάνεις και σε ευχαριστώ πάρα πολύ, αλλά εγώ ξέρεις θέλω τις διαδικασίες να είναι ανοιχτές

Πατσαλάς: Ναι, ναι, κανένα πρόβλημα, κανένα πρόβλημα, δεν έχω θέμα, στο λέω ειλικρινά, απλά…

Παπακωνσταντίνου: Αν θέλεις ενημέρωσε τα παιδιά, όσοι θέλουν, ότι…

Πατσαλάς: Ότι θα ‘ρθείς, ακριβώς, αυτό θα κάνω

Παπακωνσταντίνου: Όσοι θέλουν ας έρθουν

Πατσαλάς: Δεν αποκλείουμε κανένα, ακριβώς. Και εγώ θα τους ενημερώσω ότι θα’ ρθείς 11 η ώρα την Κυριακή

Παπακωνσταντίνου: Εγώ δεν είπα ότι θέλω να είναι όλοι

Πατσαλάς: Μπράβο

Παπακωνσταντίνου: Όσοι θέλουν να είναι και μπορούν να είναι, ας είναι

Πατσαλάς: Εντάξει

Παπακωνσταντίνου: Εντάξει. Οπότε εκεί στην πλατεία, στο γραφείο σου, που;

Πατσαλάς: Ναι, στην Κοινότητα

Παπακωνσταντίνου: Στην Κοινότητα. Έγινε, ΟΚ. Θα τα πούμε από κοντά

Πατσαλάς: Έγινε, έγινε Γιώργο. Καλό βράδυ

Παπακωνσταντίνου: Να είσαι καλά. Τα λέμε. Γεια

 

Τα σύνεφα κακών μαντάτων πληθαίνουν πάνω από τον ουρανό του Δ. Ωραιοκάστρου

09/05/2020

Το αλαλούμ και η αλαζονεία μιας διοίκησης που άγεται και φέρεται…

Η πρόταση για δημιουργία πεζόδρομου με κυβόλιθους στο κέντρο της αγοράς, έγινε από τον Οργανισμό Ρυθμιστικού Θεσσαλονίκης στα πλαίσια της κυκλοφοριακής μελέτης του τότε

Δήμου Ωραιοκάστρου.

Το να θέλεις ως νέα διοίκηση να ξηλώσεις τους κυβόλιθους και να επαναφέρεις την άσφαλτο είναι μία Πολιτική και Αισθητική επιλογή! Είναι η εύκολη λύση σε σχέση με την τακτική συντήρηση των κυβολίθων και ταυτόχρονα σηματοδοτεί την αλλαγή προτεραιοτήτων στην χρήση του πεζόδρομου υπέρ των αυτοκινήτων, με αύξηση της ταχύτητας των διερχόμενων οχημάτων και του κινδύνου ατυχημάτων για τους πεζούς !

Η διαδικασία για να γίνει η παρέμβαση είναι απλή και δεν έχει αλλάξει τα τελευταία δέκα χρόνια.

Πρώτα διαβουλεύση με τους φορείς π.χ. τον Εμπορικό Σύλλογο,σύνταξη μελέτης και απόφαση του 11μελούς κοινοτικού Συμβουλίου Ωραιοκάστρου, μετά απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής (Ε.Π.Ζ) και έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου (Δ.Σ.).

Τι έγινε στον Δήμο μας;

-Στις 28/4 -στην συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη της Ε.Π.Ζ., ήρθε ε.ημ. το θέμα για κλείσιμο της Λ.Δημοκρατίας λόγω ασφαλτόστρωσης! Παρά τις ενστάσεις μας περί μη ύπαρξης μελέτης κ.α., το θέμα ψηφίστηκε. Σε ερώτηση μου δε την ίδια μέρα στο Δ.Σ. προς τον Δήμαρχο για το θέμα ,αυτός μου απάντησε ότι περίσσεψαν κάποια ασφαλτικά από την εργολαβία και είπαν να τα ρίξουν εκεί!

