Συνέντευξη – Ποταμός του Αστέριου Γαβότση: Τι είπε για ΝΔ και Καράογλου

Για τους λόγους που τον οδήγησαν στο εκλογικό αποτέλεσμα, έδωσε συνέντευξη τύπου ο τέως δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης, μιλώντας για όλα και για όλους. Το RealOraiokastro.gr, θα δώσει ξεχωριστά τα θέματα της συνέντευξης, ξεκινώντας πρώτα για όσα ειπώθηκαν για την ΝΔ, και για τον κ.Καράογλου.

Ο Αστέριος Γαβότσης, ξεκίνησε την ομιλία του κάνοντας την αυτοκριτική του, καθώς και για τους λόγους που τον οδήγησαν στο εκλογικό αποτέλεσμα, λέγοντας χαρακτηριστικά: 

Θα πρέπει να αναγνωρίσω ότι πολλά λάθη έγιναν όχι μόνο από πλευράς της διοίκησης, αλλά και εμένα  προσωπικά, όπως για παράδειγμα, δείλιασα, δίστασα, δεν είχα το θάρρος να κάνω τις αλλαγές τις απαραίτητες, όταν έπρεπε να γίνουν, τα πράγματα θα ήταν σαφώς καλύτερα. Αν γίνονταν αυτές οι αλλαγές όπως επιθυμούσα στα τέλη του 2016, και δεν έκανα πίσω φοβούμενος την διάσπαση της παράταξης, το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό. Επίσης μεγάλη αδυναμία υπήρξε και στην επικοινωνία μας με τους πολίτες, γεγονός ότι δεν μπορέσαμε τα τρία πρώτα χρόνια να προβάλουμε το έργο μας. 

Πέρα όμως από όλα αυτά σημαντικό ρόλο έπαιξε η ραγδαία αύξηση των ποσοστών της ΝΔ, και εδώ θα πρέπει να πούμε ότι οι τοπικοί παράγοντες της, και ειδικά πρώην φίλοι μου, έβαλαν το χεράκι τους. Ο λόγος ίσως ήταν ότι δεν ήμουν τόσο πολύ δεξιός, και το στίγμα που δίνονταν σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, ήταν ανεξάρτητος, προσκείμενος, κεντροδεξιός. Αυτό ήταν προσωπική μου επιλογή, γιατί η τοπική αυτοδιοίκηση, πιστεύω ότι δεν θα πρέπει να είναι κομματικό όργανο καμίας κυβέρνησης.

Δύο άτομα, ο κ.Καράογλου και ο κ.Αναστασιάδης, δεν είχαν καθαρό ρόλο. Όσον αφορά για τον πρώτο, όταν ξεκίνησε η υπόθεση του Αταμιάν, ένα από τα βασικά στελέχη της παράταξης μας, που βοήθησε στην εκλογική νίκη του 2014,είχε δηλώσει από τις αρχές του 2019, ότι δεν θα ήταν υποψήφιος, με διάφορα προσχήματα που δεν με έπεισαν προσωπικά. Όταν μίλησα με τον κ.Καράογλου, μου ανέφερε ότι δεν θα αφήσει τον Πέτρο να ασχοληθεί με άλλον, εκτός από τον ίδιο, με την πρόφαση ότι οι Ευρωεκλογές θα συμπέσουν με τις Δημοτικές, κάτι που θα δώσει το στίγμα στους υπόλοιπους τρεις υποψήφιους που πρόσκεινται στην ΝΔ, ότι ο ίδιος στηρίζει τον Γαβότση. 

Η αλήθεια είναι ότι δεν πείστηκα από τα λόγια του. Παρόλο αυτά μου είπε επίσης, ότι ο ίδιος βοηθάει στην επιβίωση της οικογένειας του, γιατί έχει μια σχέση φιλίας και συγγένειας. Εμένα αυτά με ενόχλησαν, γιατί δεν έπρεπε να λέει τέτοια λόγια για την οικογένεια του Αταμιάν. Άρα ένα τέτοιο άτομο σαν τον κ.Καράογλου που μιλάει τόσο απαξιωτικά για τον οικογενειακό του φίλο, θα πρέπει η τοπική κοινωνία να μάθει με τι έχει να κάνει, και ποιον θέλει να κάνει αύριο υπουργό.

Όταν επίσης συναντήθηκα μετά τις εκλογές με έναν ανθυποψήφιο μου και τον ρώτησα ποιος ήταν ο ρόλος της ΝΔ και του κ.Καράογλου, μου απήντησε ότι 1.500 τηλεφωνήματα πάρθηκαν από τα γραφεία υπέρ του κ.Τσακίρη, και στον κ.Καράογλου του είπε ότι δεν θέλει να συναντήσει άτομα τα οποία θα στιγματίσουν την παρουσία του σε οποιοδήποτε ψηφοδέλτιο, ειδικά του κ.Γαβότση, κάτι που στο τέλος έγινε.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΙΟΥ ΓΑΒΟΤΣΗ ΚΑΙ ΟΣΑ ΕΙΠΩΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ Σ.ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΡΑΝΟ

Μοίρασε το άρθρο!