Στο ATLAS Κεντρικής Μακεδονίας μίλησε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας

Έκκληση του Απ. Τζιτζικώστα για να ολοκληρωθεί το “ορφανό χιλιόμετρο” της  Χαλκιδικης.

Στο ATLAS Κεντρικής Μακεδονίας και τον Σάκη Μόσχη μίλησε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, αναφέρθηκε  στο “ορφανό χιλιόμετρο” του νέου δρόμου ταχείας κυκλοφορίας, που υπολείπεται για να ολοκληρωθεί το οδικό έργο Ποτίδαια – Μουδανιά και ταλαιπωρεί κατοίκους και τουρίστες ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες.  

«Εμείς είχαμε την ευθύνη να ολοκληρώσουμε ένα έργο, ένα σύγχρονο αυτοκινητόδρομο στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής 17χιλιομέτρων από την Ποτίδαια έως  την Κασσανδρία . Ακριβώς πριν, είναι αυτά τα 800 μέτρα, τα οποία δεν ανήκουν στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας. Δεν μπορεί να πάει η Περιφέρεια και να κάνει εκεί το έργο. Ανήκει στην αποκλειστική αρμοδιότητα της Εγνατίας Οδού , δηλαδή στο Υπουργείο Υποδομών», δήλωσε στο ATLAS Κεντρικής Μακεδονίας, ο  Απόστολος Τζιτζικώστας.

Για την παράδοση του ‘’ορφανού χιλιομέτρου’’ από πλευράς Εγνατίας Οδού, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, τόνισε ότι, «δεν υπάρχει καμία δικαιολογία, κάθε χρόνο τέτοια εποχή τα ίδια λένε,  ότι το έργο προχωράει και έρχονται τα καλοκαιρία και φεύγουν και έχουμε αυτό το πρόβλημα».

Αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, επανέλαβε ότι διαφωνεί ριζικά και πως δεν πρέπει να δοθεί μία οποιαδήποτε λύση, αλλά μία λύση που θα διασφαλίζει τα εθνικά συμφέροντα. «Η κυβέρνηση λες και κάτι την κυνηγούσε έσπευσε μέσα στα σκοτάδια χωρίς να υπάρχει καμία συνεννόηση με τις πολιτικές δυνάμεις να κλείσει μία διαπραγμάτευση, η οποία αναγνωρίζει μακεδονικό έθνος», κατέληξε.

https://www.youtube.com/watch?v=CNQ3O9sOt5g

https://www.youtube.com/watch?v=y5ogaIUH14Q

Δείτε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη: https://www.youtube.com/watch?v=nEFn1LjcQRk

 

Μοίρασε το άρθρο!