-Στις 29/4 -στην συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη του Κοινοτικού Συμβουλίου, τίθεται από την σύμβουλό μας το θέμα της μή ενημέρωσης των συμβούλων και της ανυπαρξίας μελέτης. Μπροστά στην καθολική αντίδραση των Συμβούλων η Πρόεδρος με την γραμματέα, τους υπόσχονται ότι

θα έχουν την μελέτη την επομένη και θα μπορούν να ψηφίσουν με μέιλ μεταξύ 10 κ 11 το πρωί!!!

Το τι έγινε με την παράτυπη ψηφοφορία και πως το ΟΧΙ έγινε ΝΑΙ, το κατήγγειλαν με επιστολές τους η Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου κα Τοψή (συνδ. Τσακίρη) και τα μέλη

κα Παλτατζίδου (συνδ. Πολυχρονίδη) και κος Χαραβόπουλος (συνδ. Γαβότση)!

Για την υπερπαραταξιακή τους προσπάθεια υπεράσπισης του δικαιώματος διαμόρφωσης πολιτικού λόγου και θέσεων των μελών του κοινοτικού Συμβουλίου Ωραιοκάστρου τους αξίζουν συγχαρητήρια!

Θα πρέπει επίσης εδώ να πούμε ότι το 11μελές εκλεγμένο Κοινοτικό Συμβούλιο Ωραιοκάστρου είναι το μοναδικό στην Ελλάδα που μέχρι σήμερα δεν έχει γραφείο για να μπορούν οι 25.000 κάτοικοι να επικοινωνούν με τους Συμβούλους του! Αυτό αν δεν είναι κατόρθωμα της διοίκησης!

–Στις 4/5, στις 12.00 συνεδριάζει η Ε.Π.Ζ. και στις 15.00 το Δ.Σ. διά περιφοράς -χωρίς δλδ την δυνατότητα αντιπαράθεσης όπως στην τηλεδιάσκεψη και ζητείται από τους Συμβούλους να ψηφίσουν για το θέμα χωρίς μελέτη, με μέιλ ή με SMS στο κινητό της Προέδρου!

-Στις 4/5, ενδιάμεσα στις 13.00 συνεδρίασε και η Οικονομική Επιτροπή με άλλα θέματα με τηλεδιάσκεψη!

Σε αυτή την παρωδία και εμπαιγμό των Θεσμών εμείς δεν συμμετείχαμε, αρνούμενοι να νομιμοποιήσουμε πρακτικές λήψης αποφάσεων που δεν τιμούν κανένα, ιδιαίτερα δε όταν αυτές υλοποιούνται από νέους ανθρώπους! Κρίμα!

Τέλος μας προβληματίζει το γεγονός ότι μιά διοίκηση που έχει προσλάβει -με χρήματα των δημοτών, του κόσμου τους συμβούλους, υπέπεσε σε τόσα σοβαρά ατοπήματα!

Ποιούς εμπιστεύεται ο Δήμαρχος και γιατί απασχολεί τόσους συμβούλους αν τα ξέρει όλα ο ίδιος!

Αν τους θέλει μόνον για να του ΄ομορφαίνουν΄ με λόγια, φωτογραφίες και δελτία τύπου την καθημερινότητα τότε ΟΧΙ με χρήματα των πολιτών!

Τα σύνεφα κακών μαντάτων πληθαίνουν πάνω από τον ουρανό του Δ. Ωραιοκάστρου.

Η αγωνία και το ερώτημα μας είναι: Ποιός διοικεί τελικά αυτόν τον τόπο!

Εκ μέρους της δημοτικής παράταξης ”Συνεργασία Τώρα”, οι δημοτικοί Συμβουλοι:

Ανέστης Πολυχρονίδης, Γ. Παρισόπουλος, Ηρ. Τσακαλίδης, Ηλ. Λαζαρίδης, Β. Μαντά

Οι κοινοτικοί Συμβουλοι: Ευτ. Παλτατζίδου, Ευγ.Τσακίρη

Επιστολή Γ.Παπακωνσταντίνου προς δήμο Ωραιοκάστρου για θέματα παιδείας και καταστημάτων

06/05/2020

Προς:  Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ωραιοκάστρου
Υπ’ όψιν: κ. Ευαγγελία Δρόσου,
Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου,
Κοινοπ.:  Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Ωραιοκάστρου,
Εμπορικός Σύλλογος Ωραιοκάστρου, Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες, Τοπικοί Φορείς

