«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί»

Σε απόσταση αναπνοής από τους τελευταίους οικισμούς του Δρυμού και με μεγάλους κινδύνους για την δημόσια υγεία, υπήρχε μια παράνομη και ανεξέλεγτη χωματερή σε δημόσιο χώρο, επί διοικήσεως Σαραμάντου και αντιδήμαρχο τον σημερινό υποψήφιο δήμαρχο, Ανέστη Πολυχρονίδη.  Σκουπίδια, ρόδες, παλιά έπιπλα, στρώματα και ότι δεν μπορεί να φανταστεί κανείς, συνέθεταν μια αποκρουστική εικόνα σε ένα απέραντο σκουπιδαριό.

Στην πορεία όταν άλλαξε η διοίκηση, πραγματοποιήθηκε εκστρατεία εθελοντικής δεντροφύτευσης με στόχο την περιβαλλοντική και αισθητική αναβάθμιση του Δρυμού, που διοργάνωσε ο δήμος Ωραιοκάστρου με πρωτοβουλία του δημάρχου Αστέριου Γαβότση και του αντιδημάρχου Μυγδονίας και Τεχνικών Έργων Ευάγγελου Καραστεργίου, στην χωματερή που υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια κοντά σε οικισμούς του Δρυμού.

Στην εκστρατεία αυτή της δεντροφύτευσης πρωταγωνιστές ήταν οι μαθητές του Γυμνασίου του Δρυμού, όπου και φύτεψαν δέντρα σε όλη την συγκεκριμένη περιοχή, παρουσία των καθηγητών τους, του αντιδημάρχου Ευάγγελου Καραστεργίου, της αντιπροέδρου της Ββάθμιας και της ΔΕΥΑΩ, δημοτικής συμβούλου Χριστίνας Βαμβάκη και του τοπικού συμβούλου Σάκη Κατσίκα.

Αποδεικνύεται λοιπόν για μια ακόμη φορά πως η προσπάθεια ανθρώπων που έχουν διοικήσει τον τόπο, είναι επί της ουσίας μια φιέστα που βασίζεται στα ίδια παλιά υλικά, προσπαθώντας να κατηγορήσουν κάποιους για πράξεις που έχουν κάνει οι ίδιοι, τότε λέμε ότι στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί, πολύ περισσότερο όταν μια διοίκηση προσπαθεί να «μαζέψει» τις αυτοσχέδιες χωματερές που κληρονόμησε από την προηγούμενη διοίκηση.

Οι χωματερές δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι “Λερναία Υδρα” και να προκαλούν σύμφωνα πάντα με έρευνες, ιδιαίτερες ανησυχίες για τις επιπτώσεις που έχουν στην ανθρώπινη υγεία. Και εδώ πρέπει να σταθούμε στο γεγονός ότι η κάθε διοίκηση σε όλα τα μήκη και τα πλάτη θα πρέπει σε αυτή την «παρακαταθήκη» να βάζει ένα μεγάλο τέλος, πιστεύοντας ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση της δεντροφύτευσης από μαθητές και καθηγητές του γυμνασίου του Δρυμού, με πρωτοβουλία του Δήμου Ωραιοκάστρου, είναι πάντα στην σωστή κατεύθυνση σε μια κοινωνία που θέλει να σέβεται τον εαυτό της.

Υ.Γ. Πολύ μεγάλη αλαζονεία δείχνουν ορισμένοι υποψήφιοι δήμαρχοι το τελευταίο διάστημα, μιλώντας για απερχόμενη διοίκηση. Επειδή γνωρίζουν πολύ καλά, ότι ο κόσμος δεν αντέχει άλλο την πολύ αλαζονεία, ας προσέξουν μήπως οι ίδιοι καταλήξουν σε απερχόμενη αντιπολίτευση. 

Μοίρασε το άρθρο!