Αξιότιμη κ. Πρόεδρε,

Σε συνέχεια της αναφοράς μας στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο την 28η Απριλίου 2020 για την πρόνοια που πρέπει να υπάρξει από την πλευρά του Δήμου για την μακρά περίοδο επανένταξης της τοπικής κοινωνίας μας στην κανονικότητα, σας εφιστούμε την προσοχή για τις ακόλουθες πιο επιτακτικές ενέργειες που κατά την άποψη μας πρέπει να δρομολογηθούν:

  1. Την επιχορήγηση της δαπάνης προμήθειας tablets και συνδέσεων internet για τους μαθητές που λόγω οικονομικών και άλλων δυσκολιών οι οικογένειες τους αδυνατούν να προμηθευτούν για να συνδεθούν στα διαδικτυακά μαθήματα. Είναι γεγονός ότι η εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση μέσα από το internet είναι μία διαδικασία η οποία θα ακολουθείται από τους εκπαιδευτικούς τόσο μέχρι το τέλος της παρούσης εκπαιδευτικής περιόδου, όσο και κατά πάσα πιθανότητα στην αρχή της επόμενης. Η Δημοτική Αρχή σε συνεργασία με τους Διευθυντές των σχολείων και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και την Ένωση Γονέων, με πολλή μεγάλη διακριτικότητα και εχεμύθεια, θα πρέπει να προσδιορίσουν τον αριθμό αυτών των μαθητών στο Δήμο μας που βρίσκονται σε ανάγκη και δεν έχουν τη δυνατότητα οι οικογένειες τους να προμηθευτούν τον κατάλληλο ελάχιστο εξοπλισμό και να επωμιστούν το κόστος σύνδεσης με το internet. Έπειτα και άμεσα να προχωρήσουμε ως Δημοτικό Συμβούλιο στην έγκριση μέρους ή του συνόλου αυτής της δαπάνης ανάλογα με το ύψος, σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων και την Ένωση Γονέων. Οι ενέργειες αυτές θα πρέπει να είναι άμεσες γιατί κάθε μέρα που περνάει μεγαλώνει η υστέρηση αυτών των μαθητών σε σχέση με τους υπόλοιπους με ότι αυτό συνεπάγεται στην ευαίσθητη παιδική ψυχοσύνθεση, αλλά και στο κοινό περί δικαίου αίσθημα και των ίσων ευκαιριών που πρέπει να προσφέρει η τοπική κοινωνία μας σε όλα τα μέλη της και ιδιαίτερα στο πιο ευαίσθητο κομμάτι της, τη μαθητιώσα νεολαία. Ήδη εξ όσων γνωρίζουμε, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου, προς τιμήν, του προέβη στις ανωτέρω ενέργειες προσδιορισμού αυτών των μαθητών και προμηθεύτηκε τον αναγκαίο εξοπλισμό τον οποίο και διέθεσε. Πλέον το σύνολο των μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου μπορεί να παρακολουθεί διαδικτυακά τα μαθήματα του. Η εμπειρία αυτή μπορεί να λειτουργήσει ως παράδειγμα και για τα υπόλοιπα σχολεία.
  2. Με την σταδιακή επανεκκίνηση των εμπορικών καταστημάτων και της τοπικής αγοράς, προτείναμε ως «Δύναμη Δημιουργίας» στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο να δημιουργηθεί μία διαπαραταξιακή επιτροπή στην οποία δηλώσαμε ότι με χαρά θα συμμετέχουμε, για την εύρεση των κατάλληλων τρόπων ενίσχυσης των τοπικών επιχειρήσεων και ιδιαίτερα των καταστημάτων εστίασης που πλήττονται και περισσότερο. Πιστεύουμε ότι αυτή η επιτροπή πρέπει άμεσα, έστω και άτυπα, να συγκληθεί για να συζητήσει και να εισηγηθεί τα απαραίτητα μέτρα σε τοπικό επίπεδο οικονομικής ελάφρυνσης των επιχειρήσεων στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, έτσι ώστε να τις ανακουφίσουμε όσο γίνεται περισσότερο και να αποφύγουμε ένα κύμα ανεργίας και λουκέτων που αναπόφευκτα είναι πολύ επικίνδυνο να επακολουθήσει. Πέραν όλων των ανωτέρω, η επιτροπή αυτή θα βοηθήσει με τις εισηγήσεις της συνολικά την επάνοδο στην κανονικότητα της κοινωνίας του Δήμου μας.
  3. Τα περιοριστικά μέτρα δημιούργησαν την ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη των πολιτών να κυκλοφορήσει με τα πόδια για να περπατήσει για να αθληθεί , όσο αυτό είναι δυνατό κάτω από τις παρούσες συνθήκες. Λόγω του ότι τα δημοτικά και τα ιδιωτικά γυμναστήρια, όπως και οι παιδικές χαρές παραμένουν κλειστές επ’ αόριστο, βρήκαν διέξοδο πολλές φορές σε επαρχιακούς δρόμους μεγάλης κυκλοφορίας, όπως ο συνδετήριος άξονας Ωραιοκάστρου – Νεοχωρούδας, Μελισσοχωρίου – Δρυμού, και Λητής – Μελισσοχωρίου. Οι δρόμοι αυτοί δεν προσφέρουν καμία προστασία στους πεζούς, με αποτέλεσμα από θαύμα να μην έχουμε θρηνήσει μέχρι σήμερα θύματα, λόγω και της μεγάλης ταχύτητας που αναπτύσσουν, πάνω από το επιτρεπτό όριο, πολλά από τα διερχόμενα αυτοκίνητα. Για το λόγο αυτό προτείνουμε συγκεκριμένες ώρες κάθε απόγευμα που επιλέγει η πλειοψηφία των πολιτών να πραγματοποιεί τους περιπάτους ή τη γυμναστική του, να απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων και να εκτρέπεται σε εναλλακτικές παραπλήσιες διαδρομές. Για παράδειγμα στο δρόμο Ωραιοκάστρου – Νεοχωρούδας που σηκώνει το μεγαλύτερο φόρτο αθλουμένων πολιτών, η απαγόρευση κυκλοφορίας θα μπορούσε να ξεκινάει στις 18:30’ και να ολοκληρώνεται στις 21:30’και τα αυτοκίνητα να εκτρέπονται από τον παράλληλο δρόμο που περνάει από το τυροκομείο του Αρβανίτη και καταλήγει στην αποθήκη των ΕΛΤΑ. Αντίστοιχη ώρα να απαγορεύεται η κυκλοφορία της επαρχιακής οδού Λητής – Μελισσοχωρίου με εκτροπή των οχημάτων από την επαρχιακή οδό Λητής – Δρυμού, μετά τα φανάρια στη νέα εθνική οδό Θεσσαλονίκη – Κιλκίς, και μετά από τα φανάρια της επαρχιακής οδού Δρυμού – Μελισσοχωρίου αριστερά προς Μελισσοχώρι. Επίσης θα μπορούσε να απαγορεύεται την ίδια ώρα η διέλευση των οχημάτων στο κομμάτι της επαρχιακής οδού Δρυμού – Λητής, μέχρι και τα φανάρια με τη νέα εθνική οδό Θεσσαλονίκη – Κιλκίς για την άθληση των κατοίκων του Δρυμού. Παρόμοιες παρεμβάσεις θα μπορούσαν να γίνουν κατόπιν υποδείξεων των τοπικών Κοινοτήτων και φορέων και στα υπόλοιπα χωριά και τους οικισμούς του Δήμου μας.

Στην κατεύθυνση της υλοποίησης τέτοιων αλλά και άλλων ανακουφιστικών μέτρων της τοπικής αγοράς και της κοινωνίας του Δήμου μας κατά τη διάρκεια της επιστροφής μας στην κανονικότητα, η παράταξη μας είναι διατεθειμένη με γόνιμες προτάσεις που στηρίζονται και στο πρόγραμμα μας να συνεισφέρει θετικά. Ελπίζουμε σύντομα να προχωρήσετε στη σύσταση αυτής της επιτροπής και να μας καλέσετε να συμμετέχουμε.

Με Εκτίμηση,

Παπακωνσταντίνου Γεώργιος

Κανταρτζής Ευάγγελος

Παραπανήσιος Γεώργιος

Συμεωνίδης Χρήστος

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΄ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΡΑ΄ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗN 8η ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Σ.

05/05/2020

Αξιότιμη κα Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου Ωραιοκάστρου, συνάδελφοι Δημοτικοί Σύμβουλοι!
Απέχουμε από την σημερινή (4/5/20 και ώρα 15.00) ΄΄προσχηματική΄΄ συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου, σεβόμενοι τον θεσμό του ανώτατου οργάνου λήψης αποφάσεων των δήμων και ταυτόχρονα καταγγέλουμε την πρωτοφανή προσπάθεια υποβάθμισης του!
Δεν είναι δυνατόν στις 28/4 να κάνουμε επιτέλους Δημ.Συμβούλιο με τηλεδιάσκεψη και στις 4/5 δια περιφοράς και μάλλιστα να καλούμαστε να στείλουμε την θέση μας με Email ή με SMS στο κινητό της Προέδρου!
Το ίδιο έγινε και με την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής που συνεδρίασε σήμερα στις 12.00.
Αντίθετα η σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στις 13.00  έγινε με τηλεδιάσκεψη! 
Όλα αυτά για να νομιμοποιηθεί μία παρέμβαση για την οποία μέχρι και σήμερα δεν υπάρχει μελέτη παρά μόνον προφορική ενημέρωση και ούτε έγινε διαβούλευση με τους φορείς!  
Γιατί άραγε τόση βιασύνη και προχειρότητα;
Καλούμε την Πρόεδρο του ΔΣ έστω και τώρα να σεβαστεί τον θεσμό που όλοι μας υπηρετούμε!
Μετά τιμής
Πολυχρονίδης Αναστάσιος
Παρισόπουλος Γεώργιος
Τσακαλίδης Ηρακλής
Λαζαρίδης Ηλίας
Βασιλεία Μαντά

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΡΑ: Να αλλάξουν οι διαδικασίες του Δημοτικού Συμβουλίου

16/04/2020

Πρόταση για διεξαγωγή των συνεδριάσεων του Δημ. Συμβουλίου με τη χρήση λογισμικού τηλεδιασκέψεων. 

Αξιότιμη κα Πρόεδρε, 

Προκειμένου να ενισχύσουμε τις δημοκρατικές διαδικασίες του Δημοτικού Συμβουλίου Ωραιοκάστρου καθώς και  των υπολοίπων Κοινοτικών Συμβουλίων του δήμου μας, τον δημόσιο διάλογο και την διαφάνεια προχωράμε στην κατάθεση πρότασης για την διεξαγωγή συνεδριάσεων των ΔΣ με τη χρήση λογισμικού τηλεδιασκέψεων. Η μέχρι τώρα διεξαγωγή των συνεδριάσεων δια περιφοράς, σαν λύση ανάγκης, φαίνεται ότι έχει εξαντλήσει τις δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει έχοντας εμφανείς αδυναμίες. Για τον λόγο αυτό προτείνουμε, εκμεταλλευόμενοι τα εργαλεία που μας προσφέρει η τεχνολογία, οι συνεδριάσεις να διεξάγονται μέσω λογισμικού τηλεδιάσκεψης και να μεταδίδονται διαδικτυακά από το κανάλι που διατηρεί ο Δήμος Ωραιοκάστρου. Έτσι, θα δοθεί η δυνατότητα συζήτησης των θεμάτων από τους Δημοτικού Συμβούλους, αλλά και της παρακολούθησης και κατάθεσης ερωτήσεων από τους δημότες. Είναι μια ανέξοδη και τεχνικά εύκολη διαδικασία. Η παράταξή μας έχει επεξεργαστεί τη συγκεκριμένη λύση και είναι στη διάθεση της διοίκησης για οποιαδήποτε τεχνική βοήθεια ή συμβολή. 

Καλή Ανάσταση, 

Α.ΠολυχρονίδηςΓ.ΠαρισόπουλοςΗρ.ΤσακαλίδηςΗλ.Λαζαρίδης, Β.Μαντά

Μοίρασε το άρθρο!